Maapähkinävoi antaa täyteläisen maun ja sopivasti lohkeilevan rakenteen fudge-makeiselle. Piparkakkumausteen terävä maku muuttuu keitettäessä miellyttävän lempeäksi. Fudget voi hyvin valmistaa etukäteen, ne säilyvät jääkaapissa noin viikon verran.
Suvi Rüster kuva Martti Järvi
Maapähkinä-piparifudget
35 min + tekeytyminen 2 t . melko helppo . 9 e
noin 20 kpl
2 dl vispikermaa
2 dl sokeria
25 g voita
1 tl piparkakkumaustetta
1 dl sileää maapähkinävoita
100 g maitosuklaata rouhittuna
1 dl pekaanipähkinöitä
½ dl kuivattuja karpaloita
1. Mittaa vispikerma, sokeri, voi ja piparkakkumauste paksupohjaiseen teräskattilaan. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes seos on paksuhkoa ja kuplivaa kinuskia. Seoksen pitäisi olla noin 110-asteista. Jos käytät mittaamiseen paistolämpömittaria, varmista, ettei anturin pää osu kattilan pohjaan.
2. Nosta kattila liedeltä ja anna kuplien tasaantua. Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja rouhittu maitosuklaa. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (koko noin 15 cm x 20 cm) tai alumiinifoliovuokaan.
3. Rouhi pekaanipähkinät ja leikkaa kuivatut karpalot pienemmiksi paloiksi. Ripottele pähkinät ja karpalot fudgetaikinan päälle ja painele lusikalla hieman fudgen sisälle. Kääräise vuoka folioon tai nosta muovipussiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
4. Leikkaa fudgelevy annospaloiksi. Vuoraa leivinpaperilla pieni lahjalaatikko ja nosta fudget laatikkoon vieri viereen. Fudget säilyvät huoneenlämmössä pari päivää, mutta parhaiten ne säilyvät jääkaapissa.
Maapähkinävoi antaa täyteläisen maun ja sopivasti lohkeilevan rakenteen fudge-makeiselle. Piparkakkumausteen terävä maku muuttuu keitettäessä miellyttävän lempeäksi. Fudget voi hyvin valmistaa etukäteen, ne säilyvät jääkaapissa noin viikon verran.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2