Artikkeli
Nuorissa raparperinvarsissa on raikkain ja terävin maku, joka antaa juustokakulle hienostuneen aromin. Jos haluat oikaista, sekoita täytteeseen valmista raparperihilloketta. Täytteeksi sekoitettu kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun kepeyttä. Koristelussa voi leikitellä: lado raparperitikut trendikkään graafisesti tai sattumanvaraisesti.

Nuorissa raparperinvarsissa on raikkain ja terävin maku, joka antaa juustokakulle hienostuneen aromin. Jos haluat oikaista, sekoita täytteeseen valmista raparperihilloketta. Täytteeksi sekoitettu kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun kepeyttä. Koristelussa voi leikitellä: lado raparperitikut trendikkään graafisesti tai sattumanvaraisesti.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Rapar­pe­ri­juus­to­kakku kruunaa kahvipöydän

Raparperin raikkaus ilahduttaa pitkin kesää! Yhdistä raparperin kirpakkuus juustokakun täyteläisyyteen, lopputulos on herkullinen. Jos haluat oikaista, sekoita täytteeseen valmista rapar­pe­ri­hil­lo­ketta. Täytteeksi sekoitettu kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun kepeyttä.

Ra­par­pe­ri­juus­to­kak­ku

40 min + ka­kun hyy­ty­mi­nen 6 tun­tia . help­po . 15 e

12 an­nos­ta

Ra­par­pe­ri­so­se:

250 g ra­par­pe­ria

2 dl so­ke­ria

½ dl vet­tä

Poh­ja:

200 g Di­ges­ti­ve-kek­se­jä

75 g su­la­tet­tua voi­ta

Täy­te:

6 lii­va­te­leh­teä

400 g kreik­ka­lais­ta jo­gurt­tia, ras­vaa 6 %

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re- juus­toa

1 dl so­ke­ria

2 dl ra­par­pe­ri­so­set­ta

1 li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri

2 dl kuo­hu­ker­maa

3 rkl li­me­tin­me­hua

4–6 ohut­ta ra­par­pe­rin­vart­ta

2 dl vet­tä

½ dl so­ke­ria

So­ke­ri­kiil­le:

1 dl ra­par­pe­rien kei­tin­vet­tä

½ dl hyy­te­lö­so­ke­ria

1. Val­mis­ta en­sin ra­par­pe­ri­so­se. Huuh­te­le ra­par­pe­rin­var­ret ja leik­kaa vii­pa­leik­si. Mit­taa kat­ti­laan ra­par­pe­rit, so­ke­ri ja vesi. Kie­hau­ta ja kei­tä 10 mi­nuut­tia, kun­nes ra­par­pe­rin­pa­lat ovat peh­mei­tä. So­seu­ta haa­ru­kal­la. An­na jääh­tyä.

2. Ase­ta lei­vin­pa­pe­ri hal­kai­si­jal­taan 20-sent­ti­sen ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jan ja reu­no­jen vä­liin. Leik­kaa lei­vin­pa­pe­ris­ta vuo­an reu­no­jen le­vyi­set sui­ka­leet, ja ase­ta sui­ka­leet reu­no­jen suo­jak­si. Näin val­miin ka­kun ir­rot­ta­mi­nen vuo­as­ta su­juu hel­pos­ti.

3. Hie­non­na kek­sit hie­nok­si mu­ruik­si. Se­koi­ta jouk­koon su­la­tet­tu voi. Pai­ne­le kek­si­se­os tii­viis­ti vuo­an poh­jal­le. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin täyt­teen val­mis­ta­mi­sen ajak­si.

4. Peh­men­nä lii­va­te­leh­tiä kyl­mäs­sä ve­des­sä 5 mi­nuut­tia.

5. Se­koi­ta jo­gurt­ti, tuo­re­juus­to, so­ke­ri, ra­par­pe­ri­so­se ja hy­vin pes­tyn li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri kul­hos­sa. Vat­kaa ker­ma löy­säh­kök­si vaah­dok­si ja nos­te­le täyt­tee­seen.

6. Kuu­men­na li­met­ti­me­hu. Pu­ris­ta lii­vat­teet ve­des­tä kuu­man li­met­ti­me­huun. Se­koit­te­le, kun­nes lii­vat­teet ovat su­la­neet ja seos on ta­sais­ta. Jääh­dy­tä lii­va­te­se­os kä­den­läm­pöi­sek­si ja kaa­da täyt­teen jouk­koon ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en.

7. Kaa­da täy­te kek­si­poh­jan pääl­le vuo­kaan. Ta­soi­ta pin­ta. Kää­räi­se vuo­an pääl­le tuo­re­kel­mua ja nos­ta jää­kaap­piin hyy­ty­mään vä­hin­tään nel­jäk­si tun­nik­si.

8. Pese ko­ris­teik­si tu­le­vat ra­par­pe­rin­var­ret ja leik­kaa ne ohuik­si, muu­ta­man sen­tin pi­tui­sik­si ti­kuik­si. Kie­hau­ta vesi ja so­ke­ri kat­ti­las­sa. Li­sää ra­par­pe­rit ja kei­tä muu­ta­man mi­nuu­tin niin, et­tä ra­par­pe­rit hie­man peh­me­ne­vät. Ota so­ke­ri­kiil­let­tä var­ten 1 dl lien­tä tal­teen. Nos­ta ra­par­pe­rit lau­ta­sel­le ja jääh­dy­tä. Ko­ris­te­le ra­par­pe­ri­ti­kuil­la ka­kun pin­ta.

9. Mit­taa ra­par­pe­rien kei­tin­lie­mi ja hyy­te­lö­so­ke­ri kat­ti­laan. Kei­tä pari mi­nuut­tia, kun­nes so­ke­ri on su­la­nut. Va­lu­ta kiil­let­tä lu­si­kal­la ra­par­pe­rien pääl­le. Nos­ta jää­kaap­piin hyy­ty­mään 1–2 tun­nik­si.

10. Ir­ro­ta vuo­an reu­nat ka­kun ym­pä­ril­tä. Vedä kak­ku lei­vin­pa­pe­rin avul­la tar­joi­lu­va­dil­le. Pois­ta reu­noil­ta ja poh­jas­ta lei­vin­pa­pe­rit.

Nuorissa raparperinvarsissa on raikkain ja terävin maku, joka antaa juustokakulle hienostuneen aromin. Jos haluat oikaista, sekoita täytteeseen valmista raparperihilloketta. Täytteeksi sekoitettu kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun kepeyttä. Koristelussa voi leikitellä: lado raparperitikut trendikkään graafisesti tai sattumanvaraisesti.

Nuorissa raparperinvarsissa on raikkain ja terävin maku, joka antaa juustokakulle hienostuneen aromin. Jos haluat oikaista, sekoita täytteeseen valmista raparperihilloketta. Täytteeksi sekoitettu kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun kepeyttä. Koristelussa voi leikitellä: lado raparperitikut trendikkään graafisesti tai sattumanvaraisesti.

vink­ki!

Ko­ris­te­lus­sa voi lei­ki­tel­lä: lado ra­par­pe­ri­ti­kut tren­dik­kään graa­fi­ses­ti tai sat­tu­man­va­rai­ses­ti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ