Artikkeli
Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Martti Järvi

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Raparperi-mantelipaistos saa rapean taikinakuoren ja hieman calvadosta mausteeksi

Raparperiaika kutsuu kokeilemaan erilaisia piirakoita ja paistoksia. Paista valkosuklaalla kesytetty raparperi mante­li­mas­sa­kannen alla maukkaaksi ja tarjoile se vaniljajäätelön kanssa.

Ra­par­pe­ri-man­te­li­pais­tos

40 min + kyp­sen­nys noin 30 min . help­po . 10 e

6 an­nos­ta

150 g man­te­li­mas­saa

150 g peh­me­ää voi­ta

4 dl kau­ra­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

1 l kuu­ti­oi­tua ra­par­pe­ria

1 dl ruo­ko­so­ke­ria

4 rkl cal­va­dos­ta

100 g val­ko­suk­laa­ta

1 tl jau­het­tua ka­ne­lia

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Pin­nal­le:

to­mu­so­ke­ria

Li­säk­si:

va­nil­ja­jää­te­löä

1. Se­koi­ta kul­hos­sa man­te­li­mas­sa, peh­meä voi, kau­ra­jau­hot ja ri­paus suo­laa ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Nos­ta tai­ki­na kyl­mään puo­lek­si tun­nik­si.

2. Pese ra­par­pe­rin­var­ret ja leik­kaa ne ohuik­si vii­pa­leik­si. Se­koi­ta pii­rak­ka­vuo­as­sa ra­par­pe­rit, ruo­ko­so­ke­ri ja cal­va­dos. Leik­kaa val­ko­suk­laa pie­nik­si kuu­ti­oik­si ja li­sää vuo­kaan. Se­koi­ta jouk­koon ka­ne­li ja va­nil­ja­so­ke­ri.

3. Pai­ne­le tai­ki­na vuo­kaan ra­par­pe­rin­pa­lo­jen pääl­le. Pai­na tai­ki­na kiin­ni vuo­an reu­noil­le. Pis­te­le haa­ru­kal­la. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 25–30 mi­nuut­tia, kun­nes tai­ki­na­kuo­ri on pais­tu­nut kau­niin rus­ke­ak­si ja tun­tuu kyp­sän ra­pe­al­ta. An­na jääh­tyä het­ki ja sii­vi­löi pääl­le to­mu­so­ke­ria. Tar­joi­le va­nil­ja­jää­te­lön kans­sa.

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.

Martti Järvi

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ