Yrttinen juustokakku
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Yrttinen juustokakku
30 min + 3 t . hieman työläs . 15,50 e
noin 10 palaa
200 g saaristolaisleipää tai Maalahden limppua
100 g voisulaa
Täyte:
2 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
3 pkt (600 g) Philadephia- tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
2–3 tl raastettua piparjuurta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
Päälle:
hienonnettua ruohosipulia
1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.
2. Leikkaa leivistä reunat pois. Aja leipä tehosekoittimessa pieniksi muruiksi. Yhdistä voisulan kanssa. Painele taikina irtopohjavuokaan. Nosta kylmään siksi ajaksi, kun teet täytteen.
3. Laita liivatteet likoamaan väljään, kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu. Puristele liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet sitruunamehuun.
4. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää ranskankerma, sitruunankuori, piparjuuri, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon liivate-sitruunamehuseos.
5. Levitä täyte pohjalle. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
6. Ripottele päälle juuri ennen tarjoilua ruohosipulia. Tarjoa sellaisenaan tai graavilohen tai kylmien lihaleikkeiden kanssa.
Yrttinen juustokakku
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ