Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Kurpitsagnocchit
hieman työläs . 45 min . noin 12 e
4 annosta
3 dl kurpitsasosetta (ohje alla)
1 kananmunankeltuainen
1 tl suolaa
1 dl raastettua parmesaania
noin 6 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
kasvislientä
Kastike:
125 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku salviaa
suolaa, mustapippuria myllystä, raastettua parmesaania
(sitruunan kuoriraastetta, ruusukaalia, pähkinää)
Kurpitsasose
helppo . 15 min + 30 min . noin 3 e
noin 4 dl valmista sosetta
700 g kurpitsaa (noin 550 g kuorittuna)
2 tl rypsiöljyä
1. Kuori ja pilko kurpitsa. Pyöräytä palat öljytilkassa.
2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella.
1. Yhdistä kurpitsasoseeseen keltuainen, suola, parmesaani ja jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos seos tuntuu liian kostealta. Muotoile massasta jauhotetulla työtasolla pitkä pötkö. Leikkaa siitä muutaman sentin kokoisia paloja.
2. Keitä palat muutamassa erässä suolalla maustetussa runsaassa, kiehuvassa vedessä. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Keittoaika on noin 3 minuuttia.
3. Tee kastike. Sulata voi miedolla lämmöllä. Paista, kunnes voi muuttuu vaaleanruskeaksi. Lisää kuoritut, hienonnetut valkosipulit ja salvia. Paista minuutti.
4. Yhdistä valutetut gnocchit ja voisula. Viimeistele suolalla, pippurilla, parmesaanilla ja pähkinöillä. Lisää halutessasi päälle sitruunankuorta, pähkinöitä ja paistettua ruusukaalia. Tarjoa heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2