Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Passiohedelmäinen juustokakku
25 min + paisto ja vetäytyminen 5 t . hieman työläs . 17 e
noin 16 palaa
Pohja:
250 g kandisokerikeksejä (esimerkiksi Bastogne) tai Digestive-keksejä
125 g voisulaa
Täyte:
10 passiohedelmää
1 sitruuna
2 pkt (400 g) tuorejuustoa
1 pkt (250 g) mascarponejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
Päällys:
¾ dl vettä
2 rkl sokeria
3 passiohedelmän siemenet
1. Tee pohja. Murskaa keksit. Lisää voisula ja sekoita. Painele seos vuokaan (Ø noin 23 cm), jonka pohjaan on pingotettu leivinpaperi. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
2. Painele passiohedelmien sisukset tiiviin siivilän läpi mittakannuun. Lisää sen verran sitruunamehua, että saat yhteensä 1 ¼ dl mehua.
3. Laita tuorejuusto kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää mascarpone. Lisää kerma, sokeri, munat ja passiohedelmien mehu. Vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle.
4. Paista 160-asteisessa uunissa noin 1 t 15 minuuttia tai kunnes kakku on reunoilta kypsä, mutta keskeltä hieman tytisevä. Kakku kiinteytyy jäähtyessään. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään 4 tunniksi.
5. Tee päällys. Mittaa vesi ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Lisää passiohedelmän sisukset. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Levitä seos juustokakulle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2