UUSIMMAT ARTIKKELIT

Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

Vegaaninen omenakakku

Tämä vegaaninen omenakahvikakku on helppo leipoa vaikka myyjäisiin tai lahjaksi. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

LUE MYÖS

« 1 2 3 4 5 ... 11 »

Yhden pannun gnocchit pinaattikermassa

Tämä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka todistaa, miten maukkaalta leivonnainen voikaan maistua, vaikka ei olisi käytetty voita, kermaa tai kananmunia. Mantelijauhe tuo pohjataikinaan makua ja mehevyyttä, vegaaninen jogurtti kostuttaa ja sitoo taikinan kananmunan tavoin. Valitse pirteän kirpeitä omenoita, jotka sopivasti makeutuvat päälle ripotellusta fariinisokerista.

Tämä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka todistaa, miten maukkaalta leivonnainen voikaan maistua, vaikka ei olisi käytetty voita, kermaa tai kananmunia. Mantelijauhe tuo pohjataikinaan makua ja mehevyyttä, vegaaninen jogurtti kostuttaa ja sitoo taikinan kananmunan tavoin. Valitse pirteän kirpeitä omenoita, jotka sopivasti makeutuvat päälle ripotellusta fariinisokerista.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Rapea mustikka-suklaapiirakka paistetaan valurau­ta­pan­nussa tai muurikassa

Grillattu tai savustettu kala kaipaa rinnalleen suussasulavan maustevoin tai kastikkeen. Kantarelleista, rakuunasta ja misotahnasta sekoitettu maustevoi on niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida sellaisenaan. Maustevoi sopii myös uusien perunoiden rinnalle. Jos kaipaat vähän tulisempaa soosia, korealaisella gochujang-chilitahnalla ja tuoreella korianterilla maustettu majoneesikastike on nappivalinta. Valmista maustevoi ja majoneesikastike jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Ohjeet sivulla 90.

Grillattu tai savustettu kala kaipaa rinnalleen suussasulavan maustevoin tai kastikkeen. Kantarelleista, rakuunasta ja misotahnasta sekoitettu maustevoi on niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida sellaisenaan. Maustevoi sopii myös uusien perunoiden rinnalle. Jos kaipaat vähän tulisempaa soosia, korealaisella gochujang-chilitahnalla ja tuoreella korianterilla maustettu majoneesikastike on nappivalinta. Valmista maustevoi ja majoneesikastike jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Ohjeet sivulla 90.

Grillissä savustettu siika kera kasvisten & herkku­kas­tik­keiden

Kreikkalaiset kalanyytit

Gluteeniton tosca-päärynäkakku on mehevä herkku

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkurpitsa-juustoquiche yhdistää miedon kesäkurpitsan ja luonteikkaan vuohenjuuston

Photography: Reetta Pasanen

Mehevä kakku kesäkurpitsasta kuorrutetaan tuore­juus­to­kuor­ru­tuk­sella

Ranskalainen perunasalaatti maistuu herkkusuille

Tee suolainen skagenröra-juustokakku

Kesä jatkuu! Viinit seurusteluun & grilli-iltaan

Sitruuna-laventelikakku on hienostunut ja mehevä kahvikakku

Nuorissa raparperinvarsissa on raikkain ja terävin maku, joka antaa juustokakulle hienostuneen aromin. Jos haluat oikaista, sekoita täytteeseen valmista raparperihilloketta. Täytteeksi sekoitettu kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun kepeyttä. Koristelussa voi leikitellä: lado raparperitikut trendikkään graafisesti tai sattumanvaraisesti.

Nuorissa raparperinvarsissa on raikkain ja terävin maku, joka antaa juustokakulle hienostuneen aromin. Jos haluat oikaista, sekoita täytteeseen valmista raparperihilloketta. Täytteeksi sekoitettu kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun kepeyttä. Koristelussa voi leikitellä: lado raparperitikut trendikkään graafisesti tai sattumanvaraisesti.

Rapar­pe­ri­juus­to­kakku kruunaa kahvipöydän

7 x mainio kuohuva kesäjuhliin

Iki-ihana skagenröra eli katkaraputahna ilahduttaa myös suolaisessa juustokakussa. Sitruunalla, yrteillä ja piparjuurella maustettu torttu valmistuu saaristolaisleipäpohjan päälle. Ohje sivulla 92.

Iki-ihana skagenröra eli katkaraputahna ilahduttaa myös suolaisessa juustokakussa. Sitruunalla, yrteillä ja piparjuurella maustettu torttu valmistuu saaristolaisleipäpohjan päälle. Ohje sivulla 92.

Tarjoa sitruunakakku mascar­po­ne­vaahdon ja mansikoiden kera

Poimi villiyrttejä ja sekoita maukas vuohenjuusto-hortasalaatti musta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­keeella

Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.

Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.

Martti Järvi

Leivo helppo raparperi-vanil­ja­vii­ne­ri­pitko valmiista lehtitaikinasta

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Martti Järvi

Raparperi-mantelipaistos saa rapean taikinakuoren ja hieman calvadosta mausteeksi

« 1 2 3 4 5 ... 11 »
Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje