Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
SITRUUNAMUIKUT JA VALKOSIPULI-JOGURTTIKASTIKE
30 min . helppo . 10 e
4 annosta
400 g perattuja muikkuja
1/2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 sitruuna
3 rkl hienonnettua tilliä
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Paistamiseen:
50 g voita
2 rkl rypsiöljyä
Valkosipulijogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl viinietikkaa
2 tl karkeaa sinappia
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla ja suolalla. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan.
2. Huuhtele ja kuivaa muikut. Sekoita ruisjauhot ja suola lautaselle. Pyörittele muikut jauhoseoksessa.
3. Kuumenna muurinpohjapannulla voita ja rypsiöljyä. Lisää muikut. Paista paistinlastalla nostellen muutaman minuutin, kunnes muikut ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Lisää pannulle sitruunalohkoja. Paista vielä pari minuuttia. Lisää hienonnetut yrtit. Tarjoile muikkujen kanssa valkosipuli-jogurttikastiketta.
Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.
Vinkki
xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2