Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Sitruuna-laventelikakku on hienostunut ja mehevä kahvikakku

Laventelin, sitruunan ja mantelin täydellinen makuyhdistelmä kohtaa kostean mehevässä kahvikakussa. Kuivattua laventelia myyvät useat tee- ja ekokaupat. Parhaimmalta kakku maistuu, kun se saa tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sit­ruu­na-la­ven­te­li­kak­ku

60 min . help­po . 12 e

15 an­nos­ta

200 g voi­ta

½ dl sit­ruu­na­me­hua

1 tl la­ven­te­lia

4 mu­naa

2 ½ dl so­ke­ria

5 dl (240 g) man­te­li­jau­het­ta

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 tl lei­vin­jau­het­ta

¼ tl suo­laa

Pin­nal­le:

1 dl to­mu­so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

la­ven­te­lia

1. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa. Li­sää pu­ris­te­tun sit­ruu­nan mehu ja la­ven­te­lit. Kie­hau­ta ja nos­ta kat­ti­la lie­del­tä. An­na jääh­tyä.

2. Voi­te­le 1,5 lit­ran ve­toi­nen, suo­ra­kai­teen muo­toi­nen vuo­ka öl­jyl­lä tai vuo­kasp­ra­yl­la.

3. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta man­te­li­jau­hoi­hin hy­vin pes­tyn sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri, lei­vin­jau­he ja suo­la. Li­sää ka­nan­mu­na­vaah­toon voi­se­os ja man­te­li­jau­ho­se­os vuo­ro­tel­len ke­vy­es­ti nos­tel­len ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan.

4. Kyp­sen­nä kak­kua 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la noin 45–50 mi­nuut­tia. Var­mis­ta kyp­syys cock­tail­ti­kul­la. An­na ka­kun jääh­tyä vuo­as­sa huo­neen­läm­pöi­sek­si. Ku­moa kak­ku tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Sii­vi­löi jääh­ty­neen ka­kun pääl­le to­mu­so­ke­ria. Ko­ris­te­le la­ven­te­lil­la tai ruis­kau­no­keil­la. Kak­ku säi­lyy jää­kaa­pis­sa 5 päi­vää.

Vink­ki!

Kui­vat­tua la­ven­te­lia myy­vät use­at tee- ja eko­kau­pat.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ