Artikkeli
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.

Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Kasvissyöjän joulupöytään: Talvinen punajuuri-kvinoasalaatti

Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.

Pu­na­juu­ri-kvi­no­a­sa­laat­ti

20 min + 30 min . hel­poh­ko . 11 e

4 an­nos­ta

500 g pu­na­juur­ta

2 dl kvi­no­aa

200 g fe­taa tai vuo­hen­juus­toa isos­ta pöt­kös­tä

4 rkl gra­naat­ti­o­me­nan­sie­me­niä

1 dl rou­hit­tua pe­kaa­ni- tai pis­taa­si­päh­ki­nää

2 dl ru­co­laa

1 dl hie­non­net­tua mint­tua tai leh­ti­per­sil­jaa

1 rkl ap­pel­sii­nin kuo­ri­raas­tet­ta

Kas­ti­ke:

3 rkl ap­pel­sii­ni­me­hua

4 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl vaah­te­ra­sii­rap­pia

suo­laa, pip­pu­ria, kui­vat­tua chi­liä

1. Kuo­ri ja loh­ko pu­na­juu­ret. Lai­ta ne lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 30 mi­nuut­tia tai kun­nes juu­rek­set ovat kyp­siä.

2. Kei­tä kvi­noa pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

3. Tee kas­ti­ke. Yh­dis­tä kaik­ki ai­neet. Se­koi­ta puo­let kas­tik­kees­ta kei­te­tyn kvi­no­an jouk­koon. Sääs­tä lop­pu kas­ti­ke tar­joi­luun.

4. Lai­ta kei­tet­ty kvi­noa tar­joi­lu­va­din poh­jal­le. Nos­ta pääl­le pu­na­juu­ret, mu­rus­tel­tu feta, gra­naat­ti­o­me­nan­sie­me­net, päh­ki­nät, ru­co­la, yr­tit ja ap­pel­sii­nin kuo­ri­raas­te. Va­lu­ta pääl­le lo­put kas­tik­kees­ta.

Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.

Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.