Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Luksuspotut
15 min + 45 min . helpohko . 11 e
4 annosta
1 kg kiinteää perunaa
1 rkl suolaa
½ tl ruokasoodaa
Lisäksi:
4 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun:
200 g (kasvipohjaista) ranskankermaa
1 punasipuli
4 rkl kasvipohjaista mätiä, esimerkiksi Cavi-Art
muutama oksa tilliä, sormisuolaa, mustapippuria, sitruunamehua
1. Kuori perunat. Puolita ne. Kiehauta 1 l vettä. Lisää keitinveteen suola ja sooda. Keitä perunoita noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
2. Kaada perunat siivilään. Ravistele perunoita kevyesti.
3. Yhdistä öljy, suola, pippuri ja chili. Kääntele perunat öljyssä. Kumoa ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä perunoita paistamisen aikana, niin ne kypsyvät tasaisesti.
5. Laita perunat tarjoiluvadille. Lusikoi päälle ranskankermaa, ohueksi viipaloitua punasipulia, mätiä ja tilliä. Ripottele päälle sormisuolaa ja pippuria. Purista halutessasi päälle vielä hieman sitruunamehua.
Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2