Artikkeli
Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Syksyinen kyssäkaali-kvinoasalaatti vuohenjuuston kera

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita salaatti kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Syk­syi­nen kys­sä­kaa­li­sa­laat­ti

20 min + 35 min . help­po . noin 14 e

4 an­nos­ta

2 pie­neh­köä kys­sä­kaa­lia

2 rkl ryp­si­öl­jyä

½ tl suo­laa

2 dl kvi­no­aa

150 g leh­ti­kaa­lia

2 dl kei­tet­ty­jä lins­se­jä tai 3 dl kei­tet­ty­jä kik­her­nei­tä

300 g vuo­hen­mai­to­juus­toa tai fe­taa

2 dl rou­hit­tua pe­kaa­ni­päh­ki­nää

2 dl kui­vat­tu­ja kar­pa­loi­ta

Kas­ti­ke:

3 rkl olii­vi­öl­jyä

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le kys­sä­kaa­li. Lai­ta pa­lat lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­tet­tyyn uu­ni­vuo­kaan. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä. Maus­ta suo­lal­la. Paah­da kys­sä­kaa­lia 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia. Kään­te­le ker­ran pais­ta­mi­sen ai­ka­na.

2. Huuh­te­le kvi­noa huo­lel­li­ses­ti. Kei­tä kvi­noa pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

3. Tee kas­ti­ke se­koit­ta­mal­la kaik­ki ai­neet kes­ke­nään. Kaa­da puo­let kas­tik­kees­ta kvi­no­an jouk­koon ja se­koi­ta hy­vin.

4. Revi leh­ti­kaa­li pie­nik­si pa­loik­si. Pais­ta leh­ti­kaa­lia pan­nul­la til­kas­sa öl­jyä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

5. Mu­rus­te­le juus­to. Yh­dis­tä se kvi­no­aan kys­sä­kaa­lin, leh­ti­kaa­lin, lins­sien, kar­pa­loi­den ja päh­ki­nöi­den kans­sa. Kaa­da pääl­le lo­put kas­tik­kees­ta.

Vink­ki: Voit ha­lu­tes­sa­si kor­va­ta kvi­no­an kus­ku­sil­la.

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

Lastaa kaikki syksyn parhaat maut samaan salaattiin. Paahda kyssäkaali ja sekoita se kvinoan, vuohenjuuston, linssien ja karpaloiden kanssa.

vink­ki!

Kys­sä­kaa­lia voi kyp­sen­tää keit­tä­mäl­lä, pan­nul­la pais­ta­mal­la tai uu­nis­sa paah­ta­en. Se on myös iha­naa raa­ka­na rous­ku­tel­tu­na.