Artikkeli

FABIAN BJORK

Süvi Rus­ter

Näin teet blinit helposti! Paista taikinasta rapeita blinivohveleita

Blinivohvelit syntyvät kermaviilistä, kivennäisvedestä ja tattarijauhoista. Tarjoa vohvelit joko kokonaisina tai vohve­li­sy­dä­nal­ku­pa­loina. Valitse smetanan ja sipulisilpun lisäki lempitäytettäsi: mätiä, savulohta tai graavisiikaa, katkarapuja, kylmäsavuporoa tai vaikka caviartia eli vegaanista mätiä.

Bli­ni­voh­ve­lit

50 min • help­po • 6 e

8 voh­ve­lia

1 prk (200 g) ker­ma­vii­liä

1 dl vic­hyä tai ki­ven­näis­vet­tä

1 ka­nan­mu­na

1 dl tat­ta­ri­jau­ho­ja

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

¾ tl suo­laa

1 tl ruo­ka­soo­daa

25 g su­la­tet­tua voi­ta

Pais­ta­mi­seen:

ryp­si­öl­jyä

1. Se­koi­ta ker­ma­vii­liin ki­ven­näis­ve­si ja muna. Se­koi­ta jau­hot, suo­la ja ruo­ka­soo­da kes­ke­nään ja li­sää ker­ma­vii­liin. Li­sää su­la­tet­tu voi. An­na tai­ki­nan tur­vo­ta 30 mi­nuut­tia.

2. Kuu­men­na voh­ve­li­pan­nu. Li­sää pan­nul­le tilk­ka öl­jyä ja tai­ki­naa. Pai­na kan­si kiin­ni ja kyp­sen­nä rau­dan kuu­muu­des­ta riip­pu­en 3–4 mi­nuut­tia, kun­nes voh­ve­li on kau­niin rus­kea. Leik­kaa voh­ve­lit pa­loik­si. Nos­ta täy­tet­tä voh­ve­leil­le.

FABIAN BJORK