Artikkeli
Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Suolainen juustokakku on lempeän makuinen ja sopii siksi tarjottavaksi sillin, graavilohen, poroleikkeen, ilmakuivatun kinkun tai savukalan kanssa.

Yrt­ti­nen juus­to­kak­ku

30 min + 3 t . hie­man työ­läs . 15,50 e

noin 10 pa­laa

200 g saa­ris­to­lais­lei­pää tai Maa­lah­den limp­pua

100 g voi­su­laa

Täy­te:

2 lii­va­te­leh­teä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

3 pkt (600 g) Phi­la­dep­hia- tuo­re­juus­toa

2 dl rans­kan­ker­maa

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

2–3 tl raas­tet­tua pi­par­juur­ta

½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pääl­le:

hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

1. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri hal­kai­si­jal­taan 24 cm:n ir­to­poh­ja­vuo­kaan.

2. Leik­kaa lei­vis­tä reu­nat pois. Aja lei­pä te­ho­se­koit­ti­mes­sa pie­nik­si mu­ruik­si. Yh­dis­tä voi­su­lan kans­sa. Pai­ne­le tai­ki­na ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Nos­ta kyl­mään sik­si ajak­si, kun teet täyt­teen.

3. Lai­ta lii­vat­teet li­ko­a­maan väl­jään, kyl­mään ve­teen 5 mi­nuu­tik­si. Kuu­men­na sit­ruu­na­me­hu. Pu­ris­te­le lii­vat­teis­ta vesi pois. Liu­o­ta lii­vat­teet sit­ruu­na­me­huun.

4. Vat­kaa tuo­re­juus­to kuoh­ke­ak­si säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää rans­kan­ker­ma, sit­ruu­nan­kuo­ri, pi­par­juu­ri, suo­la ja pip­pu­ri. Se­koi­ta jouk­koon lii­va­te-sit­ruu­na­me­hu­se­os.

5. Le­vi­tä täy­te poh­jal­le. Pei­tä kel­mul­la. An­na hyy­tyä jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään 3 tun­tia.

6. Ri­pot­te­le pääl­le juu­ri en­nen tar­joi­lua ruo­ho­si­pu­lia. Tar­joa sel­lai­se­naan tai graa­vi­lo­hen tai kyl­mien li­ha­leik­kei­den kans­sa.

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ