Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

4.1.2023

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Sitruunainen, ricottalla pyöristetty kakku on kahvipöydän piristys, joka sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Ita­li­a­lai­nen sit­ruu­na-ri­cot­ta­kak­ku

20 min + pais­to ja jääh­dy­tys 2 t . hel­poh­ko . 13 e

12 pa­laa

4 ka­nan­mu­naa

125 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 ½ dl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­tah­naa tai va­nil­ja­so­ke­ria

3 ison (luo­mu)sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te

5 dl man­te­li­jau­het­ta (200 g)

1 prk (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

Ko­ris­te­luun:

5 dl to­mu­so­ke­ria, sit­ruu­na­me­hua, paah­det­tu­ja man­te­li­las­tu­ja

Vuo­an voi­te­luun:

voi­ta

1. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri ir­to­poh­ja­vuo­kaan (Ø noin 23 cm). Voi­te­le vuo­an reu­nat voil­la.

2. Erot­te­le val­ku­ai­set ja kel­tu­ai­set. Vat­kaa val­ku­ai­set jä­mä­käk­si vaah­dok­si. Lai­ta het­kek­si si­vuun.

3. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää jouk­koon kel­tu­ai­set yk­si­tel­len vat­ka­ten. Kään­te­le sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te ja va­nil­ja­tah­na se­ok­seen. Li­sää man­te­li­jau­he ja ri­cot­ta. Kään­te­le val­ku­ais­vaah­to va­ro­vas­ti mui­den ai­nei­den jouk­koon.

4. Lu­si­koi tai­ki­na vuo­kaan. Pais­ta 180-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sa­ol­la noin 45 mi­nuu­tin ajan, kun­nes ka­kun kes­kel­le työn­net­tyyn tik­kuun ei tar­tu tai­ki­naa. An­na jääh­tyä ko­ko­naan vuo­as­sa.

5. Mit­taa to­mu­so­ke­ri ja hie­man sit­ruu­na­me­hua pie­neen kul­hoon. Se­koi­ta ja li­sää sen ver­ran sit­ruu­na­me­hua, et­tä seos on jä­mäk­kää mut­ta le­vit­ty­vää. Le­vi­tä ka­kul­le. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si man­te­li­las­tuil­la ja sit­ruu­nan kuo­ri­raas­teel­la.

Lue Myös

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkurpitsa-juustoquiche on maukas piiras

Photography: Reetta Pasanen

Marengilla kuorrutettu bataattikakku

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkurpitsa-juustoquiche on maukas piiras

Photography: Reetta Pasanen

Marengilla kuorrutettu bataattikakku

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

Näin kokoat täydellisen juusto­tar­jot­timen

Photography: Reetta Pasanen

Mehevät ja suklaiset punajuu­ri­mok­ka­palat

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.