Artikkeli
Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.

Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Oletko maistanut appel­sii­ni­ri­sottoa? Tässä raikas ja maukas ohje

Veriappelsiini, talven sitruskaunotar, sopii moneen ruokaan. Makeankirpeä hedelmä maustaa ihanasti talvisen risoton!

Ve­ri­ap­pel­sii­ni­ri­sot­to

35 min . help­po . noin 7 e

4 an­nos­ta

noin 1 l kas­vis- tai ka­na­lien­tä

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

4 rkl olii­vi­öl­jyä

3 dl ri­sot­to­rii­siä

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

2 pie­neh­kön ve­ri­ap­pel­sii­nin mehu (ja kuo­ri­raas­te)

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

2 rkl voi­ta

2 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kuu­men­na kas­vis­lie­mi kie­hu­vak­si kat­ti­las­sa.

2. Hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta ne öl­jys­sä pan­nul­la kyp­sik­si. Li­sää rii­si ja jat­ka pais­ta­mis­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä, kun­nes rii­si muut­tuu lä­pi­kuul­ta­vak­si. Li­sää vii­ni ja se­koit­te­le, kun­nes se imey­tyy rii­siin. Li­sää kas­vis­lien­tä rii­sin jouk­koon vä­hän ker­ral­laan ja koko ajan se­os­ta se­koi­tel­len.

3. Li­sää ap­pel­sii­ni­me­hu ri­so­ton jouk­koon kyp­sen­nyk­sen lop­pu- vai­hees­sa. Kat­so kyp­sen­ny­sai­ka pak­kauk­ses­ta.

4. Se­koi­ta val­mii­seen ri­sot­toon par­me­saa­ni ja voi. Vii­meis­te­le mus­ta­pip­pu­ril­la, ruo­ho­si­pu­lil­la ja ha­lu­tes­sa­si ve­ri­ap­pel­sii­nin kuo­ri­raas­teel­la. Tar­joa heti.

Vink­ki: Tar­joa ri­so­ton kans­sa ve­ri­ap­pel­sii­ni-juus­to­sa­laat­tia. Tee sa­laat­ti vaik­ka­pa cap­re­sen eli to­maat­ti-moz­za­rel­la­sa­laa­tin oh­jeel­la, mut­ta kor­vaa to­maat­ti ap­pel­sii­ni­vii­pa­leil­la. Ko­kei­le sa­laat­tiin moz­za­rel­lan li­säk­si fe­taa, ri­cot­taa tai vuo­hen­juus­toa.

Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.

Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ