Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Raparperi-vaniljaviineripitko
45 min . helppo . 8 e
10 annosta
1 iso (400 g) lehtitaikinalevy
Täyte:
2 dl maitoa
1 dl vaniljakreemijauhetta
4 dl raparperinpaloja
1 dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia
1 tl jauhettua kardemummaa
Voiteluun:
1 keltuainen
Pinnalle:
1 dl tomusokeria + ½–1 rkl sitruunamehua tai vettä
1. Ota lehtitaikina pois paketista leivinpaperin päälle sulamaan 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Mittaa maito ja vaniljakreemijauhe kulhoon, sekoita tasaiseksi.
4. Pese rapaperinvarret, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita raparperit, aprikoosimarmeladi ja kardemumma kulhossa.
5. Kauli lehtitaikina 25 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Siisti taikinalevyn reunat suoriksi veitsellä. Nosta taikina uunipellille.
6. Levitä vaniljakreemi taikinalevyn keskelle niin, että taikinan reunoilta jää viisi senttiä vapaaksi täytteestä. Nostele vaniljakreemin päälle raparperi-marmeladiseosta.
7. Käännä taikinan lyhyet sivut täytteen päälle. Leikkaa taikinalevyn pitkät sivut sentin välein suikaleiksi täytteeseen asti. Taivuta suikaleet täytteen päälle. Voitele keltuaisella.
8. Paista uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes viineripitko on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä.
9. Sekoita kulhossa tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta viinerin päälle.
Viineripitkon täytteenä on raparperia, jonka makeuttaa aprikoosimarmeladi. Mehevyys tulee vaniljakreemistä.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2