Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Moqueca eli brasilialainen kalapata
20 min + 15 min . helppo . noin 21 e
4 annosta
600 g lohta
1 tl suolaa
2 rkl limettimehua
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pieni porkkana
1 paprika
1 punainen chili
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl jauhettua paprikaa
2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 prk (400 g) kookosmaitoa
200 g kirsikkatomaatteja
Lisäksi:
limettilohkoja, tuoretta korianteria
Tarjoiluun:
keitettyä riisiä tai kvinoaa
1. Kuutioi lohi. Laita se kulhoon, lisää suola ja limettimehu. Sekoita ja pane jääkaappiin odottamaan.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana. Viipaloi paprika. Poista chilistä kanta ja siemenet. Viipaloi chili.
3. Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti. Lisää muut kasvikset ja jatka paistamista sekoitellen vielä muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattipyree, paprika, juustokumina, suola ja pippuri. Kaada pannulle kookosmaito. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.
4. Lisää pataan kalapalat. Kypsennä noin 5 minuuttia. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoa pata riisin tai kvinoan kanssa. Viimeistele limettimehulla ja runsaalla määrällä tuoretta korianteria.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2