Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Keitettyä parsaa & mimosakastiketta
30 min . hieman työläs . noin 16 e
4 pientä annosta
500 g vihreää parsaa
1 rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
2 tl hienonnettua salottisipulia
1 tl dijoninsinappia
¾ dl oliiviöljyä
2 kovaksikeitettyä kananmunaa
2 rkl hienonnettuja kapriksia
¾ dl hienonnettua lehtipersiljaa
Tarjoiluun:
jättikatkaravunpyrstöjä, graavi- tai savulohta
1. Napsauta parsoista kovat tyvet pois.
2. Kiehauta iso kattilallinen vettä. Mausta suolalla. Keitä parsoja 4-6 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä.
3. Tee kastike. Yhdistä pienessä kulhossa etikka, suola ja salottisipulit. (Käytä loput sipulista muihin ruokiin, esimerkiksi pastakastikkkeeseen tai vokkiin. Sipulin voi myös pakastaa.)
4. Kuori ja kuutioi kananmunat. Hienonna kaprikset.
5. Lisää kaprikset ja melkein kaikki lehtipersilja kastikkeeseen. Kääntele joukkoon melkein kaikki munakuutioista.
6. Laita parsat tarjoiluvadille. Kaada päälle kastike. Ripottele päälle loput munakuutiot ja lehtipersilja. Tarjoa jättikatkarapujen tai lohen kanssa.
vinkki!
Napsauta parsoista kovat päät pois. Pidä parsaa molemmista päistä kiinni ja taivuta.
Vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria, jos ne ovat tuoreita. Kuori parsat, jos ne tuntuvat puumaisilta.
Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 2–5 minuuttia paksuudesta riippuen.
Jos käytät parsat salaatteihin, niin nosta parsat jääveteen – näin parsan kaunis vihreä väri säilyy.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ