Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

14.7.2022

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Suolainen juustokakku on lempeän makuinen ja sopii siksi tarjottavaksi sillin, graavilohen, poroleikkeen, ilmakuivatun kinkun tai savukalan kanssa.

Yrt­ti­nen juus­to­kak­ku

30 min + 3 t . hie­man työ­läs . 15,50 e

noin 10 pa­laa

200 g saa­ris­to­lais­lei­pää tai Maa­lah­den limp­pua

100 g voi­su­laa

Täy­te:

2 lii­va­te­leh­teä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

3 pkt (600 g) Phi­la­dep­hia- tuo­re­juus­toa

2 dl rans­kan­ker­maa

2 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

2–3 tl raas­tet­tua pi­par­juur­ta

½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pääl­le:

hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

1. Pin­go­ta lei­vin­pa­pe­ri hal­kai­si­jal­taan 24 cm:n ir­to­poh­ja­vuo­kaan.

2. Leik­kaa lei­vis­tä reu­nat pois. Aja lei­pä te­ho­se­koit­ti­mes­sa pie­nik­si mu­ruik­si. Yh­dis­tä voi­su­lan kans­sa. Pai­ne­le tai­ki­na ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Nos­ta kyl­mään sik­si ajak­si, kun teet täyt­teen.

3. Lai­ta lii­vat­teet li­ko­a­maan väl­jään, kyl­mään ve­teen 5 mi­nuu­tik­si. Kuu­men­na sit­ruu­na­me­hu. Pu­ris­te­le lii­vat­teis­ta vesi pois. Liu­o­ta lii­vat­teet sit­ruu­na­me­huun.

4. Vat­kaa tuo­re­juus­to kuoh­ke­ak­si säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää rans­kan­ker­ma, sit­ruu­nan­kuo­ri, pi­par­juu­ri, suo­la ja pip­pu­ri. Se­koi­ta jouk­koon lii­va­te-sit­ruu­na­me­hu­se­os.

5. Le­vi­tä täy­te poh­jal­le. Pei­tä kel­mul­la. An­na hyy­tyä jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään 3 tun­tia.

6. Ri­pot­te­le pääl­le juu­ri en­nen tar­joi­lua ruo­ho­si­pu­lia. Tar­joa sel­lai­se­naan tai graa­vi­lo­hen tai kyl­mien li­ha­leik­kei­den kans­sa.

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Lue Myös

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Kesäkurpitsa mehevöittää myös browniet

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Leivo kesän kahvipöytään mehevä yllätys. Raasta kesäkurpitsa brownietaikinaan ja paista maistuviksi ruuduiksi.

Kesäkurpitsa mehevöittää myös browniet

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Photography: Reetta Pasanen

Gluteenittomat marjamururuudut

Photography: Reetta Pasanen

Marjaisat juusto­kak­ku­ruudut

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2