Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Suklaiset kirsikkamokkapalat
60 minuuttia . helppo . 10 e
16 palaa
2 dl tuoreita kirsikoita
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa
3 rkl kirsikkalikööriä
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
50 g voita
½ dl espressojuomaa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
4–5 dl tomusokeria
1. Huuhtele kirsikat, poista kannat ja kivet, leikkaa kuutioiksi. Rouhi suklaa.
2. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi.
3. Paloittele voi kattilaan. Lisää maito. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää kirsikkalikööri.
4. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Lisää munavaahtoon voi-maitoseos ja kuivat aineet vuorotellen sekä kirsikkapalat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
5. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (25 x 30 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Valmista kuorrutus. Mittaa kattilaan voi ja espresso. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Nosta kattila liedeltä. Lisää kaakaojauhe ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Lusikoi kuorrutusta mokkapalojen päälle. Koristele kirsikoilla.
Hanna Linnakko
Fabian Björk
Hanna Linnakko
Fabian Björk
Fabian Björk
Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.
Martti Järvi
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2