Perinteisen ranskalaisen quichen täytteessä maistuvat purjo, juusto ja kinkku. Sen mehevä versio syntyy vaihtamalla purjo pakastepinaattiin. Tarjoa piirakka vihreän salaatin kera. Resepti sivulla 92.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Pinaattiquiche
20 min + 1 t . helpohko . 14 e
8 palaa
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
75 g kylmää voita
1 kananmunankeltuainen
noin 1 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 pss (150 g) pakastepinaattia
150 g maukasta juustoa (esimerkiksi Västerbotten tai gruyere)
2 isoa kananmunaa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
(150 g palvikinkkua)
1. Tee pohja. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (Ø 22 cm). Nosta päälle leivinpaperipala ja laita painoksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen.
3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista ne keskilämpöisellä pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää pakastepinaatit. Lämmitä, kunnes ne sulavat ja keittyvät hieman kokoon.
4. Raasta juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma juustoraasteeseen. Lisää pinaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat täytteeseen kinkkua, niin kuutioi se ja lisää munaseokseen. Kaada seos piiraspohjalle.
5. Säädä uuni 175 asteeseen ja kypsennä piirasta noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio. Anna quichen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa salaatin kera.
Perinteisen ranskalaisen quichen täytteessä maistuvat purjo, juusto ja kinkku. Sen mehevä versio syntyy vaihtamalla purjo pakastepinaattiin. Tarjoa piirakka vihreän salaatin kera. Resepti sivulla 92.
Tiesitkö?
Voit tehdä pinaatista myös nopean peston tyylisen kastikkeen pastalle. Laita tehosekoittimeen pussi sulatettua pakastepinaattia, kuorittu valkosipulinkynsi, ruokalusikallinen pinjansiemeniä tai rouhittuja manteleita, hieman sitruunamehua ja kunnon loraus öljyä. Aja tasaiseksi. Lisää joukkoon halutessasi raastettua parmesaania. Mausta suolalla ja pippurilla.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ