Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster

8.4.2020

Muhkeassa vuokapullassa maistuvat kermakaramellit, appel­sii­ni­tuo­re­juusto ja kinuski

Tämän pullan salaisuus on pehmeissä kerma­ka­ra­mel­leissa. Ne maistuvat pullan sisällä mukavan tahmeina sattumina. Täytteeksi levitetty appel­sii­ni­tuo­re­juusto raikastaa makeutta, ja kinuski taas viimeistelee tämän ihanan pullaherkun.

Ker­ma­ka­ra­mel­li­pul­la­kak­ku

2 t • help­po • 12 e

12 pa­laa

Tai­ki­na:

2 ½ dl mai­toa

25 g tuo­re­hii­vaa

1 dl so­ke­ria

1 rkl jau­het­tua

kar­de­mum­maa

¾ tl suo­laa

1 ka­nan­mu­na

noin 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

75 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

Täy­te:

150 g ap­pel­sii­ni­tuo­re­juus­toa

2 dl peh­mei­tä ker­ma­ka­ra­mel­le­ja, esi­mer­kik­si Omar

Voi­te­luun:

1 ka­nan­mu­na

Pin­nal­le:

1 dl man­te­li­las­tu­ja

Ki­nus­ki:

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria tai val­mis­ta ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

ri­paus suo­laa

1. Ota voi huo­neen­läm­pöön puo­li­sen tun­tia en­nen lei­po­mis­ta. Se­koi­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää so­ke­ri, kar­de­mum­ma ja suo­la. Li­sää muna ja vat­kaa ta­sai­sek­si. Li­sää puo­let jau­hois­ta ja peh­meä voi puu­haa­ru­kal­la se­koit­ta­en. Li­sää jau­ho­ja vä­hi­tel­len koko ajan vai­va­ten, kun­nes tai­ki­na tun­tuu kim­moi­sal­ta ja ir­toi­lee kul­hon reu­nois­ta, mut­ta on vie­lä peh­me­ää. An­na ko­ho­ta lei­vin­lii­nan al­la 30 mi­nuut­tia.

2. Leik­kaa ker­ma­ka­ra­mel­lit pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

3. Kaa­da tai­ki­na ke­vy­es­ti jau­ho­te­tul­le pöy­däl­le. Pai­ne­le il­ma­kup­lat pois. Kau­li tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si ja pari sent­tiä pak­suk­si le­vyk­si. Le­vi­tä pääl­le ap­pel­sii­ni­tuo­re­juus­toa ja ker­ma­ka­ra­mel­le­ja. Kään­nä tai­ki­na­le­vy rul­lal­le. Leik­kaa rul­las­ta ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø 22 cm) reu­nan kor­kui­sia pa­lo­ja.

4. Kiin­ni­tä lei­vin­pa­pe­ri ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jan ja reu­nan vä­liin. Voi­te­le reu­nat ke­vy­es­ti voil­la tai öl­jyl­lä. Nos­ta tai­ki­na­rul­lat leik­kaus­pin­ta ylös­päin vuo­kaan vie­ri vie­reen. Vuo­an kes­kel­le ei tar­vit­se lait­taa tai­ki­na­pa­lo­ja, sil­lä pul­lat ko­ho­a­vat vuo­an si­säl­lä pais­tet­ta­es­sa ja täyt­tä­vät kes­ki­koh­dan. Pei­tä vuo­ka lei­vin­lii­nal­la. An­na ko­ho­ta 30 mi­nuut­tia.

5. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen. Voi­te­le vuo­ka­pul­la ka­nan­mu­nal­la. Ri­pot­te­le pääl­le man­te­li­las­tu­ja. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia.

6. Mit­taa ki­nus­kia var­ten kat­ti­laan ker­ma ja fa­rii­ni­so­ke­ri. Kie­hau­ta ja kei­tä kes­ki­läm­möl­lä 5–10 mi­nuut­tia, kun­nes ki­nus­ki pak­suun­tuu. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa.

7. Ir­ro­ta vuo­ka pul­lan ym­pä­ril­tä ja nos­ta pul­la tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Va­lu­ta pääl­le ki­nus­kia.

Lue Myös

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Mansikkainen masariinitorttu

Mansikkainen masariinitorttu

Photography: Reetta Pasanen

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

FABIAN BJORK

Tomaattisen mehevä lehti­kaa­li­pii­rakka

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Mansikkainen masariinitorttu

Mansikkainen masariinitorttu

Photography: Reetta Pasanen

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Seljankukkafizz

Seljankukkafizz

Reetta Pasanen

Seljankukkafizz on kesäinen alkudrinkki

Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.

Tunnbrödsrulle eli rieskarulla nakilla ja muusilla.

Reetta Pasanen

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Savusärki-näkkäritapas maistuu kesän juhlapöydässä

Seljankukkafizz

Seljankukkafizz

Reetta Pasanen

Seljankukkafizz on kesäinen alkudrinkki

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Savusärki-näkkäritapas maistuu kesän juhlapöydässä

Seljankukkafizz

Seljankukkafizz

Reetta Pasanen

Seljankukkafizz on kesäinen alkudrinkki

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.