Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.

Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.

Martti Järvi

Suvi Rüster

4.7.2021

Leivo helppo raparperi-vanil­ja­vii­ne­ri­pitko valmiista lehtitaikinasta

Kirpeän aromikas raparperi on mehevän viineripitkon päätähti. Pakas­te­leh­ti­tai­ki­nasta se valmistuu sukkelasti.

Ra­par­pe­ri-va­nil­ja­vii­ne­ri­pit­ko

45 min . help­po . 8 e

10 an­nos­ta

1 iso (400 g) leh­ti­tai­ki­na­le­vy

Täy­te:

2 dl mai­toa

1 dl va­nil­jak­ree­mi­jau­het­ta

4 dl ra­par­pe­rin­pa­lo­ja

1 dl pais­ton­kes­tä­vää ap­ri­koo­si­mar­me­la­dia

1 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

Voi­te­luun:

1 kel­tu­ai­nen

Pin­nal­le:

1 dl to­mu­so­ke­ria + ½–1 rkl sit­ruu­na­me­hua tai vet­tä

1. Ota leh­ti­tai­ki­na pois pa­ke­tis­ta lei­vin­pa­pe­rin pääl­le su­la­maan 30 mi­nuu­tik­si.

2. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen.

3. Mit­taa mai­to ja va­nil­jak­ree­mi­jau­he kul­hoon, se­koi­ta ta­sai­sek­si.

4. Pese ra­pa­pe­rin­var­ret, leik­kaa ohuik­si vii­pa­leik­si. Se­koi­ta ra­par­pe­rit, ap­ri­koo­si­mar­me­la­di ja kar­de­mum­ma kul­hos­sa.

5. Kau­li leh­ti­tai­ki­na 25 x 30 cm:n ko­koi­sek­si le­vyk­si. Siis­ti tai­ki­na­le­vyn reu­nat suo­rik­si veit­sel­lä. Nos­ta tai­ki­na uu­ni­pel­lil­le.

6. Le­vi­tä va­nil­jak­ree­mi tai­ki­na­le­vyn kes­kel­le niin, et­tä tai­ki­nan reu­noil­ta jää vii­si sent­tiä va­paak­si täyt­tees­tä. Nos­te­le va­nil­jak­ree­min pääl­le ra­par­pe­ri-mar­me­la­di­se­os­ta.

7. Kään­nä tai­ki­nan ly­hy­et si­vut täyt­teen pääl­le. Leik­kaa tai­ki­na­le­vyn pit­kät si­vut sen­tin vä­lein sui­ka­leik­si täyt­tee­seen as­ti. Tai­vu­ta sui­ka­leet täyt­teen pääl­le. Voi­te­le kel­tu­ai­sel­la.

8. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 25–30 mi­nuut­tia, kun­nes vii­ne­ri­pit­ko on kau­niin kul­lan­rus­kea. An­na jääh­tyä.

9. Se­koi­ta kul­hos­sa to­mu­so­ke­ri ja sit­ruu­na­me­hu ta­sai­sek­si kuor­rut­teek­si. Va­lu­ta vii­ne­rin pääl­le.

Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.

Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.

Martti Järvi

Lue Myös

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Arto Vuohelainen

Gnocchit – perusohje ja 2 ihanan tuhtia paistosta

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Arto Vuohelainen

Gnocchit – perusohje ja 2 ihanan tuhtia paistosta

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

Herkullinen juustopiiras on päällystettynä juhlien maukas suolapala

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Hanna Linnakko

Siiderinen karitsapata

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Hanna Linnakko

Siiderinen karitsapata

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2