UUSIMMAT ARTIKKELIT

Parsaa ja mimosakastiketta

Tarjoa keitettyjen parsojen kanssa mimosakastiketta eli yrteistä ja kananmunista tehtyä keväistä lisäkettä. Parsat ja kastike ovat tyylikäs alkuruoka sellaisenaan, mutta lautaselle voit halutessasi sommitella vielä jättirapuja, graavi- tai kylmäsavulohta tai vaikkapa ilmakuivattua kinkkua, jolloin annos sopii kevyeksi pääruoaksi.

LUE MYÖS

« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Kurpitsainen toscakakku

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Syksyinen kyssäkaali-kvinoasalaatti vuohenjuuston kera

Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.

Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.

Intialainen kyssäkaalicurry lämmittää

Jos kaipaat uutta ytyä lohen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, käännä katse kohti naapurimaata. Ruotsalaiset kypsentävät lohen jäähtyvässä liemessä ja tarjoavat sen kanssa rapsakan sitruunaista kyssäkaalia.

Jos kaipaat uutta ytyä lohen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, käännä katse kohti naapurimaata. Ruotsalaiset kypsentävät lohen jäähtyvässä liemessä ja tarjoavat sen kanssa rapsakan sitruunaista kyssäkaalia.

Jäähtyvässä liemessä kypsennetty lohi ja sitruunainen kyssäkaali

Maukas sienilasagne suppi­lo­vah­ve­roista

Ihana yhdistelmä kirpeää ja makeaa! Puolukkainen kahvikakku tarjotaan kinuskisen kastikkeen kera

Tyrni-tuorevispipuuro on luksusaamupala tai välipalaherkku

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen

Suppilovahvero-mascar­po­ne­ri­sotto maustetaan kirpeällä sitruunalla

Aamupalapannukakku kuivattuun hapanjuureen

Aamupalapannukakku kuivattuun hapanjuureen

Martti Järvi

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Uhkean kuohkea vaniljalla ja sitruunalla maustettu sokerikakku pão de ló on kuin meikäläisten täytekakkupohja, mutta kakku saa jäädä sisältä jopa taikinaisen valuvaksi. Vaniljauutteen voit halutessasi korvata vaniljasokerilla. Parhaimmalta kakku maistuu hieman lämpimänä tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Uhkean kuohkea vaniljalla ja sitruunalla maustettu sokerikakku pão de ló on kuin meikäläisten täytekakkupohja, mutta kakku saa jäädä sisältä jopa taikinaisen valuvaksi. Vaniljauutteen voit halutessasi korvata vaniljasokerilla. Parhaimmalta kakku maistuu hieman lämpimänä tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Kuohkea Pão de ló -kakku tuo Portugalin jälki­ruo­ka­pöytään

Portugalilainen klassikkokeitto on lehtikaalista ja chorizosta valmistettu caldo verde. Se virittyy perinteistä soppaa paremmaksi mehukkailla tomaateilla ja sitruunalla. Vihreät pitkät pavut lisätään keittoon viimeiseksi, jolloin niiden rakenne jää ihanasti pureskeltavaksi. Paahdettua valkosipulivoita sipaistaan keiton kera tarjoiltavan leivän päälle – tai miksei keittoonkin.

Portugalilainen klassikkokeitto on lehtikaalista ja chorizosta valmistettu caldo verde. Se virittyy perinteistä soppaa paremmaksi mehukkailla tomaateilla ja sitruunalla. Vihreät pitkät pavut lisätään keittoon viimeiseksi, jolloin niiden rakenne jää ihanasti pureskeltavaksi. Paahdettua valkosipulivoita sipaistaan keiton kera tarjoiltavan leivän päälle – tai miksei keittoonkin.

Portugalilainen tomaatti-papukeitto maistuu ja lämmittää

Kokonaisena kypsennetty, litteäksi painettu kuha tai siika kypsyy grillissä rapeanahkaiseksi ja herkulliseksi. Valmistustapa on tyypillinen portugalilainen: kalasta poistetaan selkäruoto, jolloin kalan saa avattua perhosen muotoon. Sitruunasta, valkosipulista ja yrteistä tehty kirpeänmaukas, tomaattinen escabeche-kastike levitetään grillatun kalan päälle, se maustaa ja mehustaa kalan herkulliseksi.

Kokonaisena kypsennetty, litteäksi painettu kuha tai siika kypsyy grillissä rapeanahkaiseksi ja herkulliseksi. Valmistustapa on tyypillinen portugalilainen: kalasta poistetaan selkäruoto, jolloin kalan saa avattua perhosen muotoon. Sitruunasta, valkosipulista ja yrteistä tehty kirpeänmaukas, tomaattinen escabeche-kastike levitetään grillatun kalan päälle, se maustaa ja mehustaa kalan herkulliseksi.

Grillaa kala kokonaisena Portugalin tapaan

Photography: Reetta Pasanen

Vuohenjuusto ja mansikka maustavat piirakan upeasti

Ihana mansikkasalsa

Klassikkopiiras tarte tatin saa uutta makua vaahterasiirapista ja sormisuolasta.

Klassikkopiiras tarte tatin saa uutta makua vaahterasiirapista ja sormisuolasta.

Omenainen tarte tatin

Sipulinen tarte tatin on suolainen versio klassikosta

Paista ranskalaiset krepit ja tarjoa niiden kanssa nopeasti valmis­tuvaa omena­hilloketta.

Paista ranskalaiset krepit ja tarjoa niiden kanssa nopeasti valmis­tuvaa omena­hilloketta.

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ