Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Mansikkamarmoroitu juustokakku
1 h 15 min . helppo . 20 e
20 annosta
400 g Digestive-keksejä
200 g sulatettua voita
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
2 ½ dl sokeria
6 kananmunaa
1 vaniljatanko
1 limetin mehu
Mansikkasose:
1 ½ dl pilkottuja mansikoita
¾ dl paistonkestävää mansikkamarmeladia
Koristeeksi:
mansikoita, syötäviä kukkia, sitruunamelissanlehtiä ja tomusokeria
1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä leivinpaperi 25 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan ja painele keksiseos vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Mittaa kulhoon tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja munat. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus täytteeseen. Purista joukkoon limettimehu. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
3. Puhdista mansikat, poista kannat. Soseuta pilkotut mansikat ja marmeladi kulhossa. Lusikoi sose pursotinpussiin tai pakastuspussiin ja leikkaa pussiin pieni pursotusaukko.
4. Kaada täyte keksipohjan päälle. Pursota päälle mansikkasosenokareita. Levitä sosetta vetämällä nokareita cocktailtikulla täytteen joukkoon.
5. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla tunnin ajan.
6. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa kakku annospaloiksi. Koristele viipaloiduilla mansikoilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissan lehdillä. Siivilöi päälle halutessasi tomusokeria.
Helpota juhlajärjestelyjä
Pyri järjestämään rennot juhlat, niissä vieraatkin viihtyvät paremmin.
Juhlamenu voi olla helposti ja vähemmällä vaivalla toteutettava. Pellillä paistettavat piirakat ja leivonnaiset ovat käteviä juhlissa, sillä niitä tulee kerralla isommalle porukalle ja ne voi ja kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Osan piirakoista voi myös hyvin pakastaa annospaloina, jolloin ne voi valmistaa jo todella hyvissä ajoin.
Ota avuksi valmistaikinat – tutkaile kaupan pakasteallasta, sieltä löytyy maukkaita suolaisten ja makeiden piiraiden taikinoita.
Juhlakattauksesta tulee persoonallinen, kun lautaset ja lasit ovat eriparisia. Astioita voi helposti myös vuokrata.
Palkkaa juhlapäivään tarpeeksi apukäsiä – nuoret suoriutuvat hienosti, kun heille antaa selkeät ohjeet.
Satsaa maukkaisiin tarjoiltaviin, ja unohda sen seitsemän sorttia. Voit lisätä tarjoilupöytään volyymia kaupan valmiilla pienillä macaronleivoksilla, hyvällä tryffelisuklaalla tai marjoilla.
Martti Järvi
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2