Yrttinen juustokakku
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Yrttinen juustokakku
30 min + 3 t . hieman työläs . 15,50 e
noin 10 palaa
200 g saaristolaisleipää tai Maalahden limppua
100 g voisulaa
Täyte:
2 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
3 pkt (600 g) Philadephia- tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
2–3 tl raastettua piparjuurta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
Päälle:
hienonnettua ruohosipulia
1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.
2. Leikkaa leivistä reunat pois. Aja leipä tehosekoittimessa pieniksi muruiksi. Yhdistä voisulan kanssa. Painele taikina irtopohjavuokaan. Nosta kylmään siksi ajaksi, kun teet täytteen.
3. Laita liivatteet likoamaan väljään, kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu. Puristele liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet sitruunamehuun.
4. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää ranskankerma, sitruunankuori, piparjuuri, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon liivate-sitruunamehuseos.
5. Levitä täyte pohjalle. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
6. Ripottele päälle juuri ennen tarjoilua ruohosipulia. Tarjoa sellaisenaan tai graavilohen tai kylmien lihaleikkeiden kanssa.
Yrttinen juustokakku
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2