Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen Kuva Reet­ta Pa­sa­nen

12.2.2021

Laskiaispullat mantelimassalla ja vadelmavaahdolla

Pienet tanskalaiset laskiaispullat saavat herttaisen pinkin vadel­ma­vaah­to­täytteen.

Tans­ka­lai­set las­ki­ais­pul­lat

45 min + ko­hot­ta­mi­seen, pais­ta­mi­seen ja jääh­ty­mi­seen 2 t . työ­läs . noin 19 e

32 pik­ku­pul­laa

Pul­la­tai­ki­na:

100 g voi­ta

2 ½ dl täys­mai­toa

25 g hii­vaa

1 dl so­ke­ria

2 tl kar­de­mum­maa

1 tl suo­laa

1 pie­ni ka­nan­mu­na

noin 8 dl veh­nä­jau­ho­ja

1. Su­la­ta voi. Läm­mi­tä mai­to kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta mai­toon hii­va.

2. Se­koi­ta jouk­koon so­ke­ri, ka­ne­li, suo­la ja ka­nan­mu­na.

3. Li­sää noin puo­let jau­hois­ta de­si­lit­ra ker­ral­laan ja vat­kaa tai­ki­naa het­ken ai­kaa. Se­koi­ta tai­ki­naan vä­hi­tel­len lo­put jau­hois­ta kä­del­lä vai­va­ten. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa voi­su­la. Alus­ta tai­ki­naa, kun­nes se on kim­moi­saa ja ir­to­aa kul­hon reu­nois­ta ja kä­des­tä.

4. Pei­tä tai­ki­na­kul­ho lii­nal­la tai kel­mul­la. An­na ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa kak­sin­ker­tai­sek­si (noin 45 mi­nuut­tia).

Man­te­li­täy­te:

300 g man­te­li­mas­saa

50 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

3 rkl to­mu­so­ke­ria

Va­del­ma­vaah­to:

5 dl suo­ma­lai­sia pa­kas­te­va­del­mia

4 lii­va­te­leh­teä

¾ dl so­ke­ria

3 dl kuo­hu­ker­maa

Voi­te­luun:

1 ka­nan­mu­na

Pin­nal­le:

to­mu­so­ke­ria tai su­la­tet­tua suk­laa­ta

1. Tee pul­la­tai­ki­na pe­ru­soh­jeen mu­kaan.

2. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan. Kä­sit­te­le yk­si puo­li­kas ker­ral­laan. Lei­vo tai­ki­nas­ta pit­kä tan­ko ja leik­kaa se 16:een yh­tä suu­reen pa­laan. Lai­ta pul­lat vie­rek­käin, noin sen­tin pää­hän toi­sis­taan lei­vin­pa­pe­ril­le. Val­mis­ta lop­pu tai­ki­na sa­mal­la ta­val­la. An­na pul­lien ko­ho­ta lii­nal­la pei­tet­tyi­nä vä­hin­tään 20 mi­nuut­tia. Voi­te­le mu­nal­la.

3. Pais­ta 200 as­tees­sa 12–15 mi­nuut­tia.

4. Val­mis­ta va­del­ma­vaah­to. Su­la­ta ja so­seu­ta va­del­mat. Jos ha­lu­at si­le­ää vaah­toa, pai­ne­le va­del­mat ti­he­än sii­vi­län läpi. Lai­ta lii­vat­teet kyl­mään ve­teen vii­dek­si mi­nuu­tik­si. Kuu­men­na osa va­del­ma­se­ok­ses­ta kie­hu­vak­si. Li­sää kui­vak­si pu­ris­te­tut lii­vat­teet ja so­ke­ri. Se­koit­te­le, kun­nes ne liu­ke­ne­vat. Li­sää lop­pu va­del­ma­so­se. An­na jääh­tyä kä­den­läm­pöi­sek­si. Vaah­do­ta ker­ma ja kään­te­le se va­del­ma­se­ok­seen. Se­koi­ta hy­vin ja siir­rä kyl­mään jäh­met­ty­mään ai­na­kin puo­lek­si tun­nik­si.

5. Tee man­te­li­täy­te. Raas­ta man­te­li­mas­sa. Se­koi­ta voin ja so­ke­rin kans­sa.

6. An­na pul­lan jääh­tyä ko­ko­naan. Leik­kaa pul­la va­ro­vas­ti kah­tia. Ko­ver­ra pul­lis­ta hie­man si­sus­ta pois ja lai­ta man­te­li­täy­tet­tä ko­loi­hin. Pur­so­ta tai lu­si­koi va­del­ma­täy­te. Nos­ta kan­si pääl­le.

7. Sii­vi­löi pääl­le to­mu­so­ke­ria tai va­lu­ta su­la­tet­tua val­ko- tai tum­maa suk­laa­ta.

Lue Myös

Photography: Reetta Pasanen

Paista burgeri aussityyliin

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

Photography: Reetta Pasanen

Paista burgeri aussityyliin

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

Hanna Linnakko

Pide on turkkilainen pizza

Hanna Linnakko

Täytetyt uunimunakoisot

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

FABIAN BJORK

Lasagnen haastaa mac & cheese

Leivo pulla kakun muotoon: Amerikkalaiset kaneli-suklaakierteet

Reetta Pasanen

Parsa on kevään merkki – 4 herkullista parsareseptiä

FABIAN BJORK

Lasagnen haastaa mac & cheese

Leivo pulla kakun muotoon: Amerikkalaiset kaneli-suklaakierteet

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Raikkaat sitruunaruudut

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

Omassa makuuhuoneessa kuin hotellissa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2021

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Toimiva koti vanhassa kerrostalossa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Näin sisustat keltaisella

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Raikkaat sitruunaruudut

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Uuden kodin vanhat seinät

Kaunis paketti on puoli lahjaa: kurkista ideat!

Omassa makuuhuoneessa kuin hotellissa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.