Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster

8.4.2020

Muhkeassa vuokapullassa maistuvat kermakaramellit, appel­sii­ni­tuo­re­juusto ja kinuski

Tämän pullan salaisuus on pehmeissä kerma­ka­ra­mel­leissa. Ne maistuvat pullan sisällä mukavan tahmeina sattumina. Täytteeksi levitetty appel­sii­ni­tuo­re­juusto raikastaa makeutta, ja kinuski taas viimeistelee tämän ihanan pullaherkun.

Ker­ma­ka­ra­mel­li­pul­la­kak­ku

2 t • help­po • 12 e

12 pa­laa

Tai­ki­na:

2 ½ dl mai­toa

25 g tuo­re­hii­vaa

1 dl so­ke­ria

1 rkl jau­het­tua

kar­de­mum­maa

¾ tl suo­laa

1 ka­nan­mu­na

noin 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

75 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

Täy­te:

150 g ap­pel­sii­ni­tuo­re­juus­toa

2 dl peh­mei­tä ker­ma­ka­ra­mel­le­ja, esi­mer­kik­si Omar

Voi­te­luun:

1 ka­nan­mu­na

Pin­nal­le:

1 dl man­te­li­las­tu­ja

Ki­nus­ki:

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria tai val­mis­ta ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

ri­paus suo­laa

1. Ota voi huo­neen­läm­pöön puo­li­sen tun­tia en­nen lei­po­mis­ta. Se­koi­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää so­ke­ri, kar­de­mum­ma ja suo­la. Li­sää muna ja vat­kaa ta­sai­sek­si. Li­sää puo­let jau­hois­ta ja peh­meä voi puu­haa­ru­kal­la se­koit­ta­en. Li­sää jau­ho­ja vä­hi­tel­len koko ajan vai­va­ten, kun­nes tai­ki­na tun­tuu kim­moi­sal­ta ja ir­toi­lee kul­hon reu­nois­ta, mut­ta on vie­lä peh­me­ää. An­na ko­ho­ta lei­vin­lii­nan al­la 30 mi­nuut­tia.

2. Leik­kaa ker­ma­ka­ra­mel­lit pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

3. Kaa­da tai­ki­na ke­vy­es­ti jau­ho­te­tul­le pöy­däl­le. Pai­ne­le il­ma­kup­lat pois. Kau­li tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si ja pari sent­tiä pak­suk­si le­vyk­si. Le­vi­tä pääl­le ap­pel­sii­ni­tuo­re­juus­toa ja ker­ma­ka­ra­mel­le­ja. Kään­nä tai­ki­na­le­vy rul­lal­le. Leik­kaa rul­las­ta ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø 22 cm) reu­nan kor­kui­sia pa­lo­ja.

4. Kiin­ni­tä lei­vin­pa­pe­ri ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jan ja reu­nan vä­liin. Voi­te­le reu­nat ke­vy­es­ti voil­la tai öl­jyl­lä. Nos­ta tai­ki­na­rul­lat leik­kaus­pin­ta ylös­päin vuo­kaan vie­ri vie­reen. Vuo­an kes­kel­le ei tar­vit­se lait­taa tai­ki­na­pa­lo­ja, sil­lä pul­lat ko­ho­a­vat vuo­an si­säl­lä pais­tet­ta­es­sa ja täyt­tä­vät kes­ki­koh­dan. Pei­tä vuo­ka lei­vin­lii­nal­la. An­na ko­ho­ta 30 mi­nuut­tia.

5. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen. Voi­te­le vuo­ka­pul­la ka­nan­mu­nal­la. Ri­pot­te­le pääl­le man­te­li­las­tu­ja. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia.

6. Mit­taa ki­nus­kia var­ten kat­ti­laan ker­ma ja fa­rii­ni­so­ke­ri. Kie­hau­ta ja kei­tä kes­ki­läm­möl­lä 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes ki­nus­ki pak­suun­tuu. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa.

7. Ir­ro­ta vuo­ka pul­lan ym­pä­ril­tä ja nos­ta pul­la tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Va­lu­ta pääl­le ki­nus­kia.

Lue Myös

fabian björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Arto Vuohelainen

Metsästäjän paras leipä

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

fabian björk

Vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka

Arto Vuohelainen

Metsästäjän paras leipä

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

Laskiaispullat mantelimassalla ja vadelmavaahdolla

Fabian Björk

Suolakinuski-suklaamousse on täydellinen jälkiruoka

Fabian Björk

Taivaallisen ihana valkosuklainen tiramisu

FABIAN BJORK

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

FABIAN BJORK

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fabian Björk

Vesime­lo­ni­gaz­pacho viilentää hellepäivänä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2