Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Moqueca on lempeän kookoksinen brasilialainen kalapata

Moqueca eli brasilialainen kalapata on lempeän kookoksinen vaihtoehto perinteiselle kalakeitolle.

Mo­qu­e­ca eli bra­si­li­a­lai­nen ka­la­pa­ta

20 min + 15 min . help­po . noin 21 e

4 an­nos­ta

600 g loh­ta

1 tl suo­laa

2 rkl li­met­ti­me­hua

1 si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pie­ni pork­ka­na

1 pap­ri­ka

1 pu­nai­nen chili

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

2 tl jau­het­tua pap­ri­kaa

2 tl juus­to­ku­mi­naa

1 tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 prk (400 g) koo­kos­mai­toa

200 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

Li­säk­si:

li­met­ti­loh­ko­ja, tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

Tar­joi­luun:

kei­tet­tyä rii­siä tai kvi­no­aa

1. Kuu­ti­oi lohi. Lai­ta se kul­hoon, li­sää suo­la ja li­met­ti­me­hu. Se­koi­ta ja pane jää­kaap­piin odot­ta­maan.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pork­ka­na. Vii­pa­loi pap­ri­ka. Pois­ta chi­lis­tä kan­ta ja sie­me­net. Vii­pa­loi chili.

3. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää muut kas­vik­set ja jat­ka pais­ta­mis­ta se­koi­tel­len vie­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää pan­nul­le to­maat­ti­py­ree, pap­ri­ka, juus­to­ku­mi­na, suo­la ja pip­pu­ri. Kaa­da pan­nul­le koo­kos­mai­to. Kie­hau­ta seos ja an­na po­ris­ta kes­ki­läm­möl­lä vä­lil­lä se­koi­tel­len noin 15 mi­nuut­tia.

4. Li­sää pa­taan ka­la­pa­lat. Kyp­sen­nä noin 5 mi­nuut­tia. Mais­ta se­os­ta ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa tai pip­pu­ria. Tar­joa pata rii­sin tai kvi­no­an kans­sa. Vii­meis­te­le li­met­ti­me­hul­la ja run­saal­la mää­räl­lä tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria.

Photography: Reetta Pasanen