Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

17.6.2022

Poimi villiyrttejä ja sekoita maukas vuohenjuusto-hortasalaatti musta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­keeella

Kesäkuu on paras aika tehdä ihana salaatti villiyrteistä! Kastike tehdään musta­he­ru­kan­leh­distä.

Vuo­hen­juus­to-hor­ta­sa­laat­tia ja mus­ta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­ket­ta

20 min . help­po . 8 e

4 an­nos­ta

1 l hor­ta­leh­tiä ja -kuk­kia, esi­mer­kik­si vuo­hen­put­ken­leh­tiä, puna-api­lan­leh­tiä, aho­man­si­kan­leh­tiä, hors­man­kuk­kia, puna-api­lan­kuk­kia

1 rs (200 g) kar­hun­va­del­mia

2 dl aho­man­si­koi­ta tai puu­tar­ha­man­si­koi­ta

1 dl pin­jan­sie­me­niä

200 g vuo­hen­juus­toa

2 rkl voi­ta

Mus­ta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­ke:

10 nuor­ta mus­ta­he­ru­kan­leh­teä

½ dl olii­vi- tai ryp­si­öl­jyä

2 rkl hu­na­jaa tai vaah­te­ra­sii­rap­pia

2 rkl tuo­reen li­me­tin me­hua

1. Val­mis­ta en­sin kas­ti­ke. Huuh­te­le nuo­ret mus­ta­he­ru­kan­leh­det ja revi kul­hoon. Li­sää öl­jy, hu­na­ja ja li­me­tin­me­hu. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si.

2. Puh­dis­ta leh­det ja ku­kat, huuh­te­le tar­vit­ta­es­sa sii­vi­läs­sä kyl­mäl­lä ve­del­lä ja ta­put­te­le kui­vik­si ta­lous­pa­pe­ril­la. Le­vi­tä laa­ke­al­le tar­joi­lu­va­dil­le. Li­sää man­si­kat. Se­koi­ta jouk­koon puo­let kas­tik­kees­ta.

3. Paah­da pin­jan­sie­me­niä kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes ne hie­man rus­kis­tu­vat. Se­koi­ta sa­laat­tiin.

4. Vii­pa­loi vuo­hen­juus­to noin sen­tin pak­sui­sik­si vii­pa­leik­si. Kuu­men­na voi pais­tin­pan­nul­la. Li­sää juus­to­vii­pa­leet pan­nul­le. Kään­nä, kun juus­ton ala­reu­na on ke­vy­es­ti rus­kis­tu­nut. Pais­ta vie­lä toi­sel­ta puo­lel­ta pari mi­nuut­tia. Nos­ta juus­to­vii­pa­leet sa­laa­til­le. Tar­joi­le ra­pe­a­kuo­ri­sen lei­vän kans­sa. Jo­kai­nen ruo­kai­li­ja voi pirs­ko­tel­la mus­ta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­ket­ta sa­laat­ti­an­nok­seen­sa maun mu­kaan.

Tie­sit­kö?

Krei­kan sana hor­ta tar­koit­taa kaik­kia vil­li­nä kas­va­via yrt­te­jä ja vi­han­nek­sia. Useim­pien vil­li­vi­han­nes­ten nuo­ret, vas­ta maas­ta pus­ke­neet leh­det so­pi­vat eri­no­mai­ses­ti sel­lai­se­naan syö­tä­vik­si sa­laat­tiin.

Lue Myös

FABIAN BJORK

Mehevät uunilihapullat tomaat­ti­kas­tik­keessa

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas manda­rii­ni­rah­ka­pii­rakka on ihana herkku

FABIAN BJORK

Broileripulla-kurpitsalasagne on mehevä viikonloppuruoka

FABIAN BJORK

Mehevät uunilihapullat tomaat­ti­kas­tik­keessa

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas manda­rii­ni­rah­ka­pii­rakka on ihana herkku

FABIAN BJORK

Broileripulla-kurpitsalasagne on mehevä viikonloppuruoka

Hanna Linnakko

Talven salaatit ovat muhkean ruokaisia: 4 herkullista ohjetta

Kirsi-Marja Savola

Monikäyttöiset pestot ja tahnat – 7 reseptiä täynnä makua

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.