Ruotsalainen quiche sisältää parsaa yllä ja alla. Täytteeseen viipaloidaan varret, päälle sommitellaan nuput koristeiksi. Ohje sivulla 90.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Ruotsalainen parsa-juustoquiche
20 min + 30 min . hieman työläs . noin 14 e
8 palaa
1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa
Täyte:
500 g vihreää parsaa
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 (luomu)sitruunan kuoriraaste
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 ps (150 g) Västerbotten-juustoraastetta (tai muuta maukasta juustoa)
Päälle:
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria myllystä
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1. Sulata piirakkataikina. Kauli se isommaksi levyksi. Nosta halkaisijaltaan noin 26-senttiseen piirakkavuokaan. Siisti reunat. Nosta päälle pala leivinpaperia ja painoksi kuivattuja herneitä.
2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
3. Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Viipaloi parsojen varret renkaiksi. Laita nuput lyömään veteen odottamaan tarjoilua.
4. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää kerma, suola, pippuri, sitruunan kuoriraaste ja ruohosipuli.
5. Ota esipaistetusta piirakasta leivinpaperi painoineen pois. Ripottele pohjalle juustoraaste. Kaada päälle muna-kermaseos. Lisää pinnalle viipaloidut parsanvarret.
6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on hyytynyt.
7. Valuta parsannuput. Yhdistä öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Pyöräytä parsat öljyseoksessa.
8. Nosta kypsän piiraan päälle parsannuput. Viimeistele yrteillä.
Ruotsalainen quiche sisältää parsaa yllä ja alla. Täytteeseen viipaloidaan varret, päälle sommitellaan nuput koristeiksi. Ohje sivulla 90.
vinkki!
Napsauta parsoista kovat päät pois. Pidä parsaa molemmista päistä kiinni ja taivuta.
Vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria, jos ne ovat tuoreita. Kuori parsat, jos ne tuntuvat puumaisilta.
Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 2–5 minuuttia paksuudesta riippuen.
Jos käytät parsat salaatteihin, niin nosta parsat jääveteen – näin parsan kaunis vihreä väri säilyy.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ