Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita, esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Kreikkalainen karitsarulla
25 min + 35 min . hieman työläs . noin 39 e
6 annosta
800 g karitsan ulkofileetä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
Täyte:
4 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl kuivattua chiliä myllystä
100 g murusteltua fetaa
3 rkl parmesaania hienoksi raastettuna
3 rkl voita huoneenlämpöisenä
Paistamiseen:
oliiviöljyä ja voita
Oliivisalsa:
3 dl oliiveja
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
oliiviöljyä
Tarjoiluun:
kreikkalaista vihreää salaattia
1. Ota fileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Leikkaa kuhunkin fileeseen syvä viilto siten, että saat avattua ne levyiksi. Nuiji levyt ohuemmiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Tee täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla öljyssä. Rouhi pähkinät ja lisää ne pannulle. Paista noin minuutti sekoitellen. Ota pannu liedeltä.
3. Hienonna yrtit ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Raasta parmesaani ja kääntele se fetan ja voin kanssa täytteen joukkoon.
4. Asettele fileelevyt vierekkäin siten, että niiden reunat menevät hieman limittäin. Levitä päälle täyte. Kierrä levyt tiiviiksi rullaksi. Sido rulla paistinarulla tai kiinnitä cocktailtikuilla.
5. Paista rullaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Nosta rulla uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpö on 58 astetta. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia folioon käärittynä.
6. Tee salsa. Kuutioi oliivit. Hienonna sipuli. Yhdistä ne sitruunamehun, kuoriraasteen, oreganon ja öljyn kanssa.
7. Poista fileerullasta lanka tai tikut. Raasta tai suikaloi pinnalle sitruunankuorta. Viimeistele lehtipersiljan lehdillä. Tarjoa kreikkalaisen vihreän salaatin kanssa.
Kreikkalainen vihreä salaatti
10 min . helppo . noin 5 e
6 pikkuannosta
2 sydänsalaattikerää
2 kevätsipulia
1 hoikka ruukku tilliä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa, mustapippuria myllystä
(murusteltua fetaa)
1. Huuhtele salaatti ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Viipaloi kevätsipuli. Irrottele tilli tupsuiksi.
2. Yhdistä salaattikulhossa öljy, etikka ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Lisää joukkoon muut aineet. Sekoita hyvin. Tarjoa heti.
Juhlava pääruoka pyhäpöytään syntyy karitsan ulkofileestä. Se kääritään yrttien ja pistaasien kanssa meheväksi rullaksi. Jos kaipaat perunoita, esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan kanssa.
vinkki!
Tarjoa lihan kanssa tsatsikia tai punaviinikastiketta. Jos kaipaat perunoita, niin esimerkiksi uunissa paistetut lohkoperunat tai yrteillä höystetty muusi sopivat karitsan makuun.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2