Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

20.5.2022

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Kreikan sana horta tarkoittaa kaikkia villinä kasvavia yrttejä ja vihanneksia. Useimpien villivihannesten nuoret, vasta maasta puskeneet lehdet sopivat erinomaisesti ruokiin. Tässä fetajuuston kaveriksi kerätään piirakkaan nokkosta, piharatamoa ja vuohenputkea.

Vil­liyrt­ti-fe­ta­pii­rak­ka

30 min . help­po . 6 e

4 an­nos­ta

1 prk (240g) crois­sant-tai­ki­naa

Täy­te:

5 dl nok­ko­sen­leh­tiä

2 dl vuo­hen­put­ken­leh­tiä

2 dl pi­ha­ra­ta­mon­leh­tiä

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 ka­nan­mu­na

200 g fe­ta­juus­toa

1 dl ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

1. Kuu­men­na uu­ni 225-as­tei­sek­si.

2. Avaa tai­ki­na­rul­la ja tait­te­le tai­ki­na kak­sin­ker­roin. Kau­li tai­ki­naa hie­man niin, et­tä esi­lei­ka­tut viil­lot pai­nu­vat kiin­ni. Le­vi­tä tai­ki­na­le­vy ke­vy­es­ti voi­del­lun pii­rak­ka­vuo­an (Ø 22–24 cm) poh­jal­le ja reu­noil­le. Esi­pais­ta poh­jaa 10 mi­nuut­tia.

3. Puh­dis­ta nok­ko­sen­leh­det ja ryöp­pää run­saas­sa ve­des­sä pari mi­nuut­tia. Sii­vi­löi leh­det ja pu­ris­te­le kui­vik­si.

4. Huuh­te­le vuo­hen­put­ken- ja pi­ha­ra­ta­mon­leh­det sii­vi­läs­sä kyl­mäl­lä ve­del­lä. Hie­non­na kaik­ki hor­tat sil­puk­si.

5. Se­koi­ta kul­hos­sa rans­kan­ker­ma, kuo­hu­ker­ma, ka­nan­mu­na ja hie­non­ne­tut hor­tat. Mu­rus­te­le jouk­koon fe­ta­juus­to.

6. Kaa­da seos esi­pais­te­tul­le poh­jal­le. Li­sää olii­vit.

7. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes tai­ki­na­kuo­ri on kau­niin rus­kea ja täy­te hyy­ty­nyt. Tar­joi­le pii­rak­ka hie­man jääh­ty­nee­nä.

Lue Myös

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Vartissa valmistuva gnocchi-herkku

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Feta-parsakaalipiiras on täyteläinen herkku

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.

Photography: Reetta Pasanen

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.

Reetta Pasanen

Graavaa kesäinen lohi snapsilla ja tarjoa hovimes­ta­rin­kas­tikkeen kera

Fabian Björk

Ruokaisa maalais­pe­ru­na­sa­laatti on täydellistä kesäruokaa

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2