Artikkeli
Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.

Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Kasvissyöjän joulupöytään: Porkkana-cashewpyörykät

Vegaaniset porkkanapyörykät pilkutetaan pähkinöillä ja kuivatuilla aprikoo­si­pa­loilla sekaaneillekin maistuviksi tarjottaviksi.

Pork­ka­na-cas­hew­pyö­ry­kät

20 min + 15 min . hel­poh­ko . 5 e

10–12 kpl

1 sa­lot­ti­si­pu­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 tl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

2 rkl ryp­si­öl­jyä

300 g pork­ka­naa

1 prk (380 g) val­koi­sia pa­pu­ja suo­la­lie­mes­sä

2 tl ga­ram ma­sa­laa

½ tl ka­ne­lia

1 tl suo­laa

50 g (1 dl) rou­hit­tu­ja cas­hew­päh­ki­nöi­tä

4 kui­vat­tua ap­ri­koo­sia

Tar­joi­luun:

hum­mus­ta tai tsat­si­kia

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri. Kuul­lo­ta si­pu­li-in­ki­vää­ri­se­os pan­nul­la öl­jys­sä kyp­säk­si.

2. Kuo­ri ja raas­ta pork­ka­nat. Va­lu­ta pa­vuis­ta vesi pois. So­seu­ta pa­vut kar­ke­ah­kok­si sau­va­se­koit­ti­mel­la. Yh­dis­tä pork­ka­nat, pa­vut, si­pu­li­se­os, maus­teet, cas­hew­päh­ki­nät ja kuu­ti­oi­dut ap­ri­koo­sit.

3. Pyö­rit­te­le kos­tu­te­tuin kä­sin pal­lo­ja. Huom. Pal­lo­jen ra­ken­ne ei ole niin kiin­teä kuin esi­mer­kik­si li­ha­pul­lis­sa. Nos­ta pal­lot lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le.

4. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia tai kun­nes pin­ta saa kau­niin vä­rin. Vii­meis­te­le ko­ri­an­te­ril­la. Tar­joa esi­mer­kik­si tsat­si­kin tai hum­muk­sen kans­sa.

Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.

Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ