UUSIMMAT ARTIKKELIT
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
Munakoison lempeä maku säestää sopuisasti muita pikkupaloja. Paista munakoisot pannulla ja viimeistele yrteillä ja granaattiomenansiemenillä.
LUE MYÖS
Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä. Ohje sivulla 92.
Klassikkopiiras tarte tatin saa uutta makua vaahterasiirapista ja sormisuolasta.
Paista ranskalaiset krepit ja tarjoa niiden kanssa nopeasti valmistuvaa omenahilloketta.
Tämä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka todistaa, miten maukkaalta leivonnainen voikaan maistua, vaikka ei olisi käytetty voita, kermaa tai kananmunia. Mantelijauhe tuo pohjataikinaan makua ja mehevyyttä, vegaaninen jogurtti kostuttaa ja sitoo taikinan kananmunan tavoin. Valitse pirteän kirpeitä omenoita, jotka sopivasti makeutuvat päälle ripotellusta fariinisokerista.
Grillattu tai savustettu kala kaipaa rinnalleen suussasulavan maustevoin tai kastikkeen. Kantarelleista, rakuunasta ja misotahnasta sekoitettu maustevoi on niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida sellaisenaan. Maustevoi sopii myös uusien perunoiden rinnalle. Jos kaipaat vähän tulisempaa soosia, korealaisella gochujang-chilitahnalla ja tuoreella korianterilla maustettu majoneesikastike on nappivalinta. Valmista maustevoi ja majoneesikastike jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Ohjeet sivulla 90.
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Älä hätkähdä suklaamassan notkeutta heti valmistumisen jälkeen, sillä massa jähmettyy muotoiltavaksi parissa tunnissa. Mausta tryffelit kahvijauheella ja kardemummalla, vaniljalla ja pistaasilla tai rosmariinilla ja appelsiinilla, tai tee lahjaksi tryffelikimara kaikista makuvaihtoehdoista. Pakkasimme tryffelit viime joulusta säästettyihin pieniin konvehtirasioihin. Yhdeksän konvehdin rasia on hyvä lahjakoko. Näppärä taittelee rasian itse kartongista. Juhlavuutta saat silkkinauharusetilla, johon on kiinnitetty rosmariinin oksa ja pieni joulukoriste.
Pidä taikinaa jääkapissa tunnin verran ennen paistamista, niin leivonnainen jää keskeltä toivotun valuvaksi.
Suklaamoussekakku on kuorrutettu tummalla suklaamoussella, joka on ihana jälkiruoka myös sellaisenaan.
Heirolin alumiinisia leipävuokia on useita eri kokoja, 1,5 L, 21,50 e (Heirol).
Suolaisen piirakkataikinan maukkauden juju on tattarijauhojen ja perunahiutaleiden yhdistelmässä. Sitruunankuorella maustettu kylmäsavulohi-juustotäyte sopii piirakkapohjalle täydellisesti. Piirakka maistuu teekupposen kanssa tai vihreän salaatin kera lounaalla. Ohje sivulla 92.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ