Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Kreikkalaiset uuniperunat
20 min + 1 t 20 min . helppo . 9 e
4 annosta
4 isoa uuniperunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pss (150 g) pakastepinaattia
1 tl kuivattua oreganoa
(4 rkl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja)
1 dl ranskankermaa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria myllystä
200 g fetaa
1. Pese perunat ja pistele niihin reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta ja uunin tehosta.
2. Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää jäiset pinaatit. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja halutessasi aurinkokuivatuilla tomaateilla.
3. Halkaise kypsät perunat pitkittäin. Kaavi melkein kaikki sisuksesta lusikalla irti siten, että perunaan jää hieman sisusta. Painele sisukset haarukalla melkein tasaiseksi. Lisää joukkoon pinaattiseos, ranskankerma ja parmesaani. Murustele feta ja lisää puolet pinaattiseokseen.
4. Täytä perunapuolikkaat pinaattiseoksella. Viimeistele lopulla fetalla.
5. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes feta saa väriä. (Jos käytät aiemmin paistettuja perunoita, niin paista tällöin noin 20–30 minuuttia, kunnes täyte lämpenee.)
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ