Artikkeli
Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.

Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.

Martti Järvi

Suvi Rüster

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Kun vieraita on paljon, kätevimmät tarjoilut valmistuvat peltikokoisina. Ihastuta juhlaväki mansik­ka­mar­mo­roi­dulla juustokakulla.

Man­sik­ka­mar­mo­roi­tu juus­to­kak­ku

1 h 15 min . help­po . 20 e

20 an­nos­ta

400 g Di­ges­ti­ve-kek­se­jä

200 g su­la­tet­tua voi­ta

Täy­te:

600 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

300 g rans­kan­ker­maa

2 ½ dl so­ke­ria

6 ka­nan­mu­naa

1 va­nil­ja­tan­ko

1 li­me­tin mehu

Man­sik­ka­so­se:

1 ½ dl pil­kot­tu­ja man­si­koi­ta

¾ dl pais­ton­kes­tä­vää man­sik­ka­mar­me­la­dia

Ko­ris­teek­si:

man­si­koi­ta, syö­tä­viä kuk­kia, sit­ruu­na­me­lis­san­leh­tiä ja to­mu­so­ke­ria

1. Murs­kaa kek­sit hie­nok­si ja se­koi­ta jouk­koon su­la­tet­tu voi. Le­vi­tä lei­vin­pa­pe­ri 25 x 30 cm:n ko­koi­seen uu­ni­vuo­kaan ja pai­ne­le kek­si­se­os vuo­kaan. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin täyt­teen teon ajak­si.

2. Mit­taa kul­hoon tuo­re­juus­to, rans­kan­ker­ma, so­ke­ri ja mu­nat. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja kaa­vi si­sus täyt­tee­seen. Pu­ris­ta jouk­koon li­met­ti­me­hu. Se­koi­ta ta­sai­sek­si säh­kö­vat­kai­mel­la.

3. Puh­dis­ta man­si­kat, pois­ta kan­nat. So­seu­ta pil­ko­tut man­si­kat ja mar­me­la­di kul­hos­sa. Lu­si­koi sose pur­so­tin­pus­siin tai pa­kas­tus­pus­siin ja leik­kaa pus­siin pie­ni pur­so­tu­sauk­ko.

4. Kaa­da täy­te kek­si­poh­jan pääl­le. Pur­so­ta pääl­le man­sik­ka­so­se­no­ka­rei­ta. Le­vi­tä so­set­ta ve­tä­mäl­lä no­ka­rei­ta cock­tail­ti­kul­la täyt­teen jouk­koon.

5. Kyp­sen­nä 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la tun­nin ajan.

6. An­na ka­kun te­key­tyä jää­kaa­pis­sa mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään. Leik­kaa kak­ku an­nos­pa­loik­si. Ko­ris­te­le vii­pa­loi­duil­la man­si­koil­la, syö­tä­vil­lä ku­kil­la ja sit­ruu­na­me­lis­san leh­dil­lä. Sii­vi­löi pääl­le ha­lu­tes­sa­si to­mu­so­ke­ria.

Hel­po­ta juh­la­jär­jes­te­ly­jä

Pyri jär­jes­tä­mään ren­not juh­lat, niis­sä vie­raat­kin viih­ty­vät pa­rem­min.

Juh­la­me­nu voi ol­la hel­pos­ti ja vä­hem­mäl­lä vai­val­la to­teu­tet­ta­va. Pel­lil­lä pais­tet­ta­vat pii­ra­kat ja lei­von­nai­set ovat kä­te­viä juh­lis­sa, sil­lä nii­tä tu­lee ker­ral­la isom­mal­le po­ru­kal­le ja ne voi ja kan­nat­taa val­mis­taa jo edel­li­se­nä päi­vä­nä. Osan pii­ra­kois­ta voi myös hy­vin pa­kas­taa an­nos­pa­loi­na, jol­loin ne voi val­mis­taa jo to­del­la hy­vis­sä ajoin.

Ota avuk­si val­mis­tai­ki­nat – tut­kai­le kau­pan pa­kas­te­al­las­ta, siel­tä löy­tyy mauk­kai­ta suo­lais­ten ja ma­kei­den pii­rai­den tai­ki­noi­ta.

Juh­la­kat­tauk­ses­ta tu­lee per­soo­nal­li­nen, kun lau­ta­set ja la­sit ovat eri­pa­ri­sia. As­ti­oi­ta voi hel­pos­ti myös vuok­ra­ta.

Palk­kaa juh­la­päi­vään tar­peek­si apu­kä­siä – nuo­ret suo­riu­tu­vat hie­nos­ti, kun heil­le an­taa sel­ke­ät oh­jeet.

Sat­saa mauk­kai­siin tar­joil­ta­viin, ja unoh­da sen seit­se­män sort­tia. Voit li­sä­tä tar­joi­lu­pöy­tään vo­lyy­mia kau­pan val­miil­la pie­nil­lä ma­ca­ron­lei­vok­sil­la, hy­väl­lä tryf­fe­li­suk­laal­la tai mar­joil­la.

Martti Järvi

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ