Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Kreikan sana horta tarkoittaa kaikkia villinä kasvavia yrttejä ja vihanneksia. Useimpien villivihannesten nuoret, vasta maasta puskeneet lehdet sopivat erinomaisesti ruokiin. Tässä fetajuuston kaveriksi kerätään piirakkaan nokkosta, piharatamoa ja vuohenputkea.

Vil­liyrt­ti-fe­ta­pii­rak­ka

30 min . help­po . 6 e

4 an­nos­ta

1 prk (240g) crois­sant-tai­ki­naa

Täy­te:

5 dl nok­ko­sen­leh­tiä

2 dl vuo­hen­put­ken­leh­tiä

2 dl pi­ha­ra­ta­mon­leh­tiä

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 ka­nan­mu­na

200 g fe­ta­juus­toa

1 dl ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

1. Kuu­men­na uu­ni 225-as­tei­sek­si.

2. Avaa tai­ki­na­rul­la ja tait­te­le tai­ki­na kak­sin­ker­roin. Kau­li tai­ki­naa hie­man niin, et­tä esi­lei­ka­tut viil­lot pai­nu­vat kiin­ni. Le­vi­tä tai­ki­na­le­vy ke­vy­es­ti voi­del­lun pii­rak­ka­vuo­an (Ø 22–24 cm) poh­jal­le ja reu­noil­le. Esi­pais­ta poh­jaa 10 mi­nuut­tia.

3. Puh­dis­ta nok­ko­sen­leh­det ja ryöp­pää run­saas­sa ve­des­sä pari mi­nuut­tia. Sii­vi­löi leh­det ja pu­ris­te­le kui­vik­si.

4. Huuh­te­le vuo­hen­put­ken- ja pi­ha­ra­ta­mon­leh­det sii­vi­läs­sä kyl­mäl­lä ve­del­lä. Hie­non­na kaik­ki hor­tat sil­puk­si.

5. Se­koi­ta kul­hos­sa rans­kan­ker­ma, kuo­hu­ker­ma, ka­nan­mu­na ja hie­non­ne­tut hor­tat. Mu­rus­te­le jouk­koon fe­ta­juus­to.

6. Kaa­da seos esi­pais­te­tul­le poh­jal­le. Li­sää olii­vit.

7. Kyp­sen­nä uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes tai­ki­na­kuo­ri on kau­niin rus­kea ja täy­te hyy­ty­nyt. Tar­joi­le pii­rak­ka hie­man jääh­ty­nee­nä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ