Fabian Björk
Suvi Rüster
Marinoiduilla hedelmillä terästetty pasha
8 annosta
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 keltuaista
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
½ dl mantelirouhetta
Marinoidut kuivahedelmät:
1 dl sitruunalikööriä,
esimerkiksi Limoncelloa
1 dl rusinoita
1 dl hillottuja appelsiininkuoripaloja
1 dl kuivattuja aprikooseja
Koristeeksi:
syötäviä kukkia
¾ dl mantelilastuja
1. Mittaa kulhoon sitruunalikööri, rusinat ja appelsiininkuoripalat. Leikkaa kuivatut aprikoosit saksilla pieniksi paloiksi ja lisää sitruunaliköörin joukkoon. Anna maustua vähintään 2 tuntia.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset, rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahkaseokseen. Lisää mantelirouhe ja marinoidut kuiva-
hedelmät.
3. Kastele sideharso vedellä ja puristele hieman. Vuoraa sideharsolla pasha- tai juustomuotti. Kaada pashamassa muottiin. Käännä sideharso massan päälle ja aseta päälle muotin kansi. Nosta muotti esimerkiksi reunalliseen rasiaan tai riittävän suurelle lautaselle valumaan. Aseta muotin päälle painoksi esimerkiksi jauhopaketti. Nosta jääkaappiin vähintään 12 tunniksi.
4. Nosta pasha muotista sideharson avulla ja laita tarjoilulautaselle. Poista sideharso. Koristele syötävillä kukilla.
5. Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat. Ripottele mantelilastuja pashan päälle.
Valmistusaika: 20 min + 2 h + 12 h
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 20 e
Fabian Björk
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2