Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Mansikkamarmoroitu juustokakku
1 h 15 min . helppo . 20 e
20 annosta
400 g Digestive-keksejä
200 g sulatettua voita
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g ranskankermaa
2 ½ dl sokeria
6 kananmunaa
1 vaniljatanko
1 limetin mehu
Mansikkasose:
1 ½ dl pilkottuja mansikoita
¾ dl paistonkestävää mansikkamarmeladia
Koristeeksi:
mansikoita, syötäviä kukkia, sitruunamelissanlehtiä ja tomusokeria
1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä leivinpaperi 25 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan ja painele keksiseos vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Mittaa kulhoon tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja munat. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus täytteeseen. Purista joukkoon limettimehu. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
3. Puhdista mansikat, poista kannat. Soseuta pilkotut mansikat ja marmeladi kulhossa. Lusikoi sose pursotinpussiin tai pakastuspussiin ja leikkaa pussiin pieni pursotusaukko.
4. Kaada täyte keksipohjan päälle. Pursota päälle mansikkasosenokareita. Levitä sosetta vetämällä nokareita cocktailtikulla täytteen joukkoon.
5. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla tunnin ajan.
6. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa kakku annospaloiksi. Koristele viipaloiduilla mansikoilla, syötävillä kukilla ja sitruunamelissan lehdillä. Siivilöi päälle halutessasi tomusokeria.
Helpota juhlajärjestelyjä
Pyri järjestämään rennot juhlat, niissä vieraatkin viihtyvät paremmin.
Juhlamenu voi olla helposti ja vähemmällä vaivalla toteutettava. Pellillä paistettavat piirakat ja leivonnaiset ovat käteviä juhlissa, sillä niitä tulee kerralla isommalle porukalle ja ne voi ja kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Osan piirakoista voi myös hyvin pakastaa annospaloina, jolloin ne voi valmistaa jo todella hyvissä ajoin.
Ota avuksi valmistaikinat – tutkaile kaupan pakasteallasta, sieltä löytyy maukkaita suolaisten ja makeiden piiraiden taikinoita.
Juhlakattauksesta tulee persoonallinen, kun lautaset ja lasit ovat eriparisia. Astioita voi helposti myös vuokrata.
Palkkaa juhlapäivään tarpeeksi apukäsiä – nuoret suoriutuvat hienosti, kun heille antaa selkeät ohjeet.
Satsaa maukkaisiin tarjoiltaviin, ja unohda sen seitsemän sorttia. Voit lisätä tarjoilupöytään volyymia kaupan valmiilla pienillä macaronleivoksilla, hyvällä tryffelisuklaalla tai marjoilla.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2