Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

4.1.2023

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Veriappelsiini on talven sesonkiherkku. Voit tehdä raikkaan makuisen piiraan valmiiseen murotaikinaan. Mitä punaisempi appelsiini, sitä enemmän piiraaseen tulee väriä!

Ve­ri­ap­pel­sii­ni­pii­ras

4 t . hie­man työ­läs . noin 16 e

noin 12 pa­laa

Poh­ja:

1 pkt (400 g) pa­kas­te­mu­ro­tai­ki­naa tai it­se teh­ty mu­ro­tai­ki­na

Täy­te:

4 isoa kel­tu­ais­ta

1 rkl ve­ri­ap­pel­sii­nin kuo­ri­raas­tet­ta

1 dl vas­ta­pu­ris­tet­tua veri- ap­pel­sii­ni­me­hua

¼ dl sit­ruu­na­me­hua

1 prk (397 g) kon­den­soi­tua mai­toa

1 tl va­nil­ja­tah­naa tai 2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

(ita­li­a­lais­ta ma­ren­kia, ap­pel­sii­ni­vii­pa­lei­ta, kui­vat­tu­ja va­del­mia)

1. Kau­li hie­man koh­mei­nen tai­ki­na le­vyk­si. Nos­ta tai­ki­na­le­vy hal­kai­si­jal­taan noin 24-sent­ti­seen ir­to­poh­ja- tai pii­rak­ka­vuo­kaan. Lai­ta rei­lu pala lei­vin­pa­pe­ria poh­jal­le ja nos­ta kui­vat­tu­ja her­nei­tä pai­nok­si. Esi­pais­ta poh­jaa 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15 mi­nuut­tia. Pois­ta lei­vin­pa­pe­ri pai­noi­neen. Jat­ka pais­ta­mis­ta 5 mi­nuut­tia li­sää, kun­nes poh­ja on kau­niin vä­ri­nen ja mel­kein kyp­sä.

2. Tee täy­te. Vat­kaa kä­sin kel­tu­ai­set ja ap­pel­sii­nin kuo­ri­raas­te kuoh­ke­ak­si. Se­koi­ta jouk­koon kon­den­soi­tu mai­to, va­nil­ja, sii­vi­löi­ty ap­pel­sii­ni­me­hu ja sit­ruu­na­me­hu. An­na ta­saan­tua noin 10 mi­nuut­tia.

3. Kaa­da seos esi­pais­te­tul­le poh­jal­le. Pais­ta noin 20 mi­nuut­tia tai kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt, mut­ta kes­kel­tä vie­lä aa­vis­tuk­sen hyl­ly­vä. An­na jääh­tyä en­sin huo­neen­läm­pöi­sek­si. Nos­ta jää­kaap­piin vä­hin­tään 3 tun­nik­si. Tar­joa sel­lai­se­naan tai ko­ris­te­le ita­li­a­lai­sel­la ma­ren­gil­la ja kui­va­tuil­la ap­pel­sii­ni­vii­pa­leil­la.

Vink­ki: Täyt­teen te­ke­mi­ses­tä jää yli val­ku­ai­sia. Tee niis­tä joko kui­vat­tu­ja ma­ren­ke­ja tai vat­kaa ita­li­a­lai­nen ma­ren­ki ka­kun kans­sa tar­jot­ta­vak­si.

Kui­va­tut ap­pel­sii­nit ovat kau­nii­ta ko­ris­tei­ta

Tee näin:
1. Leik­kaa ap­pel­sii­nit mah­dol­li­sim­man ohuik­si vii­pa­leik­si.

2. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le.

3. Sii­vi­löi pääl­le ohut ker­ros to­mu­so­ke­ria.

4. Kui­va­ta 75-as­tei­ses­sa kier­toil­mau­u­nis­sa noin 2–4 tun­tia, kun­nes vii­pa­leet ovat kui­via.

Lue Myös

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ihana piparipannacotta huipentaa juhla-aterian

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Omena­sii­de­ri­mar­garita on lämmittävä talvidrinkki

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Pannacotta saa sesonkiin sopivan päivityksen piparimausteesta. Jälkiruoka on omiaan juhlasesonkiin, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Ihana piparipannacotta huipentaa juhla-aterian

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Omena­sii­de­ri­mar­garita on lämmittävä talvidrinkki

FABIAN BJORK

Porkka­na­raa­ka­kakku on mehevä herkku

Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.

Ripaus piparkakkumaustetta antaa suklaiselle kahvijuomalle sopivasti mausteisuutta. Tuhti kahvi sopii hyvin jälkiruoaksi.

Herkullinen piparkakku-suklaalatte

FABIAN BJORK

Seesamiahvenet ja lämmin linssi-ruusu­kaa­li­sa­laatti ovat oiva makupari

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

FABIAN BJORK

Hunajalla karamellisoidut kampasimpukat ja raikas sitrussalaatti

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Japanilaistyylisesti valmistettu lohi on kokemisen arvoinen!

Fabian Björk

Nauti lohta japani­lais­tyyliin - 2 hyvää reseptiä

FABIAN BJORK

Paista blinit rapeiksi vohveleiksi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.