Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Villiyrtti-fetapiirakka
30 min . helppo . 6 e
4 annosta
1 prk (240g) croissant-taikinaa
Täyte:
5 dl nokkosenlehtiä
2 dl vuohenputkenlehtiä
2 dl piharatamonlehtiä
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
200 g fetajuustoa
1 dl kivettömiä oliiveja
1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
2. Avaa taikinarulla ja taittele taikina kaksinkerroin. Kauli taikinaa hieman niin, että esileikatut viillot painuvat kiinni. Levitä taikinalevy kevyesti voidellun piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
3. Puhdista nokkosenlehdet ja ryöppää runsaassa vedessä pari minuuttia. Siivilöi lehdet ja puristele kuiviksi.
4. Huuhtele vuohenputken- ja piharatamonlehdet siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna kaikki hortat silpuksi.
5. Sekoita kulhossa ranskankerma, kuohukerma, kananmuna ja hienonnetut hortat. Murustele joukkoon fetajuusto.
6. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Lisää oliivit.
7. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes taikinakuori on kauniin ruskea ja täyte hyytynyt. Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä.
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitinveden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.
Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2