Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Veriappelsiinipiiras
4 t . hieman työläs . noin 16 e
noin 12 palaa
Pohja:
1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa tai itse tehty murotaikina
Täyte:
4 isoa keltuaista
1 rkl veriappelsiinin kuoriraastetta
1 dl vastapuristettua veri- appelsiinimehua
¼ dl sitruunamehua
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria
(italialaista marenkia, appelsiiniviipaleita, kuivattuja vadelmia)
1. Kauli hieman kohmeinen taikina levyksi. Nosta taikinalevy halkaisijaltaan noin 24-senttiseen irtopohja- tai piirakkavuokaan. Laita reilu pala leivinpaperia pohjalle ja nosta kuivattuja herneitä painoksi. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen. Jatka paistamista 5 minuuttia lisää, kunnes pohja on kauniin värinen ja melkein kypsä.
2. Tee täyte. Vatkaa käsin keltuaiset ja appelsiinin kuoriraaste kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito, vanilja, siivilöity appelsiinimehu ja sitruunamehu. Anna tasaantua noin 10 minuuttia.
3. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt, mutta keskeltä vielä aavistuksen hyllyvä. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Tarjoa sellaisenaan tai koristele italialaisella marengilla ja kuivatuilla appelsiiniviipaleilla.
Vinkki: Täytteen tekemisestä jää yli valkuaisia. Tee niistä joko kuivattuja marenkeja tai vatkaa italialainen marenki kakun kanssa tarjottavaksi.
Kuivatut appelsiinit ovat kauniita koristeita
Tee näin:
1. Leikkaa appelsiinit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
2. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
3. Siivilöi päälle ohut kerros tomusokeria.
4. Kuivata 75-asteisessa kiertoilmauunissa noin 2–4 tuntia, kunnes viipaleet ovat kuivia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2