Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Paahteinen punaviinikastike
25 min + lihan lämpeneminen 30 min . helppo . 25 e
4 annosta
2 pientä salottisipulia
50 g voita
1 rosmariininoksa
2 rkl siirappia
2 dl voimakasta punaviiniä
4 dl lihalientä (4 dl vettä + 4 rkl lihafondia)
5–6 rkl tummaa Maizena-kastikesuurustetta
1 rkl balsamicokastiketta
½–1 tl suolaa
rouhaisu mustapippuria
Lisäksi:
8 karitsankyljystä
2 rkl voita
sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria
1. Ota karitsankyljykset huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna voi kattilassa ja lisää sipulit, rosmariininoksa ja siirappi. Paista sekoitellen 3–4 minuuttia, kunnes sipulit ovat ruskistuneet.
3. Lisää punaviini ja lihaliemi. Keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Kastikelientä tulisi olla noin 5 dl.
4. Vatkaa joukkoon kastikesuurus. Kiehauta ja keitä pari minuuttia. Mausta balsamicokastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.
5. Paista karitsankyljyksiä voissa kuumalla 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
6. Tarjoile kyljyksien kanssa punaviinikastiketta.
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2