Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos 
on amerikanitalialainen. 
Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

22.7.2023

Mascarpone-juustokakku tarjoillaan lumoavien punavii­ni­luu­mujen kanssa

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on ameri­ka­ni­ta­la­li­a­lainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Mas­car­po­ne­kak­ku & pu­na­vii­ni­luu­mut

25 min + 9 t . hel­poh­ko . noin 18 e

12 pa­laa

Poh­ja:

200 g di­ges­ti­ve­kek­se­jä

75 g voi­ta su­la­tet­tu­na

Täy­te:

350 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

250 g mas­car­po­nea

2 ½ dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 (luo­mu)sit­ruu­nan kuo­ri raas­tet­tu­na

2 ka­nan­mu­naa

150 g rans­kan­ker­maa

½ dl mais­si­tärk­ke­lys­jau­hoa

Tar­joi­luun:

pu­na­vii­ni­luu­mu­ja

Li­säk­si ha­lu­tes­sa­si:

150 g rans­kan­ker­maa + 1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri hal­kai­si­jal­taan noin 22-sent­ti­sen pin­noi­te­tun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le. Voi­te­le reu­nat ryp­si­öl­jyl­lä tai voi­su­lal­la.

2. Tee poh­ja. Hie­non­na kek­sit. Se­koi­ta jouk­koon voi­su­la. Ta­put­te­le seos vuo­an poh­jal­le.

3. Se­koi­ta tuo­re­juus­to, mas­car­po­ne, so­ke­rit ja sit­ruu­nan­kuo­ri säh­kö­vat­kai­mel­la ta­sai­sek­si. Li­sää ka­nan­mu­nat yk­si ker­ral­laan se­koit­ta­en. Li­sää rans­kan­ker­ma ja mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho.

4. Kaa­da täy­te vuo­kaan. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin tun­ti. (Jos käy­tät hal­kai­si­jal­taan suu­rem­paa vuo­kaa, pais­to­ai­ka on ly­hy­em­pi.)

5. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Pei­tä kel­mul­la. An­na ve­täy­tyä vii­le­äs­sä yön yli.

6. Jos ha­lu­at kak­kuun ta­sai­sen, vaa­le­an pin­nan ku­ten ku­vas­sa, se­koi­ta rans­kan­ker­maan sit­ruu­na­me­hu. Lu­si­koi seos jääh­ty­neen ka­kun pin­nal­le. Tar­joa pu­na­vii­ni­luu­mu­jen kans­sa.

Pu­na­vii­ni­luu­mut:

8 luu­mua tai vii­ku­naa

1 dl pu­na­vii­niä (esi­mer­kik­si pi­not noir)

1 dl hil­lo­so­ke­ria

½ va­nil­ja­tan­ko

1. Kuu­ti­oi tai loh­ko he­del­mät.

2. Mit­taa pu­na­vii­ni, so­ke­ri ja hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko kat­ti­laan. Kie­hau­ta seos. An­na po­ris­ta kes­ki­läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia.

3. Li­sää luu­mut ja an­na po­ris­ta mie­dol­la läm­möl­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

4. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko.

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos 
on amerikanitalialainen. 
Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Lue Myös

Britakakku kruunaa kahvipöydän. Näyttävän herkun saat, kun koristelet britan syötävilla kukilla ja tuoreilla marjoilla.

Britakakku kruunaa kahvipöydän. Näyttävän herkun saat, kun koristelet britan syötävilla kukilla ja tuoreilla marjoilla.

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Reetta Pasanen

Mutkaton porkkana-fetapiiras maistuu iltapalalla

Flammkuchen eli liekkileipä kesäkurpitsa- ja kylmä­sa­vu­lo­hi­täyt­teellä

Britakakku kruunaa kahvipöydän. Näyttävän herkun saat, kun koristelet britan syötävilla kukilla ja tuoreilla marjoilla.

Britakakku kruunaa kahvipöydän. Näyttävän herkun saat, kun koristelet britan syötävilla kukilla ja tuoreilla marjoilla.

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Reetta Pasanen

Mutkaton porkkana-fetapiiras maistuu iltapalalla

Flammkuchen eli liekkileipä kesäkurpitsa- ja kylmä­sa­vu­lo­hi­täyt­teellä

Punajuuri-sinihomejuusto-pekonipiiras

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2