Ohjeet ja tyyli Suvi Rüster
Kermakaramellipullakakku
2 t • helppo • 12 e
12 palaa
Taikina:
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 rkl jauhettua
kardemummaa
¾ tl suolaa
1 kananmuna
noin 7 dl vehnäjauhoja
75 g huoneenlämpöistä voita
Täyte:
150 g appelsiinituorejuustoa
2 dl pehmeitä kermakaramelleja, esimerkiksi Omar
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
1 dl mantelilastuja
Kinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria tai valmista kinuskikastiketta
ripaus suolaa
1. Ota voi huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen leipomista. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää puolet jauhoista ja pehmeä voi puuhaarukalla sekoittaen. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoilee kulhon reunoista, mutta on vielä pehmeää. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
2. Leikkaa kermakaramellit pieniksi kuutioiksi.
3. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Painele ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja pari senttiä paksuksi levyksi. Levitä päälle appelsiinituorejuustoa ja kermakaramelleja. Käännä taikinalevy rullalle. Leikkaa rullasta irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan korkuisia paloja.
4. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat kevyesti voilla tai öljyllä. Nosta taikinarullat leikkauspinta ylöspäin vuokaan vieri viereen. Vuoan keskelle ei tarvitse laittaa taikinapaloja, sillä pullat kohoavat vuoan sisällä paistettaessa ja täyttävät keskikohdan. Peitä vuoka leivinliinalla. Anna kohota 30 minuuttia.
5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele vuokapulla kananmunalla. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
6. Mittaa kinuskia varten kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kinuski paksuuntuu. Mausta ripauksella suolaa.
7. Irrota vuoka pullan ympäriltä ja nosta pulla tarjoilulautaselle. Valuta päälle kinuskia.
fabian björk
Arto Vuohelainen
fabian björk
Arto Vuohelainen
Fabian Björk
Fabian Björk
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2