UUSIMMAT ARTIKKELIT

Pidä taikinaa jääkapissa tunnin verran ennen paistamista, niin leivonnainen jää keskeltä toivotun valuvaksi.

Pidä taikinaa jääkapissa tunnin verran ennen paistamista, niin leivonnainen jää keskeltä toivotun valuvaksi.

Suklaafondantti menee jääkaapin kautta uuniin

Suklaafondantin valmistus on luultua helpompaa. Tärkeintä on valita leivokseen laadukas ja hyvänmakuinen suklaa ja vatkata muna-sokerivaahto tarpeeksi kuohkeaksi.

LUE MYÖS

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 »

Photography: Reetta Pasanen

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

FABIAN BJORK

Leivo herkulliset joulublondiet

Jouluinen mutakakku maistuu valkosuklaalta

Koristele terriini vuohenjuustovaahdolla, paistetuilla pekaanipähkinöillä, karhunvatukoilla ja rosmariinilla.

Koristele terriini vuohenjuustovaahdolla, paistetuilla pekaanipähkinöillä, karhunvatukoilla ja rosmariinilla.

Klassikkoresepti: Punajuu­ri­ter­riini hurmaa juhlapöydässä

Paahdettu valkosuklaa-puolukkakakku ansaitsee paikkansa juhlapöydässä

Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.

Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.

Kasvissyöjän joulupöytään: Porkkana-cashewpyörykät

Marmoroitu luumujuustokakku sopii joulukauteen

Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

Vegaaninen omenakakku

Joulu maistuu piparkakulta: 11 ihanaa reseptiä

Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.

Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.

Paahteiseksi paistettua kuhaa ja vihreitä papuja

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Klassinen ranskalainen moules a la marinières eli merimiehen simpukat virittyy astetta herkullisemmaksi, kun kermainen liemi maustetaan japanilaisella misotahnalla. Ruoka on lupa nauttia ronskisti merimiestyyliin simpukankuoren ja rapean patonkipalan  kanssa.

Klassinen ranskalainen moules a la marinières eli merimiehen simpukat virittyy astetta herkullisemmaksi, kun kermainen liemi maustetaan japanilaisella misotahnalla. Ruoka on lupa nauttia ronskisti merimiestyyliin simpukankuoren ja rapean patonkipalan kanssa.

Martti Järvi

Kermaisessa misoliemessä kypsennetyt sinisimpukat alkuruoaksi

Photography: Reetta Pasanen

Marengilla kuorrutettu bataattikakku on juhlapöydän kaunotar

Kampasimpukoiden valmistus vaatii muutaman niksin, jotta lopputulos on mehukas. Kun annat simpukoiden sulaa jääkaapissa rauhassa ja kuivaat pinnan ennen nopeaa paistamista, simpukka pitää nesteen paremmin sisällään ja paistopinnasta tulee kauniin ruskea. Sienten umaminen maku pyöristää voisen valkoviiniliemen superherkulliseksi.

Kampasimpukoiden valmistus vaatii muutaman niksin, jotta lopputulos on mehukas. Kun annat simpukoiden sulaa jääkaapissa rauhassa ja kuivaat pinnan ennen nopeaa paistamista, simpukka pitää nesteen paremmin sisällään ja paistopinnasta tulee kauniin ruskea. Sienten umaminen maku pyöristää voisen valkoviiniliemen superherkulliseksi.

Simpukkasesongin avaa kampasimpukka-sienipasta

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Syksyinen kyssäkaali-kvinoasalaatti vuohenjuuston kera

Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.

Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.

Intialainen kyssäkaalicurry lämmittää

Jos kaipaat uutta ytyä lohen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, käännä katse kohti naapurimaata. Ruotsalaiset kypsentävät lohen jäähtyvässä liemessä ja tarjoavat sen kanssa rapsakan sitruunaista kyssäkaalia.

Jos kaipaat uutta ytyä lohen kanssa tarjottavaksi lisukkeeksi, käännä katse kohti naapurimaata. Ruotsalaiset kypsentävät lohen jäähtyvässä liemessä ja tarjoavat sen kanssa rapsakan sitruunaista kyssäkaalia.

Jäähtyvässä liemessä kypsennetty lohi ja sitruunainen kyssäkaali

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 »
Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje