Heirolin alumiinisia leipävuokia on useita eri kokoja, 1,5 L, 21,50 e (Heirol).
Koti ja keittiön toimitus kuva Heirol
Mehevä banaanileipä
3 kypsää banaania
¾ dl voisulaa tai sulatettua margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja, voit korvata osan spelttijauhoilla
2 tl vaniljauutetta tai vaniljatahnaa
ripaus suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
½ tl rouhittua kardemummaa
1-2 rkl sitruuna- tai limettimehua
(ripaus inkivääriä tai neilikkaa)
1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
2. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Voit käyttää myös rengasvuokaa.
3. Soseuta kolme kypsää banaania haarukalla. Tähän käyvät mainiosti ylikypsät banaanit.
4. Sekoita banaanisose, sulatettu voi tai margariini ja kananmuna. Sekoita joukkoon muut ainekset. Et tarvitse sekoittamiseen sähkövatkainta, esimerkiksi puukauha käy hyvin.
5. Voit painaa leivän pintaan koristeeksi halkaistun banaanin, jos käytät suorakaiteen muotoista vuokaa.
5. Paista noin 40 min. Banaanileipä saa jäädä aavistuksen kosteaksi.
6. Anna leivän jäähtyä hetken vuoassa ennen kuin kumoat sen.
7. Keitä hyvät kahvit tai teet.Tarjoa banaanileipää maustamattoman tuorejuuston kera. Mainio yhdistelmä aamiaisella on myös turkkilainen jogurtti ja ja juokseva hunaja kera banaanileivän. Suosikkimme on sitruunalla maustettu hunaja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ