Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Vuohenjuusto-hortasalaattia ja mustaherukanlehtikastiketta
20 min . helppo . 8 e
4 annosta
1 l hortalehtiä ja -kukkia, esimerkiksi vuohenputkenlehtiä, puna-apilanlehtiä, ahomansikanlehtiä, horsmankukkia, puna-apilankukkia
1 rs (200 g) karhunvadelmia
2 dl ahomansikoita tai puutarhamansikoita
1 dl pinjansiemeniä
200 g vuohenjuustoa
2 rkl voita
Mustaherukanlehtikastike:
10 nuorta mustaherukanlehteä
½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
2 rkl tuoreen limetin mehua
1. Valmista ensin kastike. Huuhtele nuoret mustaherukanlehdet ja revi kulhoon. Lisää öljy, hunaja ja limetinmehu. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Puhdista lehdet ja kukat, huuhtele tarvittaessa siivilässä kylmällä vedellä ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Levitä laakealle tarjoiluvadille. Lisää mansikat. Sekoita joukkoon puolet kastikkeesta.
3. Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat. Sekoita salaattiin.
4. Viipaloi vuohenjuusto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää juustoviipaleet pannulle. Käännä, kun juuston alareuna on kevyesti ruskistunut. Paista vielä toiselta puolelta pari minuuttia. Nosta juustoviipaleet salaatille. Tarjoile rapeakuorisen leivän kanssa. Jokainen ruokailija voi pirskotella mustaherukanlehtikastiketta salaattiannokseensa maun mukaan.
Tiesitkö?
Kreikan sana horta tarkoittaa kaikkia villinä kasvavia yrttejä ja vihanneksia. Useimpien villivihannesten nuoret, vasta maasta puskeneet lehdet sopivat erinomaisesti sellaisenaan syötäviksi salaattiin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2