Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Porkkana-cashewpyörykät
20 min + 15 min . helpohko . 5 e
10–12 kpl
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
300 g porkkanaa
1 prk (380 g) valkoisia papuja suolaliemessä
2 tl garam masalaa
½ tl kanelia
1 tl suolaa
50 g (1 dl) rouhittuja cashewpähkinöitä
4 kuivattua aprikoosia
Tarjoiluun:
hummusta tai tsatsikia
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuli-inkivääriseos pannulla öljyssä kypsäksi.
2. Kuori ja raasta porkkanat. Valuta pavuista vesi pois. Soseuta pavut karkeahkoksi sauvasekoittimella. Yhdistä porkkanat, pavut, sipuliseos, mausteet, cashewpähkinät ja kuutioidut aprikoosit.
3. Pyörittele kostutetuin käsin palloja. Huom. Pallojen rakenne ei ole niin kiinteä kuin esimerkiksi lihapullissa. Nosta pallot leivinpaperilla päällystetylle pellille.
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Viimeistele korianterilla. Tarjoa esimerkiksi tsatsikin tai hummuksen kanssa.
Vegaaniset porkkana-cashewpyörykät.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2