Tiesitkö, että mansikoita voi käyttää tomaattien tavoin salaateissa ja suolaisissa vartaissa? Kokeile esimerkiksi kreikkalaisesta salaatista vaikutteita saanutta annosta, jossa grillatut marjatikut sommitellaan lautaselle fetan ja kasvisten kanssa.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Grillatut mansikkavartaat
20 min . helppo . noin 11 e
4 annosta
500 g mansikkaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 tl valkoista balsamicoa
½ tl sormisuolaa
⅓ tl mustapippuria myllystä
⅓ tl kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun:
basilikaa tai oreganoa, fetaa, kesäsipulia varsineen, kurkkua, grillattua leipää
1. Poista mansikoista kannat. Leikkaa tarvittaessa puoliksi.
2. Yhdistä öljy, suola ja pippuri kulhossa. Kääntele mansikat öljyssä. Tikuta vartaisiin. Paista grillissä muutama minuutti, kunnes mansikat hieman pehmenevät ja saavat grilliraitaa.
3. Tee kastike. Sekoita öljy, etikka, suola, pippuri ja chili keskenään.
4. Tarjoa mansikat yrttien, fetan, hienonnetun kesäsipulin, kurkkuviipaleiden ja leivän kanssa. Valuta päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Vaihda feta halutessasi mozzarellaan tai vuohenjuustoon.
Tiesitkö, että mansikoita voi käyttää tomaattien tavoin salaateissa ja suolaisissa vartaissa? Kokeile esimerkiksi kreikkalaisesta salaatista vaikutteita saanutta annosta, jossa grillatut marjatikut sommitellaan lautaselle fetan ja kasvisten kanssa.
vinkki!
Liota puisia vartaita vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät pala grillissä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2