Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Leivo suklaisen mehevät kirsik­ka­mok­ka­palat

Nyt kannattaa leipoa ehkä parhaat mokkapalat koskaan. Tuoreet kirsikat mehevöittävät ja maustavat suklaaruudut. Jos tuoreita kirsikoita ei ole saatavilla, kaupan pakastetut kirsikat sopivat kakkuun hyvin. Loraus kirsikkalikööriä täydentää maun.

Suk­lai­set kir­sik­ka­mok­ka­pa­lat

60 mi­nuut­tia . help­po . 10 e

16 pa­laa

2 dl tuo­rei­ta kir­si­koi­ta

150 g tum­maa suk­laa­ta

3 ka­nan­mu­naa

3 dl so­ke­ria

200 g voi­ta

2 dl mai­toa

3 rkl kir­sik­ka­li­köö­riä

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl kaa­ka­o­jau­het­ta

2 tl lei­vin­jau­het­ta

Kuor­ru­tus:

50 g voi­ta

½ dl esp­res­so­juo­maa

3 rkl tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

4–5 dl to­mu­so­ke­ria

1. Huuh­te­le kir­si­kat, pois­ta kan­nat ja ki­vet, leik­kaa kuu­ti­oik­si. Rou­hi suk­laa.

2. Vat­kaa kul­hos­sa mu­nat ja so­ke­ri ke­vy­es­ti vaah­dok­si.

3. Pa­loit­te­le voi kat­ti­laan. Li­sää mai­to. Kuu­men­na, kun­nes voi su­laa. Li­sää kir­sik­ka­li­köö­ri.

4. Se­koi­ta kui­vat ai­neet ja suk­laa­rou­he kes­ke­nään. Li­sää mu­na­vaah­toon voi-mai­to­se­os ja kui­vat ai­neet vuo­ro­tel­len sekä kir­sik­ka­pa­lat. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

5. Le­vi­tä tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun uu­ni­vuo­kaan (25 x 30 cm). Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 25–30 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

6. Val­mis­ta kuor­ru­tus. Mit­taa kat­ti­laan voi ja esp­res­so. Kuu­men­na, kun­nes voi on su­la­nut. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä. Li­sää kaa­ka­o­jau­he ja tomu­so­ke­ri, se­koi­ta ta­sai­sek­si. Lu­si­koi kuor­ru­tus­ta mok­ka­pa­lo­jen pääl­le. Ko­ris­te­le kir­si­koil­la.