Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Syksyinen kyssäkaalisalaatti
20 min + 35 min . helppo . noin 14 e
4 annosta
2 pienehköä kyssäkaalia
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
2 dl kvinoaa
150 g lehtikaalia
2 dl keitettyjä linssejä tai 3 dl keitettyjä kikherneitä
300 g vuohenmaitojuustoa tai fetaa
2 dl rouhittua pekaanipähkinää
2 dl kuivattuja karpaloita
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Kuori ja paloittele kyssäkaali. Laita palat leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla. Paahda kyssäkaalia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kääntele kerran paistamisen aikana.
2. Huuhtele kvinoa huolellisesti. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada puolet kastikkeesta kvinoan joukkoon ja sekoita hyvin.
4. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi. Paista lehtikaalia pannulla tilkassa öljyä muutama minuutti.
5. Murustele juusto. Yhdistä se kvinoaan kyssäkaalin, lehtikaalin, linssien, karpaloiden ja pähkinöiden kanssa. Kaada päälle loput kastikkeesta.
Vinkki: Voit halutessasi korvata kvinoan kuskusilla.
Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.
vinkki!
Kyssäkaalia voi kypsentää keittämällä, pannulla paistamalla tai uunissa paahtaen. Se on myös ihanaa raakana rouskuteltuna.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2