Artikkeli

Fabian Björk

Suvi Rüster

Amerik­ka­lais­tyy­linen pashajuustokakku

Pasha toimii erittäin hyvin myös amerikkalaisen juustokakun tapaan paistettuna kakkuna. Kakun voi huoletta valmistaa päivää ennen tarjoilua, mutta koristella kannattaa vasta h-hetkellä.

Pas­ha­juus­to­kak­ku

10 an­nos­ta

Poh­ja:

150 g Di­ges­ti­ve-kek­se­jä

50 g man­te­li­rou­het­ta

75 g su­la­tet­tua voi­ta

Täy­te:

2 prk (à 250 g) mai­to­rah­kaa

4 ka­nan­mu­naa

1 ½ dl so­ke­ria

½ va­nil­ja­tan­koa

1 sit­ruu­nan mehu ja raas­tet­tu kuo­ri

1 dl ru­si­noi­ta

Ko­ris­teek­si:

2 pas­si­on­he­del­mää

2–3 dl tuo­rei­ta mar­jo­ja,
mus­ti­koi­ta ja bo­y­sen­mar­jo­ja

muu­ta­ma tert­tu tum­mia
vii­ni­ry­pä­lei­tä

1 iso ma­ren­ki

1. Hie­non­na kek­sit pie­nek­si mu­ruk­si esi­mer­kik­si pai­ne­le­mal­la kau­li­mel­la kek­se­jä, jot­ka ovat pa­kas­te­pus­sin si­säl­lä. Se­koi­ta kek­si­mu­run jouk­koon man­te­li­rou­he ja su­la­tet­tu voi.

Kiin­ni­tä lei­vin­pa­pe­ri ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø 20 cm) poh­jan ja reu­no­jen vä­liin. Kiin­ni­tä reu­nat kun­nol­la.

2. Pai­ne­le kek­si­se­os vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Nos­ta jää­kaap­piin täyt­teen te­ke­mi­sen ajak­si.

3. Se­koi­ta mai­to­rah­ka, ka­nan­mu­nat ja so­ke­ri kes­ke­nään kul­hos­sa. Leik­kaa va­nil­ja­tan­koon viil­to ja raa­pu­ta sie­me­net rah­ka­se­ok­sen jouk­koon. Pese ja sit­ruu­na, raas­ta kuo­ri ja pu­ris­ta sii­tä mehu. Li­sää sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te ja sit­ruu­na­me­hu sekä ru­si­nat täyt­tee­seen. Kaa­da täy­te vuo­kaan kek­si­poh­jan pääl­le.

4. Kyp­sen­nä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 45 mi­nuut­tia.

5. An­na jääh­tyä ja nos­ta jää­kaap­piin te­key­ty­mään vä­hin­tään pa­rik­si tun­nik­si.

6. Hal­kai­se pas­si­on­he­del­mät ja kaa­vi sie­me­net juus­to­ka­kun pääl­le. Ko­ris­te­le tuo­reil­la mar­joil­la ja huuh­do­tuil­la vii­ni­ry­pä­leil­lä. Mu­rus­te­le ko­ris­teek­si ma­ren­kia.

Val­mis­tu­sai­ka: 60 min + 2 h

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 16 e

Fabian Björk

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ