UUSIMMAT ARTIKKELIT
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
LUE MYÖS
Photography: Reetta Pasanen
Pilkuta focaccia mansikoilla ja tarjoa juuston kanssa.
Täydellinen sunnuntaipasta syntyy tuorepastahyllyn perunagnoccheista, paistetuista kantarelleista, rapeasta pekonista ja savujuuston makuisesta kermakastikkeesta.
Kanavartaat paistuvat pizzauunissa pinnalta ihanan rapeiksi jääden sisältä meheviksi. Palavasta puusta varras saa upean savuisen maun. Reippaasti mustapippurilla, sitruunalla, oreganolla ja valkosipulilla maustettu jogurttimarinadi mureuttaa broileria, joten anna broilerien maustua marinadissa vähintään neljä tuntia.
Ratatouille valmistuu pizzauunissa näppärästi valurautaisessa pannussa. Varmista, ettei pannussa ole syttyviä puuosia. Munakoisot paistetaan uunissa ennen muiden ainesten lisäämistä, jolloin niiden rakenteesta tulee lihaisan napakka.
Clafoutis on kuin pannukakun ja vanukkaan risteytys. Jos haluat paistokseen hapokkuutta, korvaa puolet kuohukermasta jogurtilla, piimällä tai kermaviilillä.
Englantilaiset skonssit pilkuttuvat voikukilla keväisiksi. Niiden kanssa tarjotaan voikukilla maustettua marmeladia.
Persialainen rakkauskakku on erinomainen tarjottava juhlissa. Kakku on helppo leipoa ja se säilyy hyvin. Ja maku viekoittelee juhlijat.
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Tuore fenkolisalaatti saa oman veriappelsiinivinegretin.
Martti Järvi
Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohenjuustosalaatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus sekä loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin makupariksi.
Fenkolin voimakas aniksen maku kesyyntyy valkoviinistä ja sitruunasta kirpeän hapokkaassa voikastikkeessa. Kastike on paranneltu versio klassisesta ranskalaisesta sole meunièrestä. Jos salaattifenkolissa on hapsuja varsien päässä, silppua ne lopuksi ruoan päälle.
UUnijäätelö on ihastuttava yhdistelmä lämmintä ja kylmää. Saat lisää makua kakkupohjaan hillolla tai vaikkapa lemon curdilla.
Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.
Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.
Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.
Jos kaipaat uutta ytyä lohen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, käännä katse kohti naapurimaata. Ruotsalaiset kypsentävät lohen jäähtyvässä liemessä ja tarjoavat sen kanssa rapsakan sitruunaista kyssäkaalia.
Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2