Artikkeli
Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.

Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Paahteiseksi paistettua kuhaa ja vihreitä papuja

Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.

Pais­tet­tua ku­haa ja vih­rei­tä pa­pu­ja

30 min . help­po . 30 e

4 an­nos­ta

4 na­ha­ton­ta ku­ha­fi­lee­tä

½ tl suo­laa

75 g voi­ta

Pais­te­tut vih­re­ät pa­vut:

200 g vih­rei­tä tai­te­pa­pu­ja

1 fen­ko­li

1 l pi­naat­tia tai man­gol­dia

25 g voi­ta

1 dl val­ko­vii­niä

½ tl suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1. Leik­kaa ku­ha­fi­lei­siin ruo­to­ri­vin mo­lem­min puo­lin v-viil­lot. Näin saat fi­leet ruo­dot­to­mik­si. Leik­kaa fi­leet 2–3 an­nos­pa­laan fi­leen koos­ta riip­pu­en. Maus­ta ku­ha­fi­leet suo­lal­la.

2. Huuh­te­le pa­vut, pois­ta kan­nat ja leik­kaa pa­loik­si. Ryöp­pää pa­pu­ja kie­hu­vas­sa ve­des­sä 3 mi­nuut­tia. Kaa­da lä­vik­köön ja huuh­te­le kyl­mäl­lä ve­del­lä.

3. Hal­kai­se fen­ko­li, huuh­te­le huo­lel­li­ses­ti ja pois­ta kan­ta. Leik­kaa fen­ko­li vii­pa­leik­si, hie­non­na fen­ko­lin­leh­det an­nok­sen vii­meis­te­lyä var­ten. Huuh­te­le pi­naat­ti lä­vi­kös­sä tar­vit­ta­es­sa.

4. Su­la­ta ku­ha­fi­lei­den pais­ta­mi­seen tar­koi­tet­tu voi pais­tin­pan­nul­la kes­ki­läm­möl­lä. An­na voin hil­jal­leen rus­kis­tua. Kun voi muut­tuu ki­nus­kin­vä­ri­sek­si, sää­dä lie­si mah­dol­li­sim­man pie­nel­le. Nos­ta ku­ha­fi­leet pan­nul­le vie­ri vie­reen. Pei­tä pan­nu kan­nel­la tai alu­mii­ni­fo­li­ol­la. An­na kyp­syä 4 mi­nuut­tia mo­lem­min puo­lin. Va­le­le ka­lal­le rus­kis­tet­tua voi­ta.

5. Pais­ta pa­pu­ja, fen­ko­lia ja pi­naat­tia vois­sa pais­to­ka­sa­ris­sa pari mi­nuut­tia. Li­sää val­ko­vii­ni ja suo­la. Kie­hau­ta ja an­na hau­tua 3–5 mi­nuut­tia.

6. Nos­te­le tar­joi­lu­va­dil­le kas­vik­set pais­to­lie­mi­neen. Li­sää pääl­le ku­ha­fi­leet. Va­lu­ta pääl­le rus­kis­tet­tua voi­ta. Vii­meis­te­le fen­ko­lin­leh­dil­lä.

Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.

Elämäsi parhaan kuhafileen haudutat ruskistetussa voissa pähkinäisen paahteiseksi ja meheväksi. Lastaa paistetut vihreät kasvikset ja kuha laakealle vadille pöytäseurueelle jaettavaksi. Näin kasvisten valkoviiniliemi ja kalan ruskistettu voi kohtaavat ja muodostavat upean kokonaisuuden.