Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Gluteeniton sipuliquiche
60 min . helppo . 12 e
8 annosta
Pohja:
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tattarijauhoja
½ tl suolaa
75 g kylmää voita
1 kananmuna
Täyte:
1 ps (300 g) erilaisia sipuleita (punasipuli, helmisipuli ja keltasipuli)
25 g voita
3 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
150 g raastettua gruyerejuustoa
1. Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi, kääräise tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin lepäämään vähintään vartiksi.
2. Kuori sipulit ja leikkaa viipaleiksi. Kuullota sipuleita pannulla voissa 10 minuuttia. Mausta timjamilla, balsamiviinietikalla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
3. Painele tai kauli taikina leivinpaperilla vuoratun piirakka- tai uunivuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille.
4. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
5. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Kaada vuokaan. Lusikoi sekaan paistetut sipulit. Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ