Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Jouluinen mutakakku maistuu valkosuklaalta

Mutakakku sopii myös joulun ajan kahvipöytään! Tarjoa mutakakun kanssa vaniljajäätelöä ja tuoreita marjoja tai hedelmiä.

Jou­lui­nen mu­ta­kak­ku

15 min + pais­ta­mi­seen ja jääh­ty­mi­seen 45 min • help­po • noin 9 e

noin 10 pa­laa

100 g val­ko­suk­laa­ta

100 g voi­ta

2 ka­nan­mu­naa

1 ½ dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl man­te­li­jau­het­ta

½ tl lei­vin­jau­het­ta

½ tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta

(pi­par­kak­ku­ja)

1. Rou­hi suk­laa veit­sel­lä. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä, li­sää suk­laa­rou­he voi­hin ja se­koi­ta, kun­nes suk­laa su­laa. An­na se­ok­sen jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

2. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri ir­to­poh­ja­vuo­kaan (Ø 20 cm).

3. Vat­kaa ka­nan­mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Se­koi­ta so­ke­ri, veh­nä­jau­hot, man­te­li- ja lei­vin­jau­he ja pi­par­kak­ku­maus­te kes­ke­nään. Yh­dis­tä mu­nat, voi­su­la-suk­laa­se­os ja jau­ho­se­os ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

4. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan. Nos­ta ha­lu­tes­sa­si pääl­le pi­par­kak­ku­ja ko­ris­teek­si. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 25 mi­nuut­tia tai kun­nes kak­ku on reu­nois­ta kyp­sä, mut­ta kes­kel­tä tah­mea.

5. An­na ka­kun jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Sii­vi­löi to­mu­so­ke­ria pin­nal­le. Tar­joa va­nil­ja­jää­te­lön ja he­del­mä­sa­laa­tin tai mar­jo­jen kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ