Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

1.2.2022

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Veriappelsiini on talven sesonkiherkku. Voit tehdä raikkaan makuisen piiraan valmiiseen murotaikinaan. Mitä punaisempi appelsiini, sitä enemmän piiraaseen tulee väriä!

Ve­ri­ap­pel­sii­ni­pii­ras

4 t . hie­man työ­läs . noin 16 e

noin 12 pa­laa

Poh­ja:

1 pkt (400 g) pa­kas­te­mu­ro­tai­ki­naa tai it­se teh­ty mu­ro­tai­ki­na

Täy­te:

4 isoa kel­tu­ais­ta

1 rkl ve­ri­ap­pel­sii­nin kuo­ri­raas­tet­ta

1 dl vas­ta­pu­ris­tet­tua veri- ap­pel­sii­ni­me­hua

¼ dl sit­ruu­na­me­hua

1 prk (397 g) kon­den­soi­tua mai­toa

1 tl va­nil­ja­tah­naa tai 2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

(ita­li­a­lais­ta ma­ren­kia, ap­pel­sii­ni­vii­pa­lei­ta, kui­vat­tu­ja va­del­mia)

1. Kau­li hie­man koh­mei­nen tai­ki­na le­vyk­si. Nos­ta tai­ki­na­le­vy hal­kai­si­jal­taan noin 24-sent­ti­seen ir­to­poh­ja- tai pii­rak­ka­vuo­kaan. Lai­ta rei­lu pala lei­vin­pa­pe­ria poh­jal­le ja nos­ta kui­vat­tu­ja her­nei­tä pai­nok­si. Esi­pais­ta poh­jaa 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15 mi­nuut­tia. Pois­ta lei­vin­pa­pe­ri pai­noi­neen. Jat­ka pais­ta­mis­ta 5 mi­nuut­tia li­sää, kun­nes poh­ja on kau­niin vä­ri­nen ja mel­kein kyp­sä.

2. Tee täy­te. Vat­kaa kä­sin kel­tu­ai­set ja ap­pel­sii­nin kuo­ri­raas­te kuoh­ke­ak­si. Se­koi­ta jouk­koon kon­den­soi­tu mai­to, va­nil­ja, sii­vi­löi­ty ap­pel­sii­ni­me­hu ja sit­ruu­na­me­hu. An­na ta­saan­tua noin 10 mi­nuut­tia.

3. Kaa­da seos esi­pais­te­tul­le poh­jal­le. Pais­ta noin 20 mi­nuut­tia tai kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt, mut­ta kes­kel­tä vie­lä aa­vis­tuk­sen hyl­ly­vä. An­na jääh­tyä en­sin huo­neen­läm­pöi­sek­si. Nos­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään 3 tun­nik­si. Tar­joa sel­lai­se­naan tai ko­ris­te­le ita­li­a­lai­sel­la ma­ren­gil­la ja kui­va­tuil­la ap­pel­sii­ni­vii­pa­leil­la.

Vink­ki: Täyt­teen te­ke­mi­ses­tä jää yli val­ku­ai­sia. Tee niis­tä joko kui­vat­tu­ja ma­ren­ke­ja tai vat­kaa ita­li­a­lai­nen ma­ren­ki ka­kun kans­sa tar­jot­ta­vak­si.

Kui­va­tut ap­pel­sii­nit ovat kau­nii­ta ko­ris­tei­ta

Tee näin:
1. Leik­kaa ap­pel­sii­nit mah­dol­li­sim­man ohuik­si vii­pa­leik­si.

2. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le.

3. Sii­vi­löi pääl­le ohut ker­ros to­mu­so­ke­ria.

4. Kui­va­ta 75-as­tei­ses­sa kier­toil­mau­u­nis­sa noin 2–4 tun­tia, kun­nes vii­pa­leet ovat kui­via.

Lue Myös

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Martti Järvi

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.

Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.

Martti Järvi

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Martti Järvi

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.

Mansikkasoseella marmoroitu juustokakku on näyttävä juhlaleivonnainen. Paista kakku mielellään edellisenä päivänä, niin maut tasaantuvat ja rakenteesta tulee täydellinen.

Martti Järvi

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Photography: Reetta Pasanen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Photography: Reetta Pasanen

Grillaa maissit herkullisiksi ribseiksi

Photography: Reetta Pasanen

Grillatut sinisimpukat valmistuvat nopeasti ja helposti

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Kermamuhennetut perunat maustetaan sinapilla ja sitruunalla.

Photography: Reetta Pasanen

Kermamuhennetut perunat on ruotsalaisten kesäherkku

Mansikkainen victoria sponge sopii kesäisiin herkut­te­lu­hetkiin

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.