UUSIMMAT ARTIKKELIT

Parsaa ja mimosakastiketta

Tarjoa keitettyjen parsojen kanssa mimosakastiketta eli yrteistä ja kananmunista tehtyä keväistä lisäkettä. Parsat ja kastike ovat tyylikäs alkuruoka sellaisenaan, mutta lautaselle voit halutessasi sommitella vielä jättirapuja, graavi- tai kylmäsavulohta tai vaikkapa ilmakuivattua kinkkua, jolloin annos sopii kevyeksi pääruoaksi.

LUE MYÖS

« 1 2 3 4 5 ... 11 »
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Photography: Reetta Pasanen

Moqueca on lempeän kookoksinen brasilialainen kalapata

Mehevä misolohi

Photography: Reetta Pasanen

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

Suklaamoussekakku on kuorrutettu tummalla suklaamoussella, joka on ihana jälkiruoka myös sellaisenaan.

Suklaamoussekakku on kuorrutettu tummalla suklaamoussella, joka on ihana jälkiruoka myös sellaisenaan.

Suklaamousse ja suklaamoussella kuorrutettu kakku

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Jouluinen mutakakku maistuu valkosuklaalta

Koristele terriini vuohenjuustovaahdolla, paistetuilla pekaanipähkinöillä, karhunvatukoilla ja rosmariinilla.

Koristele terriini vuohenjuustovaahdolla, paistetuilla pekaanipähkinöillä, karhunvatukoilla ja rosmariinilla.

Klassikkoresepti: Punajuu­ri­ter­riini hurmaa juhlapöydässä

Paahdettu valkosuklaa-puolukkakakku ansaitsee paikkansa juhlapöydässä

Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.

Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.

Kasvissyöjän joulupöytään: Porkkana-cashewpyörykät

Marmoroitu luumujuustokakku sopii joulukauteen

Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

Vegaaninen omenakakku

Joulu maistuu piparkakulta: 11 ihanaa reseptiä

Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.

Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.

Paahteiseksi paistettua kuhaa ja vihreitä papuja

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Klassinen ranskalainen moules a la marinières eli merimiehen simpukat virittyy astetta herkullisemmaksi, kun kermainen liemi maustetaan japanilaisella misotahnalla. Ruoka on lupa nauttia ronskisti merimiestyyliin simpukankuoren ja rapean patonkipalan  kanssa.

Klassinen ranskalainen moules a la marinières eli merimiehen simpukat virittyy astetta herkullisemmaksi, kun kermainen liemi maustetaan japanilaisella misotahnalla. Ruoka on lupa nauttia ronskisti merimiestyyliin simpukankuoren ja rapean patonkipalan kanssa.

Martti Järvi

Kermaisessa misoliemessä kypsennetyt sinisimpukat alkuruoaksi

Photography: Reetta Pasanen

Marengilla kuorrutettu bataattikakku on juhlapöydän kaunotar

Kampasimpukoiden valmistus vaatii muutaman niksin, jotta lopputulos on mehukas. Kun annat simpukoiden sulaa jääkaapissa rauhassa ja kuivaat pinnan ennen nopeaa paistamista, simpukka pitää nesteen paremmin sisällään ja paistopinnasta tulee kauniin ruskea. Sienten umaminen maku pyöristää voisen valkoviiniliemen superherkulliseksi.

Kampasimpukoiden valmistus vaatii muutaman niksin, jotta lopputulos on mehukas. Kun annat simpukoiden sulaa jääkaapissa rauhassa ja kuivaat pinnan ennen nopeaa paistamista, simpukka pitää nesteen paremmin sisällään ja paistopinnasta tulee kauniin ruskea. Sienten umaminen maku pyöristää voisen valkoviiniliemen superherkulliseksi.

Simpukkasesongin avaa kampasimpukka-sienipasta

« 1 2 3 4 5 ... 11 »

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ