Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.

Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.

Martti Järvi

Suvi Rüster

31.5.2022

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Kun vieraita on paljon, kätevimmät tarjoilut valmistuvat peltikokoisina. Ihastuta juhlaväki mansik­ka­mar­mo­roi­dulla juustokakulla.

Man­sik­ka­mar­mo­roi­tu juus­to­kak­ku

1 h 15 min . help­po . 20 e

20 an­nos­ta

400 g Di­ges­ti­ve-kek­se­jä

200 g su­la­tet­tua voi­ta

Täy­te:

600 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

300 g rans­kan­ker­maa

2 ½ dl so­ke­ria

6 ka­nan­mu­naa

1 va­nil­ja­tan­ko

1 li­me­tin mehu

Man­sik­ka­so­se:

1 ½ dl pil­kot­tu­ja man­si­koi­ta

¾ dl pais­ton­kes­tä­vää man­sik­ka­mar­me­la­dia

Ko­ris­teek­si:

man­si­koi­ta, syö­tä­viä kuk­kia, sit­ruu­na­me­lis­san­leh­tiä ja to­mu­so­ke­ria

1. Murs­kaa kek­sit hie­nok­si ja se­koi­ta jouk­koon su­la­tet­tu voi. Le­vi­tä lei­vin­pa­pe­ri 25 x 30 cm:n ko­koi­seen uu­ni­vuo­kaan ja pai­ne­le kek­si­se­os vuo­kaan. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin täyt­teen teon ajak­si.

2. Mit­taa kul­hoon tuo­re­juus­to, rans­kan­ker­ma, so­ke­ri ja mu­nat. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja kaa­vi si­sus täyt­tee­seen. Pu­ris­ta jouk­koon li­met­ti­me­hu. Se­koi­ta ta­sai­sek­si säh­kö­vat­kai­mel­la.

3. Puh­dis­ta man­si­kat, pois­ta kan­nat. So­seu­ta pil­ko­tut man­si­kat ja mar­me­la­di kul­hos­sa. Lu­si­koi sose pur­so­tin­pus­siin tai pa­kas­tus­pus­siin ja leik­kaa pus­siin pie­ni pur­so­tu­sauk­ko.

4. Kaa­da täy­te kek­si­poh­jan pääl­le. Pur­so­ta pääl­le man­sik­ka­so­se­no­ka­rei­ta. Le­vi­tä so­set­ta ve­tä­mäl­lä no­ka­rei­ta cock­tail­ti­kul­la täyt­teen jouk­koon.

5. Kyp­sen­nä 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la tun­nin ajan.

6. An­na ka­kun te­key­tyä jää­kaa­pis­sa mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään. Leik­kaa kak­ku an­nos­pa­loik­si. Ko­ris­te­le vii­pa­loi­duil­la man­si­koil­la, syö­tä­vil­lä ku­kil­la ja sit­ruu­na­me­lis­san leh­dil­lä. Sii­vi­löi pääl­le ha­lu­tes­sa­si to­mu­so­ke­ria.

Hel­po­ta juh­la­jär­jes­te­ly­jä

Pyri jär­jes­tä­mään ren­not juh­lat, niis­sä vie­raat­kin viih­ty­vät pa­rem­min.

Juh­la­me­nu voi ol­la hel­pos­ti ja vä­hem­mäl­lä vai­val­la to­teu­tet­ta­va. Pel­lil­lä pais­tet­ta­vat pii­ra­kat ja lei­von­nai­set ovat kä­te­viä juh­lis­sa, sil­lä nii­tä tu­lee ker­ral­la isom­mal­le po­ru­kal­le ja ne voi ja kan­nat­taa val­mis­taa jo edel­li­se­nä päi­vä­nä. Osan pii­ra­kois­ta voi myös hy­vin pa­kas­taa an­nos­pa­loi­na, jol­loin ne voi val­mis­taa jo to­del­la hy­vis­sä ajoin.

Ota avuk­si val­mis­tai­ki­nat – tut­kai­le kau­pan pa­kas­te­al­las­ta, siel­tä löy­tyy mauk­kai­ta suo­lais­ten ja ma­kei­den pii­rai­den tai­ki­noi­ta.

Juh­la­kat­tauk­ses­ta tu­lee per­soo­nal­li­nen, kun lau­ta­set ja la­sit ovat eri­pa­ri­sia. As­ti­oi­ta voi hel­pos­ti myös vuok­ra­ta.

Palk­kaa juh­la­päi­vään tar­peek­si apu­kä­siä – nuo­ret suo­riu­tu­vat hie­nos­ti, kun heil­le an­taa sel­ke­ät oh­jeet.

Sat­saa mauk­kai­siin tar­joil­ta­viin, ja unoh­da sen seit­se­män sort­tia. Voit li­sä­tä tar­joi­lu­pöy­tään vo­lyy­mia kau­pan val­miil­la pie­nil­lä ma­ca­ron­lei­vok­sil­la, hy­väl­lä tryf­fe­li­suk­laal­la tai mar­joil­la.

Martti Järvi

Lue Myös

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Grillatut muikut aasialaisittain

Puurosta päivä paranee: 5 herkullista puuroreseptiä

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Grillatut muikut aasialaisittain

Puurosta päivä paranee: 5 herkullista puuroreseptiä

Grillattu kuha tarjoillaan tomaattisen salsa verden kera

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Mehevä, puolukoilla ryyditetty leipä käy syksyyn, jouluun, juhannukseen, kevääseen – ihan mihin tahansa tilanteeseen.

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

FABIAN BJORK

Rennot mustikkapullat

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.