Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Englantilaiset suklaa-lakuruudut
200 g Marie-keksejä
200 g englanninlakritseja (ei sinihippupäällysteisiä)
125 g voita
1 ⅓ dl kondensoitua maitoa
1 rkl vaaleaa siirappia
¾ dl kookoshiutaleita
Päälle:
200 g maitosuklaata
1 rkl voita
1. Laita leivinpaperi noin 18 x 23 cm:n kokoiseen vuokaan.
2. Murskaa keksit. Leikkaa lakut pienemmiksi paloiksi.
3. Sulata voi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja siirappi. Yhdistä seokseen keksimurska, lakupalat ja kookoshiutaleet. Painele seos vuokaan. Laita viileään vähintään tunniksi.
4. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa. Kaada seos keksien päälle. Laita viileään, kunnes suklaa on jähmettynyt.
5. Leikkaa levystä pieniä paloja.
Valmistusaika: 20 min + 1,5 t
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 11 e
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Englantilainen tee-etiketti
Perinteisesti iltapäivätee tarjoillaan kello 15 ja 17 välillä.
Klassinen tapa nauttia iltapäiväteestä on koota tarjottavat kerrosvadille.
Syömisjärjestys on alhaalta ylöspäin: ensin suolaiset, sitten skonssit ja lopuksi yläkerran makeat houkutukset.
Yleensä iltapäiväteellä tarjoillaan Assam-, Darjeeling- tai Earl Grey -teetä.
Teen kanssa tarjoillaan maitoa, sokeria ja sitruunaa. Samaan kuppiin laitetaan joko maitoa tai sitruunaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2