Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Italialainen sitruuna-ricottakakku
20 min + paisto ja jäähdytys 2 t . helpohko . 13 e
12 palaa
4 kananmunaa
125 g huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
3 ison (luomu)sitruunan kuoriraaste
5 dl mantelijauhetta (200 g)
1 prk (250 g) ricottajuustoa
Koristeluun:
5 dl tomusokeria, sitruunamehua, paahdettuja mantelilastuja
Vuoan voiteluun:
voita
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 23 cm). Voitele vuoan reunat voilla.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi. Laita hetkeksi sivuun.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen vatkaten. Kääntele sitruunan kuoriraaste ja vaniljatahna seokseen. Lisää mantelijauhe ja ricotta. Kääntele valkuaisvaahto varovasti muiden aineiden joukkoon.
4. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 180-asteisen uunin alatasaolla noin 45 minuutin ajan, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa.
5. Mittaa tomusokeri ja hieman sitruunamehua pieneen kulhoon. Sekoita ja lisää sen verran sitruunamehua, että seos on jämäkkää mutta levittyvää. Levitä kakulle. Koristele halutessasi mantelilastuilla ja sitruunan kuoriraasteella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2