Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

10.10.2021

Leivo suklaisen mehevät kirsik­ka­mok­ka­palat

Nyt kannattaa leipoa ehkä parhaat mokkapalat koskaan. Tuoreet kirsikat mehevöittävät ja maustavat suklaaruudut. Jos tuoreita kirsikoita ei ole saatavilla, kaupan pakastetut kirsikat sopivat kakkuun hyvin. Loraus kirsikkalikööriä täydentää maun.

Suk­lai­set kir­sik­ka­mok­ka­pa­lat

60 mi­nuut­tia . help­po . 10 e

16 pa­laa

2 dl tuo­rei­ta kir­si­koi­ta

150 g tum­maa suk­laa­ta

3 ka­nan­mu­naa

3 dl so­ke­ria

200 g voi­ta

2 dl mai­toa

3 rkl kir­sik­ka­li­köö­riä

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl kaa­ka­o­jau­het­ta

2 tl lei­vin­jau­het­ta

Kuor­ru­tus:

50 g voi­ta

½ dl esp­res­so­juo­maa

3 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

4–5 dl to­mu­so­ke­ria

1. Huuh­te­le kir­si­kat, pois­ta kan­nat ja ki­vet, leik­kaa kuu­ti­oik­si. Rou­hi suk­laa.

2. Vat­kaa kul­hos­sa mu­nat ja so­ke­ri ke­vy­es­ti vaah­dok­si.

3. Pa­loit­te­le voi kat­ti­laan. Li­sää mai­to. Kuu­men­na, kun­nes voi su­laa. Li­sää kir­sik­ka­li­köö­ri.

4. Se­koi­ta kui­vat ai­neet ja suk­laa­rou­he kes­ke­nään. Li­sää mu­na­vaah­toon voi-mai­to­se­os ja kui­vat ai­neet vuo­ro­tel­len sekä kir­sik­ka­pa­lat. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

5. Le­vi­tä tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun uu­ni­vuo­kaan (25 x 30 cm). Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 25–30 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

6. Val­mis­ta kuor­ru­tus. Mit­taa kat­ti­laan voi ja esp­res­so. Kuu­men­na, kun­nes voi on su­la­nut. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä. Li­sää kaa­ka­o­jau­he ja tomu­so­ke­ri, se­koi­ta ta­sai­sek­si. Lu­si­koi kuor­ru­tus­ta mok­ka­pa­lo­jen pääl­le. Ko­ris­te­le kir­si­koil­la.

Lue Myös

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Reetta Pasanen

Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut sopivat sienien ja kylmäsavulohen seuraksi

FABIAN BJORK

Lasagnen haastaa mac & cheese

Fabian Björk

Kolme vegaanista ateriaa, jotka pakkaat herkullisiksi lounaseväiksi

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Reetta Pasanen

Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut sopivat sienien ja kylmäsavulohen seuraksi

FABIAN BJORK

Lasagnen haastaa mac & cheese

Fabian Björk

Kolme vegaanista ateriaa, jotka pakkaat herkullisiksi lounaseväiksi

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen

Suppilovahvero-mascar­po­ne­ri­sotto maustetaan kirpeällä sitruunalla

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Paahda perunat rapeiksi ja tarjoa ne ihanana alkupalana ranskankerman ja kasvipohjaisen mädin kanssa.

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

Uunipaahdetut veriappelsiinit kuorrutetaan marengilla

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Pois keskustasta 70-luvun rivitaloon, lähiön väljyyteen

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Suklaa­mous­se­kakku

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 12/2023?

Äänestä Koti ja keittiön paras kansi 2023!

Tässä on Suomen kaunein koti! Jarin ja Mikan idyllinen puutalo voitti Suomen kaunein koti 2023 -kilpailun

Pois keskustasta 70-luvun rivitaloon, lähiön väljyyteen

Kanelimamman romanttinen puutalokoti on täynnä kukkia

Puutalokylä Helsingin keskustassa? Ruoholahden villat on 1800-luvun keidas, josta Sami ja Reeta onnistuivat saamaan kodin

Heli Thorénin kaupun­ki­kak­siossa on vinttikamari, johon kiivetään tikkaita

Maria Guzenina tekee latti­a­laat­ta­löytöjä ja tavoittelee sisustukseen kiirettömyyden tuntua

Viherkasvien bootcamp: näin autat huonekasvit yli talven

Kasvissyöjän joulupöytään: Luksuspotut

Risoton perusohje ja sen muunnelmat ­– kokeile vuodenaikaan sopivia vaihtoehtoja!

Joulukoti Porvoon vanhalla rautatieasemalla

Mäntyharjulla vietetään huvilajoulua Marikin tapaan

Kurpitsagnocchit salviavoin kera

Suklaa­mous­se­kakku

Sipulitatin on suolainen versio tarte tatinista

Rommi­ru­si­na­jäädyke

Oliiviöljyssä paahdettu uunilohi ja kreikkalaiset sitrusperunat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2