UUSIMMAT ARTIKKELIT
Älä hätkähdä suklaamassan notkeutta heti valmistumisen jälkeen, sillä massa jähmettyy muotoiltavaksi parissa tunnissa. Mausta tryffelit kahvijauheella ja kardemummalla, vaniljalla ja pistaasilla tai rosmariinilla ja appelsiinilla, tai tee lahjaksi tryffelikimara kaikista makuvaihtoehdoista. Pakkasimme tryffelit viime joulusta säästettyihin pieniin konvehtirasioihin. Yhdeksän konvehdin rasia on hyvä lahjakoko. Näppärä taittelee rasian itse kartongista. Juhlavuutta saat silkkinauharusetilla, johon on kiinnitetty rosmariinin oksa ja pieni joulukoriste.
Älä hätkähdä suklaamassan notkeutta heti valmistumisen jälkeen, sillä massa jähmettyy muotoiltavaksi parissa tunnissa. Mausta tryffelit kahvijauheella ja kardemummalla, vaniljalla ja pistaasilla tai rosmariinilla ja appelsiinilla, tai tee lahjaksi tryffelikimara kaikista makuvaihtoehdoista. Pakkasimme tryffelit viime joulusta säästettyihin pieniin konvehtirasioihin. Yhdeksän konvehdin rasia on hyvä lahjakoko. Näppärä taittelee rasian itse kartongista. Juhlavuutta saat silkkinauharusetilla, johon on kiinnitetty rosmariinin oksa ja pieni joulukoriste.
LUE MYÖS
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
Koristele terriini vuohenjuustovaahdolla, paistetuilla pekaanipähkinöillä, karhunvatukoilla ja rosmariinilla.
Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.
Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.
Klassinen ranskalainen moules a la marinières eli merimiehen simpukat virittyy astetta herkullisemmaksi, kun kermainen liemi maustetaan japanilaisella misotahnalla. Ruoka on lupa nauttia ronskisti merimiestyyliin simpukankuoren ja rapean patonkipalan kanssa.
Martti Järvi
Photography: Reetta Pasanen
Kampasimpukoiden valmistus vaatii muutaman niksin, jotta lopputulos on mehukas. Kun annat simpukoiden sulaa jääkaapissa rauhassa ja kuivaat pinnan ennen nopeaa paistamista, simpukka pitää nesteen paremmin sisällään ja paistopinnasta tulee kauniin ruskea. Sienten umaminen maku pyöristää voisen valkoviiniliemen superherkulliseksi.
Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.
Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.
Nuorissa raparperinvarsissa on raikkain ja terävin maku, joka antaa juustokakulle hienostuneen aromin. Jos haluat oikaista, sekoita täytteeseen valmista raparperihilloketta. Täytteeksi sekoitettu kreikkalainen jogurtti tuo kakkuun kepeyttä. Koristelussa voi leikitellä: lado raparperitikut trendikkään graafisesti tai sattumanvaraisesti.
Iki-ihana skagenröra eli katkaraputahna ilahduttaa myös suolaisessa juustokakussa. Sitruunalla, yrteillä ja piparjuurella maustettu torttu valmistuu saaristolaisleipäpohjan päälle. Ohje sivulla 92.
Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.
Martti Järvi
Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ