Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Veriappelsiinirisotto
35 min . helppo . noin 7 e
4 annosta
noin 1 l kasvis- tai kanalientä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
4 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 pienehkön veriappelsiinin mehu (ja kuoriraaste)
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
2 rkl voita
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
½ tl mustapippuria myllystä
1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa.
2. Hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla kypsiksi. Lisää riisi ja jatka paistamista miedohkolla lämmöllä, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää viini ja sekoittele, kunnes se imeytyy riisiin. Lisää kasvislientä riisin joukkoon vähän kerrallaan ja koko ajan seosta sekoitellen.
3. Lisää appelsiinimehu risoton joukkoon kypsennyksen loppu- vaiheessa. Katso kypsennysaika pakkauksesta.
4. Sekoita valmiiseen risottoon parmesaani ja voi. Viimeistele mustapippurilla, ruohosipulilla ja halutessasi veriappelsiinin kuoriraasteella. Tarjoa heti.
Vinkki: Tarjoa risoton kanssa veriappelsiini-juustosalaattia. Tee salaatti vaikkapa capresen eli tomaatti-mozzarellasalaatin ohjeella, mutta korvaa tomaatti appelsiiniviipaleilla. Kokeile salaattiin mozzarellan lisäksi fetaa, ricottaa tai vuohenjuustoa.
Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2