Artikkeli
Perinteisen  ranskalaisen quichen  täytteessä maistuvat purjo, juusto ja kinkku. Sen mehevä versio syntyy vaihtamalla purjo pakastepinaattiin. Tarjoa piirakka vihreän salaatin kera. Resepti sivulla 92.

Perinteisen ranskalaisen quichen täytteessä maistuvat purjo, juusto ja kinkku. Sen mehevä versio syntyy vaihtamalla purjo pakastepinaattiin. Tarjoa piirakka vihreän salaatin kera. Resepti sivulla 92.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Näin loihdit pakas­te­pi­naa­tista mehevän quichen

Perinteisen quichen mehevä versio syntyy pakas­te­pi­naa­tista. Voit tehdä piiraan myös kasvisversiona.

Pi­naat­ti­quic­he

20 min + 1 t . hel­poh­ko . 14 e

8 pa­laa

Poh­ja:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

75 g kyl­mää voi­ta

1 ka­nan­mu­nan­kel­tu­ai­nen

noin 1 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl ryp­si­öl­jyä

1 pss (150 g) pa­kas­te­pi­naat­tia

150 g mau­kas­ta juus­toa (esi­mer­kik­si Väs­ter­bot­ten tai gru­ye­re)

2 isoa ka­nan­mu­naa

2 dl kuo­hu- tai ruo­ka­ker­maa

½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

(150 g pal­vi­kink­kua)

1. Tee poh­ja. Nypi jau­hot ja voi mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää kel­tu­ai­nen ja vesi ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun. Lai­ta jää­kaap­piin 15 mi­nuu­tik­si.

2. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen. Pai­ne­le tai­ki­na jau­ho­te­tuin kä­sin pii­rak­ka- tai ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le (Ø 22 cm). Nos­ta pääl­le lei­vin­pa­pe­ri­pa­la ja lai­ta pai­nok­si kui­vat­tu­ja her­nei­tä. Esi­pais­ta poh­jaa uu­nis­sa 15 mi­nuut­tia. Pois­ta lei­vin­pa­pe­ri pai­noi­neen.

3. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit. Pais­ta ne kes­ki­läm­pöi­sel­lä pan­nul­la öl­jys­sä kyp­sik­si. Li­sää pa­kas­te­pi­naa­tit. Läm­mi­tä, kun­nes ne su­la­vat ja keit­ty­vät hie­man ko­koon.

4. Raas­ta juus­to kul­hoon. Se­koi­ta ka­nan­mu­nat ja ker­ma juus­to­raas­tee­seen. Li­sää pi­naa­tit. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Jos ha­lu­at täyt­tee­seen kink­kua, niin kuu­ti­oi se ja li­sää mu­na­se­ok­seen. Kaa­da seos pii­ras­poh­jal­le.

5. Sää­dä uu­ni 175 as­tee­seen ja kyp­sen­nä pii­ras­ta noin 35 mi­nuut­tia tai kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt. Jos pii­ras tum­muu lii­kaa, lai­ta pääl­le fo­lio. An­na quic­hen jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Tar­joa sa­laa­tin kera.

Perinteisen  ranskalaisen quichen  täytteessä maistuvat purjo, juusto ja kinkku. Sen mehevä versio syntyy vaihtamalla purjo pakastepinaattiin. Tarjoa piirakka vihreän salaatin kera. Resepti sivulla 92.

Perinteisen ranskalaisen quichen täytteessä maistuvat purjo, juusto ja kinkku. Sen mehevä versio syntyy vaihtamalla purjo pakastepinaattiin. Tarjoa piirakka vihreän salaatin kera. Resepti sivulla 92.

Tie­sit­kö?

Voit teh­dä pi­naa­tis­ta myös no­pe­an pes­ton tyy­li­sen kas­tik­keen pas­tal­le. Lai­ta te­ho­se­koit­ti­meen pus­si su­la­tet­tua pa­kas­te­pi­naat­tia, kuo­rit­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si, ruo­ka­lu­si­kal­li­nen pin­jan­sie­me­niä tai rou­hit­tu­ja man­te­lei­ta, hie­man sit­ruu­na­me­hua ja kun­non lo­raus öl­jyä. Aja ta­sai­sek­si. Li­sää jouk­koon ha­lu­tes­sa­si raas­tet­tua par­me­saa­nia. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.