Artikkeli
Lemon curdia muistuttava täyteläinen tyrni-voikiisseli maistuu herkulliselta marenkihunnun alla. Appelsiinin kuoriraaste antaa kiisselille raikkaan säväyksen.

Lemon curdia muistuttava täyteläinen tyrni-voikiisseli maistuu herkulliselta marenkihunnun alla. Appelsiinin kuoriraaste antaa kiisselille raikkaan säväyksen.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Makeaa ja raikasta: Leivo näyttävä tyrni-marenkipiiras

Tyrnin maku on jäljit­te­le­mät­tömän upea ja sopii yhteen erityisesti appelsiinin kanssa. Tämä ihana tyrni-marenkipiiras on yhdistelmä makeutta ja kirpsakkuutta.

Tyr­ni-ma­ren­ki­pii­ras

60 min . mel­ko help­po . 10 e

8 an­nos­ta

Poh­ja:

150 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 dl so­ke­ria

1 ka­nan­mu­na

2 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Tyr­ni-voi­kiis­se­li:

1 dl pu­ris­tet­tua ap­pel­sii­ni­me­hua

1 luo­mu­ap­pel­sii­nin kuo­ri raas­tet­tu­na

1 ½ dl tyr­ni­täys­me­hua

1 ½ dl so­ke­ria

2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho­ja

3 kel­tu­ais­ta

25 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

Ma­ren­ki:

3 ka­nan­mu­nan val­ku­ais­ta

1 dl so­ke­ria

1. Val­mis­ta en­sin tyr­ni­kiis­se­li. Pese ap­pel­sii­ni, raas­ta kuo­ri ja pu­ris­ta mehu (1 dl).

2. Mit­taa kat­ti­laan tyr­ni­täys­me­hu, ap­pel­sii­ni­me­hu ja ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri, so­ke­ri ja mais­si­tärk­ke­lys­jau­hot. Kie­hau­ta seos ja nos­ta kat­ti­la lie­del­tä. Li­sää kel­tu­ai­set yk­si­tel­len ja vat­kaa ta­sai­sek­si. Se­koi­ta lo­puk­si jouk­koon voi. An­na jääh­tyä.

3. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri. Vat­kaa jouk­koon muna. Se­koi­ta jau­hot ja lei­vin­jau­he kul­hos­sa, li­sää tai­ki­naan. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Pai­ne­le tai­ki­na ke­vy­es­ti voi­del­tuun pii­rak­ka­vuo­kaan. Nos­ta kyl­mään puo­lek­si tun­nik­si.

4. Kyp­sen­nä pii­rak­ka­poh­jaa 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia. Tee täl­lä vä­lin ma­ren­ki.

5. Vat­kaa val­ku­ai­set ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si, ko­vak­si ja kiil­tä­väk­si vaah­dok­si.

6. Nos­ta pii­rak­ka­poh­ja uu­nis­ta, ja nos­ta uu­nin läm­pö­ti­la 225 as­tee­seen.

7. Lu­si­koi pii­rak­ka­poh­jal­le tyr­ni­kiis­se­liä. Le­vi­tä pääl­le ma­ren­kia.

8. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä vie­lä noin 6 mi­nuut­tia, kun­nes ma­ren­ki tun­tuu kiin­te­äl­tä.

9. An­na jääh­tyä en­nen tar­joi­lua. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si tuo­reil­la tyr­ni­mar­joil­la.

Vink­ki!

Pii­raas­ta tu­lee ku­van­kau­nis, jos paah­dat ma­ren­gin vie­lä uu­nis­ta ot­ta­mi­sen jäl­keen ke­vy­es­ti kaa­su­polt­ti­mel­la.

Lemon curdia muistuttava täyteläinen tyrni-voikiisseli maistuu herkulliselta marenkihunnun alla. Appelsiinin kuoriraaste antaa kiisselille raikkaan säväyksen.

Lemon curdia muistuttava täyteläinen tyrni-voikiisseli maistuu herkulliselta marenkihunnun alla. Appelsiinin kuoriraaste antaa kiisselille raikkaan säväyksen.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ