Artikkeli
Heirolin alumiinisia leipävuokia on useita eri kokoja, 1,5 L, 21,50 e (Heirol).

Heirolin alumiinisia leipävuokia on useita eri kokoja, 1,5 L, 21,50 e (Heirol).

Koti ja keit­ti­ön toi­mi­tus kuva Hei­rol

Paista banaanileipä aamiaiselle tai brunssille

Viikonlopun aamiaisella tarjoamme pehmeää ja aavistuksen mausteista banaanileipää, joka on amerikkalainen klassikko. Banaanileipä muistuttaa pikemminkin banaanikakkua, joten ripaus kanelia ja kardemummaa sopivat taikinaan. Tässä toimituksemme suosikkiresepti.

Me­he­vä ba­naa­ni­lei­pä

3 kyp­sää ba­naa­nia

¾ dl voi­su­laa tai su­la­tet­tua mar­ga­rii­nia

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 ka­nan­mu­na

3,5 dl veh­nä­jau­ho­ja, voit kor­va­ta osan spelt­ti­jau­hoil­la

2 tl va­nil­jau­u­tet­ta tai va­nil­ja­tah­naa

ri­paus suo­laa

1 tl ruo­ka­soo­daa

1 tl ka­ne­lia

½ tl rou­hit­tua kar­de­mum­maa

1-2 rkl sit­ruu­na- tai li­met­ti­me­hua

(ri­paus in­ki­vää­riä tai nei­lik­kaa)

1. Läm­mi­tä uu­ni 175-as­tei­sek­si.

2. Voi­te­le suo­ra­kai­teen muo­toi­nen lei­pä­vuo­ka. Voit käyt­tää myös ren­gas­vuo­kaa.

3. So­seu­ta kol­me kyp­sää ba­naa­nia haa­ru­kal­la. Tä­hän käy­vät mai­ni­os­ti yli­kyp­sät ba­naa­nit.

4. Se­koi­ta ba­naa­ni­so­se, su­la­tet­tu voi tai mar­ga­rii­ni ja ka­nan­mu­na. Se­koi­ta jouk­koon muut ai­nek­set. Et tar­vit­se se­koit­ta­mi­seen säh­kö­vat­kain­ta, esi­mer­kik­si puu­kau­ha käy hy­vin.

5. Voit pai­naa lei­vän pin­taan ko­ris­teek­si hal­kais­tun ba­naa­nin, jos käy­tät suo­ra­kai­teen muo­tois­ta vuo­kaa.

5. Pais­ta noin 40 min. Ba­naa­ni­lei­pä saa jää­dä aa­vis­tuk­sen kos­te­ak­si.

6. An­na lei­vän jääh­tyä het­ken vuo­as­sa en­nen kuin ku­mo­at sen.

7. Kei­tä hy­vät kah­vit tai teet.Tar­joa ba­naa­ni­lei­pää maus­ta­mat­to­man tuo­re­juus­ton kera. Mai­nio yh­dis­tel­mä aa­mi­ai­sel­la on myös turk­ki­lai­nen jo­gurt­ti ja ja juok­se­va hu­na­ja kera ba­naa­ni­lei­vän. Suo­sik­kim­me on sit­ruu­nal­la maus­tet­tu hu­na­ja.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje