Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Frittikukkikset ja curry-mangodippi
30 min . helppo . 8 e
4 annosta
200 g varsikukkakaalia ja/tai varsiparsakaalia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
3 dl vichyä
2 kananmunan valkuaista
Uppopaistamiseen:
1 ½ l rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Curry-mangodippi:
2 dl hyvää majoneesia
1 dl mangososetta
2 tl sitruunan mehua
1 tl sinappia
1 tl curryjauhetta
ripaus suolaa ja sokeria
1. Sekoita curry-mangodipin ainekset keskenään kulhossa ja nosta kylmään maustumaan siksi aikaa, kun valmistat frittikukkikset.
2. Huuhtele ja kuivaa varsiparsakaalit/kukkakaalit. Sekoita vehnäjauhot, suola ja vichy kulhossa. Vatkaa valkuaisia hieman kuohkeaksi toisessa kulhossa ja kääntele friteeraustaikinan joukkoon.
3. Kuumenna öljy 175–180-asteiseksi. Kasta varsikukkakaaleja tai broccoliineja taikinaan ja nosta varovasti öljyyn kypsymään. Paista 3–4 minuuttia, kunnes kuori on kauniin kullanruskea. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle, ja paista samalla tavalla erissä loput varsiparsakaalit/kukkakaalit. Tarjoile curry-mangodipin kanssa.
Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
Photography: Reetta Pasanen
Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2