Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Vuohenjuusto-hortasalaattia ja mustaherukanlehtikastiketta
20 min . helppo . 8 e
4 annosta
1 l hortalehtiä ja -kukkia, esimerkiksi vuohenputkenlehtiä, puna-apilanlehtiä, ahomansikanlehtiä, horsmankukkia, puna-apilankukkia
1 rs (200 g) karhunvadelmia
2 dl ahomansikoita tai puutarhamansikoita
1 dl pinjansiemeniä
200 g vuohenjuustoa
2 rkl voita
Mustaherukanlehtikastike:
10 nuorta mustaherukanlehteä
½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
2 rkl tuoreen limetin mehua
1. Valmista ensin kastike. Huuhtele nuoret mustaherukanlehdet ja revi kulhoon. Lisää öljy, hunaja ja limetinmehu. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Puhdista lehdet ja kukat, huuhtele tarvittaessa siivilässä kylmällä vedellä ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Levitä laakealle tarjoiluvadille. Lisää mansikat. Sekoita joukkoon puolet kastikkeesta.
3. Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat. Sekoita salaattiin.
4. Viipaloi vuohenjuusto noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää juustoviipaleet pannulle. Käännä, kun juuston alareuna on kevyesti ruskistunut. Paista vielä toiselta puolelta pari minuuttia. Nosta juustoviipaleet salaatille. Tarjoile rapeakuorisen leivän kanssa. Jokainen ruokailija voi pirskotella mustaherukanlehtikastiketta salaattiannokseensa maun mukaan.
Tiesitkö?
Kreikan sana horta tarkoittaa kaikkia villinä kasvavia yrttejä ja vihanneksia. Useimpien villivihannesten nuoret, vasta maasta puskeneet lehdet sopivat erinomaisesti sellaisenaan syötäviksi salaattiin.
FABIAN BJORK
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
FABIAN BJORK
Hanna Linnakko
Kirsi-Marja Savola
Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.
Photography: Reetta Pasanen
Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.