Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

14.7.2022

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Suolainen juustokakku on lempeän makuinen ja sopii siksi tarjottavaksi sillin, graavilohen, poroleikkeen, ilmakuivatun kinkun tai savukalan kanssa.

Yrt­ti­nen juus­to­kak­ku

30 min + 3 t . hie­man työ­läs . 15,50 e

noin 10 pa­laa

200 g saa­ris­to­lais­lei­pää tai Maa­lah­den limp­pua

100 g voi­su­laa

Täy­te:

2 lii­va­te­leh­teä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

3 pkt (600 g) Phi­la­dep­hia- tuo­re­juus­toa

2 dl rans­kan­ker­maa

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

2–3 tl raas­tet­tua pi­par­juur­ta

½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pääl­le:

hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

1. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri hal­kai­si­jal­taan 24 cm:n ir­to­poh­ja­vuo­kaan.

2. Leik­kaa lei­vis­tä reu­nat pois. Aja lei­pä te­ho­se­koit­ti­mes­sa pie­nik­si mu­ruik­si. Yh­dis­tä voi­su­lan kans­sa. Pai­ne­le tai­ki­na ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Nos­ta kyl­mään sik­si ajak­si, kun teet täyt­teen.

3. Lai­ta lii­vat­teet li­ko­a­maan väl­jään, kyl­mään ve­teen 5 mi­nuu­tik­si. Kuu­men­na sit­ruu­na­me­hu. Pu­ris­te­le lii­vat­teis­ta vesi pois. Liu­o­ta lii­vat­teet sit­ruu­na­me­huun.

4. Vat­kaa tuo­re­juus­to kuoh­ke­ak­si säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää rans­kan­ker­ma, sit­ruu­nan­kuo­ri, pi­par­juu­ri, suo­la ja pip­pu­ri. Se­koi­ta jouk­koon lii­va­te-sit­ruu­na­me­hu­se­os.

5. Le­vi­tä täy­te poh­jal­le. Pei­tä kel­mul­la. An­na hyy­tyä jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään 3 tun­tia.

6. Ri­pot­te­le pääl­le juu­ri en­nen tar­joi­lua ruo­ho­si­pu­lia. Tar­joa sel­lai­se­naan tai graa­vi­lo­hen tai kyl­mien li­ha­leik­kei­den kans­sa.

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Lue Myös

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Virtaa välipaloista: tuhti smoothie, pehmeä vispipuuro, chiansiemen-suklaakeksit ja pinaat­ti­mu­na­kas­toast

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Reetta Pasanen

Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut sopivat sienien ja kylmäsavulohen seuraksi

FABIAN BJORK

Lasagnen haastaa mac & cheese

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Omenamehusta ja tyrnitäysmehusta valmistat hienon makuisen vispipuuron. Vispipuuron päälle annostellaan trendikkään smoothiekulhon tapaan rahkaa, kookoslastuja ja marjoja.

Virtaa välipaloista: tuhti smoothie, pehmeä vispipuuro, chiansiemen-suklaakeksit ja pinaat­ti­mu­na­kas­toast

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Ruotsalaiset perunaletut eli rårakor suppilovahveroiden kera.

Reetta Pasanen

Rårakor eli ruotsalaiset perunaletut sopivat sienien ja kylmäsavulohen seuraksi

FABIAN BJORK

Lasagnen haastaa mac & cheese

Fabian Björk

Kolme vegaanista ateriaa, jotka pakkaat herkullisiksi lounaseväiksi

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen

Suppilovahvero-mascar­po­ne­ri­sotto maustetaan kirpeällä sitruunalla

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.

Reetta Pasanen

Muhkeat suppi­lo­vah­ve­ro­pyö­rykät paistuvat pannulla tai uunissa

Pinaatti, kaprikset ja anjovis ovat herkullinen yhdistelmä spagetin seuraksi tässä pastareseptissä.

Pinaatti, kaprikset ja anjovis ovat herkullinen yhdistelmä spagetin seuraksi tässä pastareseptissä.

Haussa hyvä pastaresepti? Kokeile ihanaa valkosipuli-pinaat­tis­pa­gettia

raikas ja värikäs
kevätmenu

Grillatut muikut aasialaisittain

Pinaatti, kaprikset ja anjovis ovat herkullinen yhdistelmä spagetin seuraksi tässä pastareseptissä.

Pinaatti, kaprikset ja anjovis ovat herkullinen yhdistelmä spagetin seuraksi tässä pastareseptissä.

Haussa hyvä pastaresepti? Kokeile ihanaa valkosipuli-pinaat­tis­pa­gettia

raikas ja värikäs
kevätmenu

Grillatut muikut aasialaisittain

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.