Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Villiyrtti-fetapiirakka
30 min . helppo . 6 e
4 annosta
1 prk (240g) croissant-taikinaa
Täyte:
5 dl nokkosenlehtiä
2 dl vuohenputkenlehtiä
2 dl piharatamonlehtiä
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
200 g fetajuustoa
1 dl kivettömiä oliiveja
1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
2. Avaa taikinarulla ja taittele taikina kaksinkerroin. Kauli taikinaa hieman niin, että esileikatut viillot painuvat kiinni. Levitä taikinalevy kevyesti voidellun piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
3. Puhdista nokkosenlehdet ja ryöppää runsaassa vedessä pari minuuttia. Siivilöi lehdet ja puristele kuiviksi.
4. Huuhtele vuohenputken- ja piharatamonlehdet siivilässä kylmällä vedellä. Hienonna kaikki hortat silpuksi.
5. Sekoita kulhossa ranskankerma, kuohukerma, kananmuna ja hienonnetut hortat. Murustele joukkoon fetajuusto.
6. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Lisää oliivit.
7. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes taikinakuori on kauniin ruskea ja täyte hyytynyt. Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ