Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Kurpitsagnocchit
hieman työläs . 45 min . noin 12 e
4 annosta
3 dl kurpitsasosetta (ohje alla)
1 kananmunankeltuainen
1 tl suolaa
1 dl raastettua parmesaania
noin 6 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
kasvislientä
Kastike:
125 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku salviaa
suolaa, mustapippuria myllystä, raastettua parmesaania
(sitruunan kuoriraastetta, ruusukaalia, pähkinää)
Kurpitsasose
helppo . 15 min + 30 min . noin 3 e
noin 4 dl valmista sosetta
700 g kurpitsaa (noin 550 g kuorittuna)
2 tl rypsiöljyä
1. Kuori ja pilko kurpitsa. Pyöräytä palat öljytilkassa.
2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella.
1. Yhdistä kurpitsasoseeseen keltuainen, suola, parmesaani ja jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos seos tuntuu liian kostealta. Muotoile massasta jauhotetulla työtasolla pitkä pötkö. Leikkaa siitä muutaman sentin kokoisia paloja.
2. Keitä palat muutamassa erässä suolalla maustetussa runsaassa, kiehuvassa vedessä. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Keittoaika on noin 3 minuuttia.
3. Tee kastike. Sulata voi miedolla lämmöllä. Paista, kunnes voi muuttuu vaaleanruskeaksi. Lisää kuoritut, hienonnetut valkosipulit ja salvia. Paista minuutti.
4. Yhdistä valutetut gnocchit ja voisula. Viimeistele suolalla, pippurilla, parmesaanilla ja pähkinöillä. Lisää halutessasi päälle sitruunankuorta, pähkinöitä ja paistettua ruusukaalia. Tarjoa heti.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Viola Minerva Virtamo
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2