Artikkeli
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.

Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.

Martti Järvi

Suvi Rüster

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Täyteläisen paahteinen punaviinikastike maistuu maltillisesti kypsennettyjen karit­san­kyl­jysten kanssa, mutta sopii myös muille liharuuille.

Paah­tei­nen pu­na­vii­ni­kas­ti­ke

25 min + li­han läm­pe­ne­mi­nen 30 min . help­po . 25 e

4 an­nos­ta

2 pien­tä sa­lot­ti­si­pu­lia

50 g voi­ta

1 ros­ma­rii­ni­nok­sa

2 rkl sii­rap­pia

2 dl voi­ma­kas­ta pu­na­vii­niä

4 dl li­ha­lien­tä (4 dl vet­tä + 4 rkl li­ha­fon­dia)

5–6 rkl tum­maa Mai­ze­na-kas­ti­ke­suu­rus­tet­ta

1 rkl bal­sa­mi­co­kas­ti­ket­ta

½–1 tl suo­laa

rou­hai­su mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

8 ka­rit­san­kyl­jys­tä

2 rkl voi­ta

sor­mi­suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Ota ka­rit­san­kyl­jyk­set huo­neen­läm­pöön puo­li tun­tia en­nen kyp­sen­tä­mis­tä.

2. Kuo­ri ja hie­non­na sa­lot­ti­si­pu­lit. Kuu­men­na voi kat­ti­las­sa ja li­sää si­pu­lit, ros­ma­rii­ni­nok­sa ja sii­rap­pi. Pais­ta se­koi­tel­len 3–4 mi­nuut­tia, kun­nes si­pu­lit ovat rus­kis­tu­neet.

3. Li­sää pu­na­vii­ni ja li­ha­lie­mi. Kei­tä hil­jal­leen po­ris­ten 10 mi­nuut­tia. Sii­vi­löi lie­mi ja kaa­da ta­kai­sin kat­ti­laan. Kas­ti­ke­lien­tä tu­li­si ol­la noin 5 dl.

4. Vat­kaa jouk­koon kas­ti­ke­suu­rus. Kie­hau­ta ja kei­tä pari mi­nuut­tia. Maus­ta bal­sa­mi­co­kas­tik­keel­la, suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

5. Pais­ta ka­rit­san­kyl­jyk­siä vois­sa kuu­mal­la 2 mi­nuut­tia mo­lem­min puo­lin. Maus­ta sor­mi­suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

6. Tar­joi­le kyl­jyk­sien kans­sa pu­na­vii­ni­kas­ti­ket­ta.

Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.

Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.

Martti Järvi

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ