Artikkeli

Fabian Björk

Suvi Rüster

Sitrusliköörissä marinoiduilla hedelmillä maustettu pasha

Perinteisesta pashasta saa aikuismakuun entistäkin sopivamman, kun joukkoon lisätään sitrusliköörissä marinoituja kuivahedelmiä.

Ma­ri­noi­duil­la he­del­mil­lä te­räs­tet­ty pas­ha

8 an­nos­ta

150 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 dl so­ke­ria

2 kel­tu­ais­ta

2 prk (à 250 g) mai­to­rah­kaa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 dl kuo­hu­ker­maa

½ dl man­te­li­rou­het­ta

Ma­ri­noi­dut kui­va­he­del­mät:

1 dl sit­ruu­na­li­köö­riä,
esi­mer­kik­si Li­mon­cel­loa

1 dl ru­si­noi­ta

1 dl hil­lot­tu­ja ap­pel­sii­nin­kuo­ri­pa­lo­ja

1 dl kui­vat­tu­ja ap­ri­koo­se­ja

Ko­ris­teek­si:

syö­tä­viä kuk­kia

¾ dl man­te­li­las­tu­ja

1. Mit­taa kul­hoon sit­ruu­na­li­köö­ri, ru­si­nat ja ap­pel­sii­nin­kuo­ri­pa­lat. Leik­kaa kui­va­tut ap­ri­koo­sit sak­sil­la pie­nik­si pa­loik­si ja li­sää sit­ruu­na­li­köö­rin jouk­koon. An­na maus­tua vä­hin­tään 2 tun­tia.

2. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri. Li­sää jouk­koon kel­tu­ai­set, rah­ka ja va­nil­ja­so­ke­ri. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si ja se­koi­ta rah­ka­se­ok­seen. Li­sää man­te­li­rou­he ja ma­ri­noi­dut kui­va-
he­del­mät.

3. Kas­te­le si­de­har­so ve­del­lä ja pu­ris­te­le hie­man. Vuo­raa si­de­har­sol­la pas­ha- tai juus­to­muot­ti. Kaa­da pas­ha­mas­sa muot­tiin. Kään­nä si­de­har­so mas­san pääl­le ja ase­ta pääl­le muo­tin kan­si. Nos­ta muot­ti esi­mer­kik­si reu­nal­li­seen ra­si­aan tai riit­tä­vän suu­rel­le lau­ta­sel­le va­lu­maan. Ase­ta muo­tin pääl­le pai­nok­si esi­mer­kik­si jau­ho­pa­ket­ti. Nos­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään 12 tun­nik­si.

4. Nos­ta pas­ha muo­tis­ta si­de­har­son avul­la ja lai­ta tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Pois­ta si­de­har­so. Ko­ris­te­le syö­tä­vil­lä ku­kil­la.

5. Paah­da man­te­li­las­tu­ja kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes ne hie­man rus­kis­tu­vat. Ri­pot­te­le man­te­li­las­tu­ja pas­han pääl­le.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 2 h + 12 h

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 20 e

Fabian Björk