Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Englan­nin­lak­ritsi ja suklaa leivotaan makeiksi ruuduiksi ilman uunia

Haluatko jotakin todella makeaa ja todella hyvää? Tee englanninlakulla pilkutettuja ja suklaalla kuorrutettuja ruutuja. Näiden herkkujen valmistamiseen et tarvitse uunia.

Eng­lan­ti­lai­set suk­laa-la­ku­ruu­dut

200 g Ma­rie-kek­se­jä

200 g eng­lan­nin­lak­rit­se­ja (ei si­ni­hip­pu­pääl­lys­tei­siä)

125 g voi­ta

1 ⅓ dl kon­den­soi­tua mai­toa

1 rkl vaa­le­aa sii­rap­pia

¾ dl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

Pääl­le:

200 g mai­to­suk­laa­ta

1 rkl voi­ta

1. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ri noin 18 x 23 cm:n ko­koi­seen vuo­kaan.

2. Murs­kaa kek­sit. Leik­kaa la­kut pie­nem­mik­si pa­loik­si.

3. Su­la­ta voi. Li­sää jouk­koon kon­den­soi­tu mai­to ja sii­rap­pi. Yh­dis­tä se­ok­seen kek­si­murs­ka, la­ku­pa­lat ja koo­kos­hiu­ta­leet. Pai­ne­le seos vuo­kaan. Lai­ta vii­le­ään vä­hin­tään tun­nik­si.

4. Pa­loit­te­le suk­laa ja su­la­ta se voin kans­sa. Kaa­da seos kek­sien pääl­le. Lai­ta vii­le­ään, kun­nes suk­laa on jäh­met­ty­nyt.

5. Leik­kaa le­vys­tä pie­niä pa­lo­ja.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 1,5 t

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 11 e

Photography: Reetta Pasanen

Photography: Reetta Pasanen

Eng­lan­ti­lai­nen tee-eti­ket­ti

Pe­rin­tei­ses­ti il­ta­päi­vä­tee tar­joil­laan kel­lo 15 ja 17 vä­lil­lä.

Klas­si­nen tapa naut­tia il­ta­päi­vä­tees­tä on koo­ta tar­jot­ta­vat ker­ros­va­dil­le.

Syö­mis­jär­jes­tys on al­haal­ta ylös­päin: en­sin suo­lai­set, sit­ten skons­sit ja lo­puk­si ylä­ker­ran ma­ke­at hou­ku­tuk­set.

Yleen­sä il­ta­päi­vä­teel­lä tar­joil­laan As­sam-, Dar­jee­ling- tai Earl Grey -tee­tä.

Teen kans­sa tar­joil­laan mai­toa, so­ke­ria ja sit­ruu­naa. Sa­maan kup­piin lai­te­taan joko mai­toa tai sit­ruu­naa.