Mustikkainen juustokakku hyytyy valkosuklaan avulla. Kakku koristellaan mustikoilla, syötävillä kukilla tai paahdetulla valkosuklaalla. Se syntyy näin: Rouhi valkosuklaa ja laita rouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä ja koristele kakku.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Mustikkainen juustokakku ilman uunia
30 min + 4 t . helpohko . noin 12 e
12 palaa
Pohja:
100 g voita
200 g digestive- tai kanelikeksejä
Täyte:
200 g valkosuklaata
3 rkl mustikoita
⅓ tl kardemummaa
2 dl kuohukermaa
1 pkt (250 g) mascarponea
1 pkt (175 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 dl tomusokeria
Tarjoiluun:
mustikoita, syötäviä kukkia, sitruunan kuoriraastetta, (paahdettua valkosuklaata)
1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20-senttisen pinnoitetun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Sulata voi. Murskaa keksit ja yhdistä voisulaan. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet muut aineet.
3. Sulata paloiteltu valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
4. Surauta mustikat soseeksi kardemumman kanssa.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä mascarpone, tuorejuusto ja sitruunamehu. Vatkaa seos kermavaahdon joukkoon tomusokerin kanssa. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaasula muiden aineiden joukkoon.
6. Kaada täyte vuokaan keksien päälle. Lusikoi päälle rennosti mustikkasosetta. Tasoita pinta. Peitä kelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
7. Koristele hyytynyt kakku marjoilla, syötävillä kukilla, sitruunan kuoriraasteella ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.
Mustikkainen juustokakku hyytyy valkosuklaan avulla. Kakku koristellaan mustikoilla, syötävillä kukilla tai paahdetulla valkosuklaalla. Se syntyy näin: Rouhi valkosuklaa ja laita rouhe leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä ja koristele kakku.
Paahdettu valkosuklaa
Rouhi valkosuklaa ja laita se leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia, kunnes suklaa saa hieman väriä. Anna jäähtyä. Koristele kakku valkosuklaapaloilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2