Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Parsaa ja mimosakastiketta

Tarjoa keitettyjen parsojen kanssa mimosakastiketta eli yrteistä ja kananmunista tehtyä keväistä lisäkettä. Parsat ja kastike ovat tyylikäs alkuruoka sellaisenaan, mutta lautaselle voit halutessasi sommitella vielä jättirapuja, graavi- tai kylmäsavulohta tai vaikkapa ilmakuivattua kinkkua, jolloin annos sopii kevyeksi pääruoaksi.

Kei­tet­tyä par­saa & mi­mo­sa­kas­ti­ket­ta

30 min . hie­man työ­läs . noin 16 e

4 pien­tä an­nos­ta

500 g vih­re­ää par­saa

1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

½ tl suo­laa

2 tl hie­non­net­tua sa­lot­ti­si­pu­lia

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

¾ dl olii­vi­öl­jyä

2 ko­vak­si­kei­tet­tyä ka­nan­mu­naa

2 rkl hie­non­net­tu­ja kap­rik­sia

¾ dl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

Tar­joi­luun:

jät­ti­kat­ka­ra­vun­pyrs­tö­jä, graa­vi- tai sa­vu­loh­ta

1. Nap­sau­ta par­sois­ta ko­vat ty­vet pois.

2. Kie­hau­ta iso kat­ti­lal­li­nen vet­tä. Maus­ta suo­lal­la. Kei­tä par­so­ja 4-6 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat na­pa­kan kyp­siä.

3. Tee kas­ti­ke. Yh­dis­tä pie­nes­sä kul­hos­sa etik­ka, suo­la ja sa­lot­ti­si­pu­lit. (Käy­tä lo­put si­pu­lis­ta mui­hin ruo­kiin, esi­mer­kik­si pas­ta­kas­tik­k­kee­seen tai vok­kiin. Si­pu­lin voi myös pa­kas­taa.)

4. Kuo­ri ja kuu­ti­oi ka­nan­mu­nat. Hie­non­na kap­rik­set.

5. Li­sää kap­rik­set ja mel­kein kaik­ki leh­ti­per­sil­ja kas­tik­kee­seen. Kään­te­le jouk­koon mel­kein kaik­ki mu­na­kuu­ti­ois­ta.

6. Lai­ta par­sat tar­joi­lu­va­dil­le. Kaa­da pääl­le kas­ti­ke. Ri­pot­te­le pääl­le lo­put mu­na­kuu­ti­ot ja leh­ti­per­sil­ja. Tar­joa jät­ti­kat­ka­ra­pu­jen tai lo­hen kans­sa.

vink­ki!

Nap­sau­ta par­sois­ta ko­vat päät pois. Pidä par­saa mo­lem­mis­ta päis­tä kiin­ni ja tai­vu­ta.

Vih­rei­tä par­so­ja ei tar­vit­se kuo­ria, jos ne ovat tuo­rei­ta. Kuo­ri par­sat, jos ne tun­tu­vat puu­mai­sil­ta.

Kei­tä par­so­ja suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä 2–5 mi­nuut­tia pak­suu­des­ta riip­pu­en.

Jos käy­tät par­sat sa­laat­tei­hin, niin nos­ta par­sat jää­ve­teen – näin par­san kau­nis vih­reä väri säi­lyy.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ