Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Punajuuri-kvinoasalaatti
20 min + 30 min . helpohko . 11 e
4 annosta
500 g punajuurta
2 dl kvinoaa
200 g fetaa tai vuohenjuustoa isosta pötköstä
4 rkl granaattiomenansiemeniä
1 dl rouhittua pekaani- tai pistaasipähkinää
2 dl rucolaa
1 dl hienonnettua minttua tai lehtipersiljaa
1 rkl appelsiinin kuoriraastetta
Kastike:
3 rkl appelsiinimehua
4 rkl oliiviöljyä
2 tl vaahterasiirappia
suolaa, pippuria, kuivattua chiliä
1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Tee kastike. Yhdistä kaikki aineet. Sekoita puolet kastikkeesta keitetyn kvinoan joukkoon. Säästä loppu kastike tarjoiluun.
4. Laita keitetty kvinoa tarjoiluvadin pohjalle. Nosta päälle punajuuret, murusteltu feta, granaattiomenansiemenet, pähkinät, rucola, yrtit ja appelsiinin kuoriraaste. Valuta päälle loput kastikkeesta.
Punajuurta, granaattiomenaa, kvinoaa ja appelsiininen kastike. Niistä on talven mehevin salaatti tehty! Maistuu muillekin kuin kasvissyöjille.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2