UUSIMMAT ARTIKKELIT
Suklaamoussekakku on kuorrutettu tummalla suklaamoussella, joka on ihana jälkiruoka myös sellaisenaan.
Photography: Reetta Pasanen
Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.
Suklaamoussekakku on kuorrutettu tummalla suklaamoussella, joka on ihana jälkiruoka myös sellaisenaan.
Photography: Reetta Pasanen
Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.
LUE MYÖS
Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.
Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.
Reetta Pasanen
mokkapaloilta maistuvat munattomat ja maidottomat muffinit ovat jopa parempia ja mehevämpiä kuin entisajan mokkapalat. Lado paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin, niin muffinit kypsyvät napakasti ja leviämättä. Tarjoilulautanen Church Square Ceramics.
Pasta alla Norma eli munakoisopasta tomaattikastikkeessa on kotoisin Sisiliasta. Munakoiso antaa mukavan täyteläisen maun kastikkeeseen.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
Reetta Pasanen
Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.
Tiesitkö, että mansikoita voi käyttää tomaattien tavoin salaateissa ja suolaisissa vartaissa? Kokeile esimerkiksi kreikkalaisesta salaatista vaikutteita saanutta annosta, jossa grillatut marjatikut sommitellaan lautaselle fetan ja kasvisten kanssa.
Marinoi lohi marokkolaisittain, niin saat tuttuun raaka-aineeseen uutta ytyä. Tarjoa vartaat salaatin, kuskusin, perunoiden tai riisin kanssa.
Japanilaisissa yakitori-vartaissa on pieneen muotoon pakattuna paljon hyvää makua. Teriyakin tyyppistä kastiketta sivellään vartaille paiston aikana ja loppu kastike tarjotaan herkkutikkujen kyytipoikana. Kokeile myös kirsikkatomaatti-gnocchivartaita ja viimeistele ne pestolla meheviksi.
Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.
Savukalatäytteen parina kakussa maistuu avokadoista, pakasteherneistä ja majoneesista soseutettu raikas tahna.
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2