Tiesitkö, että mansikoita voi käyttää tomaattien tavoin salaateissa ja suolaisissa vartaissa? Kokeile esimerkiksi kreikkalaisesta salaatista vaikutteita saanutta annosta, jossa grillatut marjatikut sommitellaan lautaselle fetan ja kasvisten kanssa.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Grillatut mansikkavartaat
20 min . helppo . noin 11 e
4 annosta
500 g mansikkaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
2 tl valkoista balsamicoa
½ tl sormisuolaa
⅓ tl mustapippuria myllystä
⅓ tl kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun:
basilikaa tai oreganoa, fetaa, kesäsipulia varsineen, kurkkua, grillattua leipää
1. Poista mansikoista kannat. Leikkaa tarvittaessa puoliksi.
2. Yhdistä öljy, suola ja pippuri kulhossa. Kääntele mansikat öljyssä. Tikuta vartaisiin. Paista grillissä muutama minuutti, kunnes mansikat hieman pehmenevät ja saavat grilliraitaa.
3. Tee kastike. Sekoita öljy, etikka, suola, pippuri ja chili keskenään.
4. Tarjoa mansikat yrttien, fetan, hienonnetun kesäsipulin, kurkkuviipaleiden ja leivän kanssa. Valuta päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Vaihda feta halutessasi mozzarellaan tai vuohenjuustoon.
Tiesitkö, että mansikoita voi käyttää tomaattien tavoin salaateissa ja suolaisissa vartaissa? Kokeile esimerkiksi kreikkalaisesta salaatista vaikutteita saanutta annosta, jossa grillatut marjatikut sommitellaan lautaselle fetan ja kasvisten kanssa.
vinkki!
Liota puisia vartaita vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät pala grillissä.
Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.
Photography: Reetta Pasanen
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Vihreä perunasalaatti on kesäkauden varma valinta.
Photography: Reetta Pasanen
Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.
Martti Järvi
Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.
Martti Järvi
Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.
Martti Järvi
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2