Nuorissa raparperinvarsissa on raikkain ja terävin maku, joka antaa juustokakulle hienostuneen aromin. Jos haluat oikaista, sekoita täytteeseen valmista raparperihilloketta. Täytteeksi sekoitettu kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun kepeyttä. Koristelussa voi leikitellä: lado raparperitikut trendikkään graafisesti tai sattumanvaraisesti.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Raparperijuustokakku
40 min + kakun hyytyminen 6 tuntia . helppo . 15 e
12 annosta
Raparperisose:
250 g raparperia
2 dl sokeria
½ dl vettä
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte:
6 liivatelehteä
400 g kreikkalaista jogurttia, rasvaa 6 %
200 g maustamatonta tuore- juustoa
1 dl sokeria
2 dl raparperisosetta
1 limetin raastettu kuori
2 dl kuohukermaa
3 rkl limetinmehua
4–6 ohutta raparperinvartta
2 dl vettä
½ dl sokeria
Sokerikiille:
1 dl raparperien keitinvettä
½ dl hyytelösokeria
1. Valmista ensin raparperisose. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa viipaleiksi. Mittaa kattilaan raparperit, sokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia, kunnes raparperinpalat ovat pehmeitä. Soseuta haarukalla. Anna jäähtyä.
2. Aseta leivinpaperi halkaisijaltaan 20-senttisen irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Leikkaa leivinpaperista vuoan reunojen levyiset suikaleet, ja aseta suikaleet reunojen suojaksi. Näin valmiin kakun irrottaminen vuoasta sujuu helposti.
3. Hienonna keksit hienoksi muruiksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
4. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
5. Sekoita jogurtti, tuorejuusto, sokeri, raparperisose ja hyvin pestyn limetin raastettu kuori kulhossa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja nostele täytteeseen.
6. Kuumenna limettimehu. Purista liivatteet vedestä kuuman limettimehuun. Sekoittele, kunnes liivatteet ovat sulaneet ja seos on tasaista. Jäähdytä liivateseos kädenlämpöiseksi ja kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Kääräise vuoan päälle tuorekelmua ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
8. Pese koristeiksi tulevat raparperinvarret ja leikkaa ne ohuiksi, muutaman sentin pituisiksi tikuiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää raparperit ja keitä muutaman minuutin niin, että raparperit hieman pehmenevät. Ota sokerikiillettä varten 1 dl lientä talteen. Nosta raparperit lautaselle ja jäähdytä. Koristele raparperitikuilla kakun pinta.
9. Mittaa raparperien keitinliemi ja hyytelösokeri kattilaan. Keitä pari minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Valuta kiillettä lusikalla raparperien päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään 1–2 tunniksi.
10. Irrota vuoan reunat kakun ympäriltä. Vedä kakku leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Poista reunoilta ja pohjasta leivinpaperit.
Nuorissa raparperinvarsissa on raikkain ja terävin maku, joka antaa juustokakulle hienostuneen aromin. Jos haluat oikaista, sekoita täytteeseen valmista raparperihilloketta. Täytteeksi sekoitettu kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun kepeyttä. Koristelussa voi leikitellä: lado raparperitikut trendikkään graafisesti tai sattumanvaraisesti.
vinkki!
Koristelussa voi leikitellä: lado raparperitikut trendikkään graafisesti tai sattumanvaraisesti.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ