Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Frittikukkikset ja curry-mangodippi
30 min . helppo . 8 e
4 annosta
200 g varsikukkakaalia ja/tai varsiparsakaalia
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
3 dl vichyä
2 kananmunan valkuaista
Uppopaistamiseen:
1 ½ l rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Curry-mangodippi:
2 dl hyvää majoneesia
1 dl mangososetta
2 tl sitruunan mehua
1 tl sinappia
1 tl curryjauhetta
ripaus suolaa ja sokeria
1. Sekoita curry-mangodipin ainekset keskenään kulhossa ja nosta kylmään maustumaan siksi aikaa, kun valmistat frittikukkikset.
2. Huuhtele ja kuivaa varsiparsakaalit/kukkakaalit. Sekoita vehnäjauhot, suola ja vichy kulhossa. Vatkaa valkuaisia hieman kuohkeaksi toisessa kulhossa ja kääntele friteeraustaikinan joukkoon.
3. Kuumenna öljy 175–180-asteiseksi. Kasta varsikukkakaaleja tai broccoliineja taikinaan ja nosta varovasti öljyyn kypsymään. Paista 3–4 minuuttia, kunnes kuori on kauniin kullanruskea. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle, ja paista samalla tavalla erissä loput varsiparsakaalit/kukkakaalit. Tarjoile curry-mangodipin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2