Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

22.8.2023

Pasta con broccolo arriminato eli kesäinen pasta Sisiliasta

Pieni väliruoka sisilialaiseen menyyhyn tai sitten pääruoka-pasta, jossa maistuvat sardelli ja rusina.

Si­si­li­a­lai­nen ke­sä­pas­ta broc­co­lo ar­ri­mi­na­to

25 min . help­po . 13 e

4 pää­ruo­ka-an­nos­ta tai 6 vä­li­ruo­ka-an­nos­ta

1 kes­ki­ko­koi­nen ro­ma­nes­co-, par­sa- tai kuk­ka­kaa­li (myös broc­co­li­ni käy)

400 g pas­taa, esi­mer­kik­si bu­ca­ti­nia tai spa­get­tia

1 si­pu­li

4 sar­del­lia

1 dl olii­vi­öl­jyä

1 ps (0,5 g) sah­ra­mia

1 dl (kel­tai­sia) ru­si­noi­ta

1 dl pin­jan­sie­me­niä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Tar­joi­luun: par­me­saa­nia tai paah­det­tu­ja lei­vän­mu­ru­ja (oh­je al­la)

1. Ir­rot­te­le kaa­li nu­puik­si. Kei­tä nu­put na­pa­kan kyp­sik­si suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Nos­ta rei­kä­kau­hal­la pois kei­tin­ve­des­tä.

2. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan kaa­lin kei­tin­ve­des­sä.

3. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Kuul­lo­ta si­pu­lia kes­ki­läm­pöi­sel­lä pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää sar­del­lit ja sah­ra­mi. Jat­ka pais­ta­mis­ta se­koi­tel­len, kun­nes si­pu­li on kyp­sää. Li­sää pan­nul­le ru­si­nat ja pin­jan­sie­me­net. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. Yh­dis­tä pas­ta ja sar­del­li­öl­jy. Vii­meis­te­le par­me­saa­nil­la tai paah­de­tuil­la lei­vän­mu­ruil­la.

Paah­de­tut lei­vän­mu­rut:

2 vii­pa­let­ta päi­vän van­haa maa­lais­lei­pää

1 rkl olii­vi­öl­jyä

⅓ tl sor­mi­suo­laa

1. Jau­ha lei­vät mu­ruik­si te­ho­leik­ku­ris­sa.

2. Paah­da mu­ru­ja kui­val­la pan­nul­la se­koi­tel­len muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää öl­jy ja jat­ka pais­ta­mis­ta, kun­nes mu­rut ovat kau­niin kul­lan­rus­kei­ta. Maus­ta suo­lal­la.

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Ke­säi­nen menu Ita­li­an tyy­liin

AL­KU­PA­LA

In­sa­la­ta di aran­ce eli ap­pel­sii­ni-fen­ko­li­sa­laat­ti

***

VÄ­LI­RUO­KA

Pas­ta con broc­co­lo ar­ri­mi­na­to eli ke­säi­nen pas­ta

***

PÄÄ­RUO­KA

Par­mi­gi­a­na di me­lan­za­ne eli uu­ni­mu­na­koi­so

***

JÄL­KI­RUO­KA

Cas­sa­ta-kak­ku

Lue Myös

Syksyinen riistakäristys

4 syksyn parasta ruokakirjaa

Etikka maustaa syysherkut

Syksyinen riistakäristys

4 syksyn parasta ruokakirjaa

Etikka maustaa syysherkut

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2