Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Veriappelsiiniuunilohi
45 min . helppo . 20 e
4 annosta
1 (800 g) kirjolohifilee
1 tl suolaa
1 oksa rosmariinia
1 veriappelsiini
5 minisitruunaa tai 1 sitruuna
2 rkl hunajaa
2 rkl soijaa
mustapippuria
Lisäksi:
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 tl dijoninsinappia
1 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria ja suolaa
1. Levitä kirjolohifilee leivinpaperille uunipellille. Pyyhkäise pinta talouspaperilla. Poista mahdolliset ruodot. Ripottele päälle suolaa. Riivi päälle rosmariinia.
2. Pese sitrukset lämpimällä vedellä, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Poista mahdolliset siemenet. Levitä sitrusviipaleet kalalle. Sekoita hunaja ja soija keskenään. Valuta seos kalalle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
3. Sekoita ranskankermaan sinappi, sitruunamehu, ripaus sokeria ja suolaa. Viimeistele kirjolohifilee ranskankermalla. Tarjoile esimerkiksi paahdettujen juuresten kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2