Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Kasvis-edamamepapukulhot
25 min . helppo . 10 e
2 annosta
3 dl keitettyä täysjyväriisiä
100 g lehtikaalia
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
2 porkkanaa
½ appelsiinia
Marinoidut edamamepavut:
200 g edamamepapuja
½ dl verigreippimehua
1 limetin mehu ja ½ limetin raastettu kuori
3 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
¼ tl suolaa
½ dl lehtipersiljaa tai korianteria
Jogurtti-tahinikastike:
1 dl jogurttia
3 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
¼ tl suolaa
1 tl seesaminsiemenöljyä
1. Sekoita ensin jogurtti-tahinikastikkeen ainekset kulhossa, mausta halutessasi seesaminsiemenöljyllä ja nosta kastike jääkaappiin maustumaan.
2. Sekoita sulatetut edamamepavut, verigreipin mehu, limetin mehu ja raastettu kuori, öljy, hunaja, suola ja lehtipersilja kulhossa.
3. Huuhtele lehtikaalit, poista paksut lehtiruodit, leikkaa paloiksi. Paista öljyssä pannulla, kunnes lehtikaali on pehmeää. Mausta ripauksella suolaa. Kuori porkkanat, leikkaa kuorimaveitsellä lastuiksi. Pese appelsiini ja leikkaa lohkoiksi.
4. Kokoa salaattikulhon ainekset annoslautasille. Nosta päälle jogurtti-tahinikastiketta.
Vinkki!
Jos haluat oikaista, keitettyä riisiä löytyy kaupan riisihyllystä valmiina. Halutessasi voit korvata riisin kauranjyvillä, kuskusilla tai kvinoalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2