Artikkeli
Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.

Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Keväisen vihreä orzotto kreik­ka­lai­sittain

Tunnetko jo orzon? Se on kreikkalainen, riisinmuotoinen pasta. Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla. Vihreä orzotto sopii pieneksi alkupalaksi tai pääruuaksi.

Vih­reä or­zot­to

30 min . hel­poh­ko . noin 18 e

6 pik­ku­an­nos­ta tai 3 täyt­tä an­nos­ta

noin 1 l kas­vis­lien­tä

1 si­pu­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl olii­vi­öl­jyä

3 dl or­zo-pas­taa

1 dl val­ko­vii­niä

1 tl sor­mi­suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 rkl voi­ta

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

2 dl tuo­ret­ta til­liä hie­non­net­tu­na

Tar­joi­luun:

400 g vih­rei­tä kas­vik­sia, esi­mer­kik­si broc­co­li­nia, vih­rei­tä pa­pu­ja ja her­nei­tä

12 raa­kaa jät­ti­kat­ka­ra­vun­pyrs­töä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1. Kie­hau­ta kas­vis­lie­mi ja pidä läm­pi­mä­nä.

2. Kuo­ri ja híe­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta ne pan­nul­la öl­jys­sä peh­meik­si. Li­sää or­zo ja val­ko­vii­ni. An­na se­ok­sen kie­hah­taa. Kei­tä, kun­nes vii­ni on mel­kein imey­ty­nyt or­zoon. Li­sää sen jäl­keen kuu­maa kas­vis­lien­tä kau­hal­li­nen ker­ral­laan sa­maan tyy­liin kuin te­ki­sit ri­sot­toa. Li­sää seu­raa­va kau­hal­li­nen vas­ta edel­li­sen imey­dyt­tyä se­ok­seen.

3. Val­mis­te­le kas­vik­set. Leik­kaa ne pie­nik­si suu­pa­loik­si. Kie­hau­ta kat­ti­las­sa vet­tä. Kei­tä kas­vik­set na­pa­kan kyp­sik­si. Pa­vut kyp­sy­vät noin 5 mi­nuu­tis­sa, broc­co­li­ni noin 3 mi­nuu­tis­sa ja her­neil­le riit­tää mi­nuut­ti. Lai­ta het­kek­si si­vuun.

4. Ta­put­te­le ra­vut kui­vik­si. Pais­ta pan­nul­la öl­jys­sä kyp­sik­si. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pirs­kot­te­le pääl­le sit­ruu­na­me­hua ja kuo­ri­raas­tet­ta. Yh­dis­tä kas­vis­ten kans­sa ja pidä läm­pi­mä­nä.

5. Se­koi­ta kyp­sään or­zoon voi, par­me­saa­ni ja til­li. Kään­te­le kas­vis-ra­pu­se­os or­zoon. Tar­joa heti.

Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.

Risotto primaveran eli keväisiä kasviksia sisältävän riisiruoan kreikkalainen vastine on vihreä orzotto. Käytä siihen saatavilla olevia kasviksia ja viimeistele isoilla katkaravuilla.

vink­ki!

Tee kreik­ka­lai­nen sa­laat­ti pää­ruo­an ka­ve­rik­si. Yh­dis­tä sa­laat­tiin ke­vät­si­pu­lia ja til­liä. Se­koi­ta kas­ti­ke olii­vi­öl­jys­tä ja vii­nie­ti­kas­ta, maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Mu­rus­te­le ha­lu­tes­sa­si jouk­koon fe­taa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ