Artikkeli
Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos 
on amerikanitalialainen. 
Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Mascarpone-juustokakku tarjoillaan lumoavien punavii­ni­luu­mujen kanssa

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on ameri­ka­ni­ta­la­li­a­lainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Mas­car­po­ne­kak­ku & pu­na­vii­ni­luu­mut

25 min + 9 t . hel­poh­ko . noin 18 e

12 pa­laa

Poh­ja:

200 g di­ges­ti­ve­kek­se­jä

75 g voi­ta su­la­tet­tu­na

Täy­te:

350 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

250 g mas­car­po­nea

2 ½ dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 (luo­mu)sit­ruu­nan kuo­ri raas­tet­tu­na

2 ka­nan­mu­naa

150 g rans­kan­ker­maa

½ dl mais­si­tärk­ke­lys­jau­hoa

Tar­joi­luun:

pu­na­vii­ni­luu­mu­ja

Li­säk­si ha­lu­tes­sa­si:

150 g rans­kan­ker­maa + 1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri hal­kai­si­jal­taan noin 22-sent­ti­sen pin­noi­te­tun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le. Voi­te­le reu­nat ryp­si­öl­jyl­lä tai voi­su­lal­la.

2. Tee poh­ja. Hie­non­na kek­sit. Se­koi­ta jouk­koon voi­su­la. Ta­put­te­le seos vuo­an poh­jal­le.

3. Se­koi­ta tuo­re­juus­to, mas­car­po­ne, so­ke­rit ja sit­ruu­nan­kuo­ri säh­kö­vat­kai­mel­la ta­sai­sek­si. Li­sää ka­nan­mu­nat yk­si ker­ral­laan se­koit­ta­en. Li­sää rans­kan­ker­ma ja mais­si­tärk­ke­lys­jau­ho.

4. Kaa­da täy­te vuo­kaan. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin tun­ti. (Jos käy­tät hal­kai­si­jal­taan suu­rem­paa vuo­kaa, pais­to­ai­ka on ly­hy­em­pi.)

5. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Pei­tä kel­mul­la. An­na ve­täy­tyä vii­le­äs­sä yön yli.

6. Jos ha­lu­at kak­kuun ta­sai­sen, vaa­le­an pin­nan ku­ten ku­vas­sa, se­koi­ta rans­kan­ker­maan sit­ruu­na­me­hu. Lu­si­koi seos jääh­ty­neen ka­kun pin­nal­le. Tar­joa pu­na­vii­ni­luu­mu­jen kans­sa.

Pu­na­vii­ni­luu­mut:

8 luu­mua tai vii­ku­naa

1 dl pu­na­vii­niä (esi­mer­kik­si pi­not noir)

1 dl hil­lo­so­ke­ria

½ va­nil­ja­tan­ko

1. Kuu­ti­oi tai loh­ko he­del­mät.

2. Mit­taa pu­na­vii­ni, so­ke­ri ja hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko kat­ti­laan. Kie­hau­ta seos. An­na po­ris­ta kes­ki­läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia.

3. Li­sää luu­mut ja an­na po­ris­ta mie­dol­la läm­möl­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

4. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko.

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos 
on amerikanitalialainen. 
Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

Tee uunissa paistettava juustokakku New York cheesecaken tyyliin. Osa tuorejuustosta korvataan mascarponella, joten lopputulos on amerikanitalialainen. Tarjoa kakun kanssa punaviinissä keitettyjä luumuja tai marjoja.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ