Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Mascarponekakku & punaviiniluumut
25 min + 9 t . helpohko . noin 18 e
12 palaa
Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte:
350 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarponea
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
2 kananmunaa
150 g ranskankermaa
½ dl maissitärkkelysjauhoa
Tarjoiluun:
punaviiniluumuja
Lisäksi halutessasi:
150 g ranskankermaa + 1 rkl sitruunamehua
1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-senttisen pinnoitetun irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat rypsiöljyllä tai voisulalla.
2. Tee pohja. Hienonna keksit. Sekoita joukkoon voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle.
3. Sekoita tuorejuusto, mascarpone, sokerit ja sitruunankuori sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen. Lisää ranskankerma ja maissitärkkelysjauho.
4. Kaada täyte vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. (Jos käytät halkaisijaltaan suurempaa vuokaa, paistoaika on lyhyempi.)
5. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla. Anna vetäytyä viileässä yön yli.
6. Jos haluat kakkuun tasaisen, vaalean pinnan kuten kuvassa, sekoita ranskankermaan sitruunamehu. Lusikoi seos jäähtyneen kakun pinnalle. Tarjoa punaviiniluumujen kanssa.
Punaviiniluumut:
8 luumua tai viikunaa
1 dl punaviiniä (esimerkiksi pinot noir)
1 dl hillosokeria
½ vaniljatanko
1. Kuutioi tai lohko hedelmät.
2. Mittaa punaviini, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kiehauta seos. Anna porista keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
3. Lisää luumut ja anna porista miedolla lämmöllä muutama minuutti.
4. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vaniljatanko.
Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2