Artikkeli
Ruotsalainen quiche sisältää parsaa yllä ja alla. Täytteeseen viipaloidaan varret, päälle sommitellaan nuput koristeiksi. Ohje sivulla  90.

Ruotsalainen quiche sisältää parsaa yllä ja alla. Täytteeseen viipaloidaan varret, päälle sommitellaan nuput koristeiksi. Ohje sivulla 90.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Keväinen parsa-juustoquiche

Ruotsalainen parsa-juustoquiche sisältää parsaa yllä ja alla. Täytteeseen viipaloidaan varret, päälle sommitellaan nuput koristeiksi.

Ruot­sa­lai­nen par­sa-juus­to­quic­he

20 min + 30 min . hie­man työ­läs . noin 14 e

8 pa­laa

1 pkt (400 g) pa­kas­te­pii­rak­ka­tai­ki­naa

Täy­te:

500 g vih­re­ää par­saa

3 ka­nan­mu­naa

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 (luo­mu)sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te

3 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

1 tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 ps (150 g) Väs­ter­bot­ten-juus­to­raas­tet­ta (tai muu­ta mau­kas­ta juus­toa)

Pääl­le:

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl sit­ruu­na­me­hua

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

3 rkl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1. Su­la­ta pii­rak­ka­tai­ki­na. Kau­li se isom­mak­si le­vyk­si. Nos­ta hal­kai­si­jal­taan noin 26-sent­ti­seen pii­rak­ka­vuo­kaan. Siis­ti reu­nat. Nos­ta pääl­le pala lei­vin­pa­pe­ria ja pai­nok­si kui­vat­tu­ja her­nei­tä.

2. Esi­pais­ta poh­jaa 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15 mi­nuut­tia.

3. Nap­sau­ta par­sois­ta ko­vat ty­vet pois. Kei­tä par­so­ja suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Vii­pa­loi par­so­jen var­ret ren­kaik­si. Lai­ta nu­put lyö­mään ve­teen odot­ta­maan tar­joi­lua.

4. Vat­kaa mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Li­sää ker­ma, suo­la, pip­pu­ri, sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te ja ruo­ho­si­pu­li.

5. Ota esi­pais­te­tus­ta pii­ra­kas­ta lei­vin­pa­pe­ri pai­noi­neen pois. Ri­pot­te­le poh­jal­le juus­to­raas­te. Kaa­da pääl­le muna-ker­ma­se­os. Li­sää pin­nal­le vii­pa­loi­dut par­san­var­ret.

6. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes pii­rak­ka on hyy­ty­nyt.

7. Va­lu­ta par­san­nu­put. Yh­dis­tä öl­jy, sit­ruu­na­me­hu, suo­la ja pip­pu­ri. Pyö­räy­tä par­sat öl­jy­se­ok­ses­sa.

8. Nos­ta kyp­sän pii­raan pääl­le par­san­nu­put. Vii­meis­te­le yr­teil­lä.

Ruotsalainen quiche sisältää parsaa yllä ja alla. Täytteeseen viipaloidaan varret, päälle sommitellaan nuput koristeiksi. Ohje sivulla  90.

Ruotsalainen quiche sisältää parsaa yllä ja alla. Täytteeseen viipaloidaan varret, päälle sommitellaan nuput koristeiksi. Ohje sivulla 90.

vink­ki!

Nap­sau­ta par­sois­ta ko­vat päät pois. Pidä par­saa mo­lem­mis­ta päis­tä kiin­ni ja tai­vu­ta.

Vih­rei­tä par­so­ja ei tar­vit­se kuo­ria, jos ne ovat tuo­rei­ta. Kuo­ri par­sat, jos ne tun­tu­vat puu­mai­sil­ta.

Kei­tä par­so­ja suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä 2–5 mi­nuut­tia pak­suu­des­ta riip­pu­en.

Jos käy­tät par­sat sa­laat­tei­hin, niin nos­ta par­sat jää­ve­teen – näin par­san kau­nis vih­reä väri säi­lyy.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ