Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Intialainen kyssäkaalicurry
15 min + 20 min . helppo . noin 9,50 e
3–4 annosta
1 iso tai 2 pientä kyssäkaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl juustokuminansiemeniä
1 kuivattu chilipalko
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (400 g) kookosmaitoa
noin 2 dl kasvislientä
1 prk (380 g) keitettyjä kikherneitä
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
1 tl kuivattua korianteria
Tarjoiluun:
riisiä tai naan-leipää, rouhittua maapähkinää, limettimehua, tuoretta korianteria, mangochutneyta
1. Kuori ja kuutioi kyssäkaali. Kuori ja viipaloi sipulit.
2. Kuullota sinapin- ja juustokuminansiemeniä ja chiliä pannulla öljyssä hetki. Lisää kyssäkaalit ja sipulit. Paista sekoitellen noin minuutti. Lisää pannulle tomaattipyree, kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna porista noin 15 minuuttia kannen alla.
3. Mausta suolalla, kurkumalla ja kuivatulla korianterilla. Jos seos on liian paksua, ohenna vedellä tai kasvisliemellä. Lisää valutetut kikherneet. Anna seoksen lämmetä. Tarjoa riisin tai naan-leivän kanssa. Ripottele päälle maapähkinää ja purista limettimehua. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoa mangochutneyn kanssa.
Vinkki: Voit oikaista ja käyttää mausteiden sijaan intialaista maustetahnaa. Kokeile esimerkiksi tikka masala-, vindaloo- tai currytahnaa.
Viilenevä vuodenaika saa mielen ja kielen haluamaan lämmittäviä ruokia. Sellainen on intialainen, kookoksinen kyssäkaalicurry.
vinkki!
Kyssäkaalia voi kypsentää keittämällä, pannulla paistamalla tai uunissa paahtaen. Se on myös ihanaa raakana rouskuteltuna.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2