Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Sitruuna-laventelikakku
60 min . helppo . 12 e
15 annosta
200 g voita
½ dl sitruunamehua
1 tl laventelia
4 munaa
2 ½ dl sokeria
5 dl (240 g) mantelijauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
Pinnalle:
1 dl tomusokeria
Koristeeksi:
laventelia
1. Sulata voi kattilassa. Lisää puristetun sitruunan mehu ja laventelit. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä.
2. Voitele 1,5 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen vuoka öljyllä tai vuokaspraylla.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhoihin hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, leivinjauhe ja suola. Lisää kananmunavaahtoon voiseos ja mantelijauhoseos vuorotellen kevyesti nostellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.
4. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45–50 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria. Koristele laventelilla tai ruiskaunokeilla. Kakku säilyy jääkaapissa 5 päivää.
Vinkki!
Kuivattua laventelia myyvät useat tee- ja ekokaupat.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ